buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Perushelsinkiläisten vaaliohjelmaluonnos

Minua on kesän mittaan muistutettu kuinka tärkeää on huolehtia ensisijaisesti vain oman porukan asioista ja olen siksi harkinnut oman perushelsinkiläisten vaalilistan perustamista. Vaaliteemojamme olisivat:

1. Rahan lapioiminen maakuntiin on lopetettava. Helsinkiläiset tarvitsevat kaikki verotulonsa itse. Maakuntien velkoja ja moottoriteitä ei pidä enää rahoittaa. Letkut vaan heti irti.

2. Holtititonta kuntaanmuuttoa on tiukasti rajoitettava. Työperäisen kuntaanmuuton hyväksymme, mutta työttömyyden tai eläkeiän kohdatessa on parempi karkoittaa vierastyöläinen välittömästi lähtökuntaansa. Perheiden yhdistämistä emme hyväksy edes työperäisen kuntaanmuuton yhteydessä. Savolaisille ei anneta muuttolupaa millään syyllä.

3. Sosiaalitoimesta saa antaa tukea vain syntyperäisille helsinkiläisille.

4. Olemme harkinneet myös hihamerkkiä, josta syntyperäisen helsinkiläisen tunnistaa helposti.

5. Haluamme välittämästi erota Eu:sta, Eurosta, Suomesta, HSY:stä, HSL:stä, HUS:sta, Uudenmaan liitosta ja ihan kaikesta joka kuppaa perushelsinkiläistä veronmaksajaa.

6. Minä päätän kaikista perushelsinkiläisten poliittisista kannoista.

Kuntavaaligallupin perusteella meitä perushelsinkiläisen arvomaailman omaavia on noin 15%, joten saisimme heti useita valtuutettuja. Ehdokkaaksi pyrkiviä otan vastaan tässä Puheenvuoron blokissa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Matti Jalagin

Tuo voisi olla oikeastaan aika hauska veto, ellei se kuvaisi Vapaavuoren ja tämän sielunkumppaneiden eli vihreiden todellisia ajatuksia.

Onnea ja menestystä perushelsinkiläisille.

Lauri Korhonen

Sen minkä Kivelä satunnaisesti rikkoo sen Uimonen takuuvarmasti korjaa. Nimittäin käsitykseni Vihreistä.

Petri Haapa

Eipä kestänyt kauaa, kun jo ensimmäinen vetäisi herneen nenuunsa

Käyttäjän KarhuA kuva
Jussi Virtanen

Hienoa kunnallisvaalikampanjointia!

Mahtavan oivaltavasta "läpästä" ja suvaitsevaisuudesta huolimatta täältä lähtee ääni Halla-aholle.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Jokseenkin tarkoitushakuista politikointia, etten sanoisi! Kekseliästä kylläkin!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tähän on kyllä mahdotonta vastata järkiperäisesti. Jos kaikki vihreät on yhtä fiksuja kuin Uimonen, niin Helsingissä on seuraavassa kaupungin hallituksessa 90% vihreitä. Ei voi kun ihmetellä mistä Börje on perinyt kaiken viisauden. Onnea ja menestystä kuntavaaleihin,teemat on kohdallaan ja varmasti vetoavat äänestäjiin. Tällaisia ehdokkaita vihreät tarvitsevat lisää!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vihreiden teemat ei oikein enää natsaa. Olen kesän mittaan Puheenvuoroa lukiessani valaistunut. Oma napa on lähinnä ja kun sinne tunkee tarpeeksi, niin erottaa helposti kumpi on kipeänä, vatsa vai selkä. Kätevää, eikö?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Elä hyvä valaistunut mies tunge enää mitään sinne napaasi, muuten alat suorastaan loistamaan!

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kirjoittaja Uimonen:"Savolaisille ei anneta muuttolupaa millään syyllä."
Kirjoittaja Uimonen:"Vihreiden teemat ei oikein enää natsaa."

Onko tämä tulkittava siten, että kirjoittaja on tyytymätön pääministerin toimiin ja Vihreiden harjoittamaan poliittiseen myötäilyyn? Kyllä sen suoremminkin saa sanoa.

Kirjoittajan teesejä noudattamalla Helsingistä saattaisi tulla Euroopan velattomin kaupunki viidessä vuodessa. Ei paha tavoite.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Heikki,minusta sinun kannattaisi tutustua siihen kuinka Hesa harrastaa kreikkalaista talouspolitiikkaa,ja puhuisit vasta sitten velattomasta hesasta ;)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

:)
Pentti, en ottanutkaan kantaa siihen, mikä velka-aste tulee olemaan nykytyylillä, vaan mitä hyvää kirjoittaja Uimosen 6(+1) teesiä toteutettuna voisivat saada aikaan.

Jari Teräväinen

Voisihan börje ruveta ajaan kanssa sitä että pääkaupunkiseutu erotettas muusta suomesta ja kumpikin pärjäsi omillaan, tehtäs kaksi eri valtiota ..

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei me mitään junantuomia espoolaisia ja vantaalaisia haluta. Olemme rehellisesti perushelsinkiläisiä ja puolustamme nykyisiä kuntarajojamme. Poikkeuksena se edellä mainittu Sipoon ranta-alue, jota ei kaavoiteta asuntorakentamiseen.

Keijo Koponen

Kaikki Börjen kirjoitukset tähän saakka ovat käsitelleet persuja. Jos on noin kova fiksaatio niin kannattaisi jo liittyä heihin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eihän tämä käsittele perussuomalaisia. Ne parasiitit vain yrittävät imeä helsinkiläisten verotulot maakunnissa elävien kannattajiensa elättämiseen. Nyt puhutaan Perushelsinkiläisten vaaliohjelmaluonnoksesta.

Mauri Skön

Kaikki verovaroin kustannetut suojatyöpaikat pois Helsingistä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Emme tietenkään luovu sellaisista valtion verovaroin kustannetuista työpaikoista, joista on helsinkiläisille hyötyä. Vastustamme valtionhallinnon työpaikkojen siirtoa maakuntiin.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Sinulla on varmaankin pää kipeänä. Sinä kerroit jo kaiken oleellisen, mutta toivottavasti olet hieman vähemmän valaistu huomenna. Ei kaikkea tarvitse karrikoida potenssiin kymmenen. Hyvää yötä, sänky kutsuu..

Käyttäjän RolfFredSormo kuva
Rolf Sormo

Olen ollut 40 vuotta mukana tekemässä PerusS-Helsingin vaaliohjelmia, ensin SMP:ssä Veikko Vennamon eduskuntaryhmän sihteerinä 1970-luvulla, myöhemmin Perussuomalaisten puoluesihteerinä yhdessä Timo Soinin kanssa. Luin parodista tekstiäsi mielenkiinnolla, kun otsikointi viittasi ihan oikeaan PerusS:n Helsingin vaaliohjelmaan, jonka luonnoksen luulin jonkun vuotaneen. Mutta feikiksihän
"Perushelsinkiläisten vaaliohjelmaluonnos" paljastui, kun tekstissäsi oli yritetty kääntää PerusS:n linja päälaelleen.

Rolf "Fred" Sormo
Stadin Perussuomalaiset
puheenjohtaja

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Kannattavatko Helsingin perussuomalaiset siis rahan lappamista maakuntiin ja holtitonta maaltamuuttoa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aamu-TV kertoi juuri merkittyjen (ei hihamerkki, vaan radiolähetin) ja holtittomasti asumuksensa valinneiden maalaislepakkojen seurannasta ja tukemisesta helsinkiläistenkin verovaroilla.
Kaikkea ei ole vielä menetetty...

Juha Kuittinen

Loppuunastiajateltua vihreää tekstiä buimonen...

Heli Hämäläinen

8. Perushelsinkiläiset haluavat ahtaan kanakopin elementtikatiskassa, jonka tekemisestä grynderit ovat saaneet leipää, voita leivän päälle ja leikkeleitä, kuten myös poliitikot ravintoketjussa. Asumisväljyys on landepersupellejen juttuja.

Samuli Mikkola

Heli. Se johtuu siitä, että perushelsinkiläiset vastustavat verorahojensa käyttöä siihen, että maakuntiin rakennetaan 300 neliön omakotitaloja, joissa on uusi bemari pihassa. Jokainen, joka ilman tukia kykenee sen tekemään, voi toki niin tehdä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tamperelaisena en tajunnut vitsiä, koska tuollaisia kaikki helsinkiläiset ovat. Lähestulkoon puoluekannasta riippumatta.

Samuli Mikkola

Mielenkiintoista. Kun Persuista tuttu retoriikka käännetäänkin maakuntien peruslandiaa kohtaan, ääni kellossa muuttuu, mutta miksi?

Elias Paatos

Kääntäminen vain taisi jäädä melkoisen vajaaksi ja tarkoitushakuiseksi. Sarkasmi toimii vain, kun se on älykästä ja nokkelaa, ei kun se on tarkoitushakuista ja tylsää. Siinä vaiheessa kun Euroopan Parlamentti siirretään Suomeen voimme ihan hyvin minun puolestani maksella vähän murusia "maakuntiinkin".

Sitä ei olla tosin siirtämässä, eikä varsinkaan Vihreiden toimesta.

Markku Nieminen

Valtíon siis muun Suomen verorahoilla operoitavat suojatyökeskukset voi myös siirtää helsinkiläisten maksettavaksi jne. Ottakaa selvää kuinka paljon vientituloja PK seutu tuottaa ja hämmästykää, minäkin kannatan letkujen irroitusta..

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Älä pelkää Börje - usko ainoastaan: Aamu-TV kertoi juuri merkittyjen (ei hihamerkki, vaan radiolähetin) ja holtittomasti asumuksensa valinneiden maalaislepakkojen seurannasta ja tukemisesta helsinkiläistenkin verovaroilla.
Kaikkea ei ole vielä menetetty...

Tapio Niemi

Hienoa että otat etäisyyttä vihreisiin. Vihreät ovat kaventaneet kansalaisoikeuksia kaikista eniten.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onhan kansalaisoikeudetkin ihan ok, mutta meitä Perushelsinkiläisiä kiinnostavat erityisesti kuntalaisoikeudet.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Edelleen itsetuhoisia ajatuksia? Ajattelepa kuinka paljon lisäpäiviä olen sinulle järjestänyt.

Jaakko Anttila

1) EU on solidaarisuusyhteisö: EU:ssa on 10 nettomaksajajäsenvaltiota ja 17 nettosaajajäsenvaltiota. EU:n suurimpia nettomaksajia ovat Saksa, Iso-Britannia, Ranska ja Hollanti; ja maksuosuudeltaan EU:n pienimpiä nettomaksajia ovat Suomi ja Luxemburg.

Hollanti, Saksa ja Ruotsi ovat EU:n yhteisen maatalouspolitiikan suurimpia nettomaksajia. Hollanti maksaa EU:n yhteisen maatalouspolitiikan kassaan 6,3 miljardia euroa, Saksa 4,5 miljardia euroa ja Ruotsi 600 miljoonaa euroa enemmän kuin mikä on niiden saama osuus EU:n yhteisen maatalouspolitiikan kassasta. Myös Suomi on EU:n yhteisen maatalouspolitiikan nettomaksaja edellä mainittuja paljon pienemmällä maksuosuudella.

2) Aluepolitiikka siirtyi EU:n toimivaltaan 1.1.1995. SDP ja Kokoomus ovat kilvan väärentäneet EU:n aluepolitiikkaa Suomessa vuodesta 1995 lähtien. Elokuussa muuan helsinkiläinen vastasi kahdelle maakuntajohtajalle HS:n Mielipide-palstalla suunnilleen seuraavasti: "EU:n aluepolitiikan tärkein periaate koheesio ei todellakaan tarkoita rahan lapioimista maakunnille".

Primitiivistä ja valheellista propagandaa. EU:n koheesiopolitiikka määritellään Euroopan komission verkkosivuilla seuraavasti:

"Vuodesta 1986 koheesiopolitiikan tavoitteena on ollut vahvistaa taloudellista ja sosiaalista koheesiota. Lissabonin sopimuksessa ja EU:n uudessa korkean tason strategiassa (Eurooppa 2020 -strategia) esitetään kolmas tavoite: alueellinen koheesio eli yhteenkuuluvuus.

Kuinka voidaan, niin, että alueet osaltaan vaikuttavat koko EU:n kestävään ja tasapainoiseen kehittymiseen:
•hillita väestön keskittymistä, koska kaupungistumisella on sekä myönteisiä vaikutuksia, kuten innovoinnin ja tuottavuuden lisääntyminen, että kielteisiä vaikutuksia, kuten saastuminen ja sosiaalinen syrjäytyminen.
•parantaa alueiden yhteyksiä ja alueiden palveluja.

Ihmisten on voitava asua valitsemallaan alueella, ja heidän käytettävissään on oltava julkiset palvelut, toimivat liikennepalvelut, luotettavat energiaverkot ja laajakaistainen internetyhteys."

3) Maaseudun kehittäminen siirtyi EU:n toimivaltaan 1.1.1995. http://ec.europa.eu/agriculture/rurdev/index_fi.htm

Rahoituskaudella 2007-2013 EU:n maaseudun kehittäminen perustuu EU:n neuvoston asetukseen (EY) N:o 1698/2005.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...

Asetuksen (EY) N:o 1698/2005 mukaisesti kaudella 2007–2013 keskitytään seuraaviin kolmeen toimintalinjaan:

- maa- ja metsätalousalan kilpailukyvyn parantaminen
- ympäristön ja maaseudun tilan parantaminen
- elämänlaadun parantaminen ja elinkeinoelämän monipuolistaminen maaseudulla.

Maaseudun kehittämisasetuksen (EY) N:o 1698/2005
3 JAKSO
Toimintalinja 3
Maaseutualueiden elämänlaatu ja maaseudun elinkeinoelämän monipuolistaminen

52 artikla
Toimenpiteet

Tämän jakson mukainen tuki koskee seuraavia toimenpiteitä:

a) maaseudun elinkeinoelämän monipuolistamiseen tarkoitetut toimenpiteet, joihin kuuluu:
i) taloudellisen toiminnan laajentaminen maatalouden ulkopuolelle,
ii) mikroyritysten perustamiseen ja kehittämiseen myönnettävä tuki yrittäjyyden edistämiseksi ja elinkeinoelämän kehittämiseksi,
iii) matkailuelinkeinojen edistäminen;
b) maaseutualueiden elämänlaadun parantamiseen tarkoitetut toimenpiteet, joihin kuuluvat:
i) maaseudun elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut,
ii) kylien kunnostus ja kehittäminen,
iii) maaseutuperinnön säilyttäminen ja edistäminen;

Tuliko selväksi?

Teemu Tilaeus

Erinomaisia vaaliteemoja!

Mitä jos metsäsuomalainen Uimonen palaisi vaalien ajaksi kotiseudulleen Savoon ja Karjalaan kaskeamaan?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olen tietysti syntyperäinen helsinkiläinen.

Teemu Tilaeus

Helsinki on mitä suurimmissa määrin savolaisten kaupunki.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Alkaa vähän huolestuttamaan Perushelsinkiläisten ehdokkaiden vähyys. Olisiko sittenkin niin, ettei näitä Perusarvoja pystykään skaalaamaan valtakunnanpolitiikasta kuntavaaleihin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Helsingissä näyttäisi tulevan hyvin tilaa Perushelsinkiläisille kun toinen populistipuolue tukehtuu sisäiseen riitelyynsä. http://www.hs.fi/politiikka/Perussuomalaisten+Hels...

Heikki Ojala

pöh, Helsinki kaatuisi ilman savolaisia maassamuuttajia. Piti sanoa piällysmiähiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset