buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Miljoona vai kaksi miljoonaa uutta suomalaista?

Rasistien vallattua maahanmuuttoon liittyvän keskustelun suomalaisille on samalla syntynyt paha mittakaavavirhe. Keskusteluissa jokainen islamin uskoinen turvapaikanhakija on liikaa. Samalla unohdetaan, että Euroopassa on meneillään rauhanajan massiivisin kansainvaellus. On ihan sama minkälaisia pilkkuja täällä viilaamme. Ihmiset ovat liikkeellä ja löytävät tiensä myös tänne.

Valtio on edellyttänyt kunnilta valmistautumista jopa 80.000 maahanmuuttajan vastaanottoon. Se ehkä riittää vielä ensi vuonna, mutta seuraavana määrä kasvaa entisestään. Mitä tiukempana yritämme olla turvapaikkahakemusten suhteen sitä enemmän yhteiskunnassamme tulee olemaan paperittomia. He pysyttelevät sitten hengissä keinolla millä hyvänsä. Olemmeko valmiit rakentamaan kahden kerroksen yhteiskunnan, jossa meillä on ensin kymmeniä ja myöhemmin satoja tuhansia laittomasti maassa oleskelevia.

Ymmärrän, että konservatiivien pasmat sekoavat. Saattaa pääkin mennä sekaisin ja ryhdytään taistelemaan taistelua jota ei voi voittaa. Harmaa talous vie myös AY-liikkeen vallan. Suomessa saadaan ehkä vielä kerran aikaan yksi yleislakko, joka pysäyttää hetkeksi Suomen. Se on AY-liikkeen ja demari-Suomen joutsenlaulu.

Ainoa toimiva ratkaisu on ottaa maahanmuuttajat ripeästi osaksi yhteiskuntaa. Alamme rakentaa uutta ja uljasta EU-Suomea heidän avullaan. Pelkästään uusia asuntoja tullaan täällä tarvitsemaan satoja tuhansia. Se edellyttää, että myös työtä nykyisin vieroksuvat kantasuomalaiset ottavat perustulon vastaan. Se tarjoaa vain minimitoimeentulon meille kaikille. Loput on kaikkien tienattava töitä tekemällä.

Tavallaan on hyvä, että massiivinen kansainvaellus alkoi jo ennen ilmastonmuutoksen iskemistä koko voimalla. Nyt eurooppalaisten on viimein oikeasti reagoitava niihin lähtömaiden ongelmiin, joille silmät on tähän saakka suljettu. Kansainvaelluksen saa rauhoittumaan vain huolehtimalla, että joka puolella maailmaa on mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään.

Kaikki ihmiskunnan ongelmat ovat sangen helposti ratkaistavissa jos tahtoa on. Energiaa saamme rajattomasti auringosta. Ruokaa pystytään tuottamaan riittävästi kaikille jopa peltoja tuhoamatta. Pelkästään se, ettei ruokaa heitetä länsimaissa jätteeksi nykyisiä määriä riittäisi varsin pitkälle. Makea vesi voidaan tarvittaessa valmistaa merivedestä.  Tarvitaan vain arvomuutos, jossa ahneudelle pannaan rajat. 

Mutta vähintään miljoona uutta suomalaista meillä on seuraavan kymmenen vuoden kuluttua. Jos Venäjä romahtaa Putinin valtakauden takia, niin luku voi yhtä hyvin olla kaksi miljoonaa. Silti ollaan vielä Euroopan harvimmin asuttu kolkka. Repikäähän rasistit siitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sitten kun Eurooppa on ylikansoittunut maahanmuuttajien ansiosta, niin mistä ilmansuunnasta valloitetaan lisää elintilaa ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Maata ei enää valmisteta merkittäviä määriä, joten turha pohtia. Ilmastonmuutos lähinnä vie sitä. Sitä kannattaa pohtia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä oli reipasta tekstiä. Huonoja rakenteita ja juuttuneita tapoja voi samalla hylätä kun ryhdytään hommiin.

Jari Leino

Kaksi miljoonaa uutta mamua Suomeen 10 vuoden sisällä? Sillä eiväthän he itsekään itseään suomalaisina pitäisi.

Minusta on mukavaa, että vihreät alkavat pikkuhiljaa paljastaa oikean karvansa ja todelliset unelmansa.

Kaksi miljoonaa mamua lisää johtaa väistämättä kahden kerroksen yhteiskuntaan, jossa yhteiskuntaluokka on nähtävissä suoraan ihonväristä. Sellaisestako sinä Börje haaveilet?

Kaksi miljoonaa mamua lisää johtaa väistämättä myös sisällissotaan. Aivan samalla tavalla kuin monikulttuuri johti sisällissotiin ja kansanmurhiin Ruandassa, ex-Jugoslaviassa, Libanonissa, Libyassa, Syyriassa, Irakissa, Sudanissa jne. jne.

Sinulla on unelma.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tiedätkö Leino, Börjessä on mukavaa se miten hän sanoo asiat suoraan. Ilmeisesti viesti myös osui ja upposi kohdeyleisöön.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Börje puhuu suoraan, mutta se aina ole hyvästä. Miksi pitäisi leimata maahanmuuttokriittiset rasisteiksi? Miten sellaisella asenteella voidaan rakentaa yhdessä? Tämä rasisti kirjoitti seuraavan ja laittakaa kommentteihin lainaikset missä kohdin olen rasisti
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #35

Miksei suoraan puhuminen toimisi paremmin kuin poliitikkomainen todellisuuspakoilu. Ei yksikään rasisti herää todellisuuteen, mutta turhaan heidän ajatusharhojaan on siloitellakaan. Ei sille porukalle ainakaan mikään argumentaatio mene perille, mutta ehkä vähemmän asennevammaisille.
http://www.hs.fi/tiede/a1440988935985?ref=hs-prio-3-1

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En minä tuosta uneksi. Otan vain realiteetit huomioon. Yritä sinäkin. Väkeä saapuu joka tapauksessa. On parempi löytää pian toimivat keinot, joilla se sinun sisällissotasi vältetään.

Martti Kovala

Itsenäinen valtio voi suvereenisti päättää, kuka tulee sen alueelle. Ketkä olivat ne maanpetturit, jotka tuhosivat Suomen itsenäisyyden?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #7

Autiota maarajaa riittää, eikä meritse tuleminenkaan ole kovin vaikeaa. Tänne laittomasti tuleminen ei todellakaan ole mikään ongelma.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #13

"Ainoa keino välttää kansanmurhat on antaa kullekin kansalle oma, itsenäinen valtio"
-- No ei tässä nyt ole mitään perää. Monessa maailman maassa on alueellisia etnisiä vähemmistöjä, niin myös Suomessa saamelaiset ja ruotsinkieliset (joista tosin helsinkiläiset ja RKP:läiset kokevat edustavansa samaa etnosta suomenkielisten kanssa, riippumatta suomenkielisten näkemyksestä). Silti ei ole tullut kansanmurhia eikä sisällissotia tästä syystä.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #16

Todella pahoja ristiriitoja on mallimaa Suomessakin ollut etnisten ja kieliryhmien välillä. Ja on yhä.

Saamelaiset saattaisivat olla kanssasi eri mieltä siitä, onko ollut kansanmurhia. Suomen- ja ruotsinkielisten välit kärjistyivät melko pahasti viime sisällissodan aikana. Luokkarajojen lisäksi kyse oli myös kielirajoista. Ja varsinkin ruotsinkielisten suomenkielisiin kohdistamat kostotoimet ja joukkoteloitukset taistelujen jo päätyttyä olivat erityisen julmia.

Nyt on kuitenkin kyse siitä, että jos Suomessa ollaan monien vaikeuksien kautta pystytty saavuttamaan se hyvin harvinainen tilanne, että eri kieliryhmät ja jopa kaksi etnistä ryhmää (saamelaiset, mustalaiset) pystyvät elämään edes jonkinlaisessa sovussa, niin kannattiko tätä tilannetta järkyttää tuomalla maahan sellaisia etnisiä ryhmiä, jotka eivät osaa elää sovussa edes itsensä kanssa missään.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #58

Niin, niitä ristiriitoja oli eikä enään ole, ei ainakaan niin pahoja. Sisällissotia täällä on tällä hetkellä vain sinun kirjoitteluissasi. Sinäkö todella kuvittelet kourallinen porukkaa Afrikasta ja Lähi-Idästä järkyttävän elämäntapaamme? Heikko on uskosi suomalaisuuden elinvoimaisuuteen. Vaikka tänne tänä tai ensi vuonna saapuisi se 80 000 turvapaikanhakijaa ympäri maailmaa, niin voivottelu ei auta heidän integroimisessaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #13

Ihan itse tulevat. Enintään salakuljettajat vähän auttavat.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #36

Mitä nyt jonkun verran unohtavat rekkoihin. Käsitteletkö tätä ihan normaalina "hävikkinä"?

Ei kukaan syyttä suotta jätä kotimaisemiaan. Tärkeintä olisi jättää veneenkeikuttelut näistä maista tekemättä ja antaa heillä olla vakaa hallinto, kun sellainen sinne on muodostunut.

Et kai sinäkään, parahin Börje, voi pitää ISIS:tä ja muita militantteja Libyassa parempana kuin tätä auton perässä roikotettua Gaddafia?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #54

Taisi mielipide asiasta olla jo avauksessa. "Nyt eurooppalaisten on viimein oikeasti reagoitava niihin lähtömaiden ongelmiin, joille silmät on tähän saakka suljettu. Kansainvaelluksen saa rauhoittumaan vain huolehtimalla, että joka puolella maailmaa on mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään."

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #59

Juu, olen samaa mieltä, että ne olot pitäisi vakauttaa niissä lähtömaissa niin kenenkään ei tarvitsisi jättää kotiaan.

Tämä pakkovastaanottaminen ei ole ratkaisu siihen, eikä mihinkään muuhunkaan.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #36

Laittomat maahantulijat tunkevat Eurooppaan siksi, että Euroopan vallanpitäjät ovat antaneet vahvan signaalin, että ketään ei palauteta. Tulijat jopa haetaan meritaksipalvelun avulla aivan Libyan rannikolta. Saksa on juuri äskettäin ilmoittanut, että maahan otettavien Syyrian pakolaisten määrällä ei ole mitään ylärajaa, vaan kaikki syyrialaisiksi ilmoittautuvat saavat jäädä maahan.

Siksi ne tulevat.

Jos EU:ssa olisi otettu käyttöön Australian malli, ne eivät tulisi.

Niin yksinkertaista se on.

Esa Niemi

Hyvinvointivaltion rahoitus ei sellasita kestä, mutta se hinta on maksettava todellisuudesta irrallaan olevista mielettömistä visioista jos hallitus ei pidä hallitusohelman mukaisesta hallitusta maahanmuutosta kiinni.

Riskit ovat kovia ja järjettömiä. Epävakaa Eurooppa ja Suomi ovat helppo pala Putinille. "Uusi uljas" suur-Venäjä on todennäköisempi järjestys Euroopassa ja Putin tekee varustelun eteen kovasti töitä.

Historia tulee tuomitsemaan tämän politiikan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Lopetetaan suomalaisten sohvalle syöttäminen, niin saadaan maan talous ja yrittelijäisyys taas vauhtiin. Perustulo on "hyvinvointivaltion" luonnollinen jatkumo muuttuvassa maailmassa.

Riskit toteutuvat varmasti jos ei olla valmiita radikaaliin muutokseen.

Tapani Lahnakoski

Perustulo on suomalaisten sohvalle syöttämistä.

Tällä en tarkoita, että sitä vastustaisin, sillä päästään eroon liudasta tarpeettomia rahanjakajia byrokratian rattaissa. Verottomien tulojen ylärajan nosto on toinen keino, jota olisi pitänyt käyttää jo ajat sitten.

Miten me sitten onnistuisimme muita paremmin maahanmuuttajien kotouttamisessa? Etelä-Ruotsissa on alueita, joissa alkuperäisväestö ei enää uskalla liikkua. Kauanko kestää, että tilanne on meillä samanlainen?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #28

Pelkällä perustulolla voi jäädä se sohva hankkimatta ja loppukuusta on jo vähän nälkäkin.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #33

Toi Perustulo olis kyllä itelle ihan MAHTAVA juttu. Ajatella, joka kuussa sais ainakin Jotain rahaa. Meitä yrittäjiä kun ei kauheesti ole sohvalle syötetty. Samalla voidaan varmaan lopettaa se turvapaikanhakijoiden lihottaminen? Perustuloa alkaa saamaan sitten kun on saanut kansalaisuuden, siihen asti hankkii elantonsa työllä, tai lähtee Ruotsiin helpomman leivän perässä.

Tuleekohan Viroonkin nyt miljoona uutta virolaista? Ai eikö? miksihän?

Esa Niemi

Jos hyvinvointivaltion rahoitukselta menee pohja, niin rahan jakamiseen ei riitä rahaa. Reaalimaailma ei perustu loputtomaan rahanjakamiseen.

Jos perustulo olisi riippumaton rahoituksesta, niin kehitysapu voidaan lopettaa ja siirtyä kaikissa maissa perustuloon. Maailma pelastuu ja Börje saa taloustieteen Nobelin.

Annatko konkreettisen esimerkin, että perustulo olisi käytössä jossain maassa hyvinvointivaltion jatkeena ja se toimii eikä se ole vain poliittinen fantasia. Hyvinvointivaltion rahoitus on kuitenkin akuutti ja realistinen kun taas perustulo on suunnitelma fläppitaululla, joka ehkä toimii teoriassa, mutta käytäntö on toinen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

On ihan ilmiselvää että seuraavina vuosina tänne tulee väkeä ja paljon. Viime vaaleissa annetut lupaukset ns mamutuksen lopettamisesta olivat valetta ja vähintä mitä sellaista kuonaa puhuneilta voi vaatia on julkinen anteeksipyyntö.

Mitä paremmin ja avoimemmin tulijat otetaan vastaan niin sitä nopeammin ne saadaan osaksi Suomea. Tulevaisuudessa ovat joka tapauksessa kansalaisiamme ja vertaisiamme jotka osaltaan tulevat tätä maata rakentamaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Sekin voi olla selvää, että tämä on minun viimeinen lomani Suomessa. Talouskasvu kaakkoon. Ketolakin varmasti osaa nimetä lukuisia suuryrityksiä, joissa työväen tai yrityksen johdon ei tarvitse osata kommunikoida keskenään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ennustaminen on lähinnä noitten mentalistien hommaa, vai on sulla salaisia kykyjä, osasitko ennustaa Neuvostoliiton kaatumisen, tai Tsunamit?

Tämä nyt on taas tällainen pikku kiva ärsytysblogi, jolla koitetaan vaan saada kiihkeimmät maahanmuuton vastustajat hiiltymään. Totuuden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, jännä iltasatu, kiitos siitä.

Niin ne pomppaa Börjen luvut 80000 Miljoonaan ja kahteen, hauska heitto, niin ja tottakai piti saada vielä aurinkoenergiakin samaan tarinaan, sehän meidät pelastaakin.

Mä taas tiedän, että Saksalaiseg muuttaa Suomeen ja Suomalaiset Islantiin, pakolaisille jätetään koko Saksanmaa, ai mihin Islantilaiset menee, no Gröönlantiin tietysti. Ja tämä tarina on tosi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tarvitse olla ihan mentalisti jos ennustaa nykyisen tilanteen jatkuvan samanlaisena seuraavat kymmenen vuotta. 100.000 * 10 = miljoona. Ongelmat lähtömaissa ovat sen verran suuria, ettei niitä ainakaan sen nopeammin ratkota.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Meiltä taitaa loppua velanantajat kesken kun muutama vuosi maksetaan näiden uusien asukkaiden touhuja. Eiköhän tulijoiden määrä siinä kohtaa vähene, kun muualta saa paremmat diskorahat. Iraqilaisille on jo oma sivusto, jossa neuvotaan tulemaan Ruotsin sijaan Suomeen, täältä saa turvapaikan kevyemmin kuin Ruotsista. Ruotsissa pitää vissiin olla henkilöön kohdistuva uhka, ja täällä taas riittää että tulee Irakista. Vielä kun diskorahat on mukavasti yläkanttiin, ni mikäs tänne on tullessa.

http://www.iraqi-refugees.org/

Google translate auttaa jos ei arabia oikeen taivu

Jaakko Häkkinen

Keitä ne rasistit ovat, ja millä perusteella heidät tuomitset sellaisiksi?
Ihminen ei ole rasisti vain siksi, että vastustaa uusien ihmisten maahantuloa. Suosittelen tutustumaan rasismin määritelmään.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201347-suome...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Jos tekisimme asiat kuten Virossa tehdään, ei meille tulisi juuri lainkaan mamuja.

Maahanmuuttajien tulo loppuu myös siten, että saamme romutettua talouden Kreikkaa vastaavaksi. Lopetamme lopulta kaikki tulonsiirrot ja julkiset hyvinvointipalvelut. Ehkä se on karvas oppiraha mikä meidän pitää unelmahötöstä maksaa.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Sitten on maailmanparantajien hyvä olla. nykyinen "hyvinvointi yhteiskunta" muuttuu "every man for himself" meiningiksi. jos ei töitä, ei rahaa ei kämppää tai ruokaa. Valtio kustantaa turvapaikan hakijoille ilmaiset ateriat ja asumisen, miksei tällaista mahdollisuutta anneta kodittomille suomalaisille?
Usein nämä otetaan pakolaisia ihmiset ovat niitä joiden palkan tai tulonsiirrot valtio maksaa, eli loppukädessä yksityisellä puolella olevat ihmiset, jotka kustantavat tämän hyvinvointiyhteiskunnan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos tekisimme kuten Virossa, täältä muuttaisi puoli miljoonaa suomalaista pois. Ne koulutetut, joilla on markkina-arvoa muualla.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eiköhän nämä kansainvaellukset ole osaksi ainakin EU:n maataloustukiaisten ansiota. Ihmismassat eivät olisi välttämättä lähteneet liikkeelle, jos maataloustukiaiset olisi käytetty koulujärjestelmän ja metropolien rakentamiseen afrikkalaisille ja Afrikasta olisi tullut maailman vilja-aitta.

Hannu Tanskanen

Börjellä kasvaa takapihalla rahapuu josta perustulo ja kaikki kaksi miljoonaa mamua elätetään?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Rahapuu on huonekasvi tällä ilmastovyöhykkeellä. Perustuloa maksetaan sen verran kuin on varaa. Eiköhän me jouduta Hannunkin eläkettä leikkaamaan, että pidetään koko väestö hengissä ja yhteiskunta pyörimässä.

Hannu Tanskanen

Sitäpä pelkäänkin, jos minun pitää alle 900 euron hyvinvointivaltion iän mittaisen työuran eläkkeelleni vielä Afrikka elättää.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kuinka paljon eläkkeitä leikattiin pari kymmentä vuotta sitten, jotta saataisiin elätettyä koko Suomi, ml. miljoonasta kahteen uussuomalaista?

Aivan. Eli oliko sitä pääomaa ja hyvinvointia sittenkään jaettavaksi määrättömästi?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Börjen ennustus saattaa hyvin todennäköisesti toteuta, mutta lopputulos ei välttämättä ole punavihreä utopia, vaan diktatuurinen EU-imperiumi, missä erilaisten kansojen ja kulttuurien hallitseminen on helpompaa kuin nykyisessä EU:ssa. Pohjois-Afrikka luonnollisesti kuuluisi myös EU-imperiumiin, kuten se kuului muinaisen Rooman imperiumiin. Putin pitäköön Kriminsä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puheita perustulosta en ymmärrä. Siitä on jauhettu 20 vuotta eikä mitään ole tapahtunut. Ainoa, miten se voisi toimia, olisi EU:n liittovaltion myöntämänä kovan paikan lisänä. Mallia Neuvostoliitto, jossa Murmanskiin ja Siperiaan muuttajille maksettiin korkeampaa palkkaa ja kaiketi eläkkeitäkin.

Suomen valtiolla yksin ei ole minkäänlaisia rahkeita maksaa kaikille halukkaille hyviä euroja tyhjästä. "Sosialismi yhdessä maassa" on pois laskuista.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Maksamme hengissäpidon maahanmuuttajille joka tapauksessa. Perustulo yksinkertaistaa byrokratian kun uusia mamuja on tolkuton määrä. Pieni perustulo todennäköisesti vähentää nykyisille kantasuomalaisille maksettavaa sosiaalitukea, koska maksamme turhasta byrokratiasta törkeästi.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Jokin tässä maailmassa meni pieleen, kun monikansalliset yritykset eivät valloittaneet Afrikkaa ja Lähi-itää, samalla tavalla kuin Aasian ja Intian.

Kulutushyödykkeiden tuottaminen siellä missä on markkinat, olisi tehnyt taloudellisen hyppäyksen nyt pakolaisten lähtömaihin. Tällöin ei olisi ollut tarvetta lähteä minnekään, vaan kehittää oman maan hyvinvointia.

Miksi näin ei käynyt?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Näin voi olla käymässä. Kiinalaiset ovat ryhtyneet investoimaan esimerkiksi Etiopiaan ja maan talous kasvaa kohisten. Näyttää siltä, että monikansalliset yritykset ovat alkaneet valloittaa Afrikkaa ja kehittää hyvinvointia. Ja ne yritykset ovat lähtöisin Aasiasta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ei vielä. Kun Kauko-Idässä, jonne tuotantoteollisuutta on tähän mennessä melko laajalti siirretty elintaso nousee yhä lähemmäs länsimaista tasoa, otetaan seuraavaksi kohteeksi Afrikka, josta löytyy halpatyövoimaa. Näin olisi periaatteessa voinut käydä myös käänteisessä järjestyksessä. Tuotantoa olisikin siirretty aluksi Afrikkaan (tekemällä sitä investointien kautta tai ei) ja täten suurimmassa kurimuksessa olisivat yhtä lailla liikakansoituksesta kärsivät Kauko-Idän valtiot.

Bangladeshissa, josta puhuttiin vielä kouluaikoinani yhtenä maailman köyhimmistä valtioista, elintaso ei tosin liene vielä nykyäänkään kovin huikea. Puheen ollen myös elinkustannuksista. Tämä arvioni ei siis ole kovin tarkka ja pikemminkin sitä kuuluisaa "musta tuntuu" -osastoa.

Börjen kanssa olen ainakin yhdestä asiasta harvinaisen samaa mieltä: Ihmiskunnan ja monikansallisten yritysten päättävien tasojen loputtoman ahneuden poistaminen ratkaisi monen monituista ongelmaa. Tätä odotellessa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hauskasti turvapaikkaa hakevien määrä on moninkertaistunut kun perussuomalaiset pääsivät hallitukseen. Ei kai vain perussuomalaisista ole tullut suomelle vetovoimatekijä pakolaisten suhteen? Ainakin perussuomalaisten arvomaailma on yleensä lähempänä turvaa hakevien arvomaailmaa kuin vaikkapa vihreiden.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kivelä, nyt kasasit itsellesi melkoisen todistustaakan. Todistettavana on, että perussuomalaiset ovat aiheuttaneet tämän ihmisvyöryn:

http://www.ekathimerini.com/201061/article/ekathim...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kai me molemmat tiedämme jo vanhastaan, että kaikki on perussuomalaisten syy. Tässä on turha mitään todisteluvaatimuksia esittää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitkä rasistit? Mitä Uimonen ylipäänsä tarkoittaa rasistilla?

Mitä itse turvapaikanhakijaongelmaan tulee, niin eihän sen ratkaiseminen vaadi muuta kuin vähän poliittista tahtoa ja mm. Dublinin sopimuksen soveltamista. Rajoilla voidaan lisätä valvontaa tällaisessa hätätapauksessa jo Schengenin sopimuksen puitteissa, varsinkin kun näemmä monet muut valtiot laiminlyövät omia velvollisuuksiaan.

Perustulo on ihan hyvä idea ja sitä kannatan itsekin, kunhan huolehditaan että sitä maksetaan vain omille kansalaisille ja kaikki sosiaaliset tulonsiirrot muiden valtioiden kansalaisille lopetetaan välittömästi. Sen verran hyysäri kyllä olen itsekin, että oikeasti hädänalaisille pakolaisille (ei siis elintasosurffaajille) voidaan antaa katto pään päälle, patja alle, ruokaa ja perusterveydenhuolto. Ne, jotka oikeasti ovat tällaisen tarpeessa, osoittanevat kiitollisuutensa mm. olemalla ryhtymättä minkäänlaisiin rikoksiin Suomea tai suomalaisia kohtaan. Ne, jotka kuitenkin ryhtyvät, karkotettakoon välittömästi riippumatta kohdemaan tilanteesta. (Tämä edellyttää perustuslain muuttamista.)

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Mitä itse turvapaikanhakijaongelmaan tulee, niin eihän sen ratkaiseminen vaadi muuta kuin vähän poliittista tahtoa ja mm. Dublinin sopimuksen soveltamista. Rajoilla voidaan lisätä valvontaa tällaisessa hätätapauksessa jo Schengenin sopimuksen puitteissa, varsinkin kun näemmä monet muut valtiot laiminlyövät omia velvollisuuksiaan."

Ei lopulta vaadita edes soveltamista vaan noudattamista, jota on laiminlyöty ja laiminlyödään edelleen kaiken aikaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Joskus tulee myös pohdittua mikä yksinoikeus meillä Suomalaisilla on maapallolla sijaitsevaan "maaplätiin" jota Suomeksi kutsutaan, tämä "maaplätti" kun oli olemassa jo miljoonia vuosia ennen kuin ihminen siihen jalallaan astui.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kenelle siis luovuttaisit valtaoikeudet sinun pakkosiirtämiseen vaikka tuonne Boko Haramin jyrän alle jääviin kyliin?

Millä yksinoikeudella ne ukrainalaiset nyt vastustelevat Donetskin "maapläntille" toisten tuloa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei ole kysymys mistään "pakkosiirrosta" vaan on syytä myös joskus pysähtyä pohtimaan syitä miksi kansanvaelluksia on ollut kautta ihmiskunnan historian ja nyt tämä menossa oleva ei myöskään tule jäämään viimeiseksi. Mikäli maapallon väkiluku jatkaa hallitsematonta kasvuaan, myös kansanvaellukset tulevat lisäntymään ja silloin ollaan perimmäisten kysymysten ääressä kuten, onko meillä, kenties tulevaisuudessa 7-miljoonalla suomalaisilla oikeus hallita maa-aluetta joka on suurelta osin asumatonta.

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #66

Tundran reunuksen ekologia ei kestä määrätöntä väentiheyttä.
Omasta puolestani vastustan vihreiden maailmantuskan aiheuttamaa kaipuuta kansalliseen itsemurhaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saksa ja Suomen media on aloittanut propagandakampajan maahanmuuton puolesta, Aamulehdessä tänään kahden Saksan ministerin mielipidekirjoitus kuinka välttämätöntä ja humanitaarista on jakaa turvapaikanhakijat EU-maiden kesken. Saksa tekee mamuilla bisnestä ja Suomi maksaa muuten vaan.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Suuri yksittäinen pakolaisryhmä on Syyriasta ja Irakista lähteneet pakolaiset, jotka ovat lähteneet pakoon ISIStä ja muita ääriryhmiä. Nykyinen tilanne sai alkunsa Iakin sodasta ja se sai lisää polttoainetta Arabikeväästä. Nykyinen Syyrian sota on ollut käynissä viidettä vuotta. Sota on pakottanut 12 miljoonan ihmisen jättämään kotinsa, heistä 8 miljoonaa on vieläkin Syyriassa. Loput neljä miljoonaa Syyriaa ympäröiissä maissa, vain 250000 on vasta lähtenyt etsimään turvaa Euroopasta, mutta määrä kasvaa koko ajan. Nämä henkilöt maksavat salakuljettajille päästäkseen Etelä-Euroopan maihin, joista he jatkavat eteenpäin eri maihin hakemaan turvapaikkaa. hkemukset käsitellään siinä maassa jossa turvapaikkaa on haettu. Tämä yhtäl luo bisneksen salakuljettajille, henkilön pitää olla saapunut maahan jotta hän voi hakea turvapaikkaa. Vaihtoetona rahansyöttämiselle voisi olla turvapaikan hakemisen mahdollisuus jo lähtömaassa tai antaa ihmisille parempi mahdollisuus käyttää reittilentoja ( tällä hetkellä lentoyhtiöt on velvoitettu palauttamaan henkilöt omaan laskuunsa). Paras vaihtoehto olisi lopettaa Syyrian ja Irakin konfliktit, mutta sille ei ole näkyvissä poliittista tahtoa, nykyinen hallitus lisäksi leikkaa kriisinhallinnasta. Tie ei ole nopea, mutta ratkaisu siirtyy pidemmälle mitä kauemmin odotamme.

https://video-bru2-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xat1/v/t4...

Toinen suuri joukko hakijoita tulee Afrikasta, joka on seurausta ilmastonmuutoksesta,väestönkasvusta ja konflikteista. Ilmastonmuutos on seurausta Länsimaalaisesta elämän kulttuurista, tuhlaamme surutta luonnonvaroja, jolloin muille jää vähemmän jaettavaa. Afrikan rajat on edelleen pitkälti vedetty vuoden 1884 Berliinin konferenssin asiakirjan pohjalta, rajat kulkevat edelleen pitkälti kolonanismin ajan hengessä. Ne eivät seuraa heimorajoja ja lisäksi luononvaroista käydään kiivasta taistelua. YK arvioi väkiluvun nousevan Afrikassa 4 miljardiin nykyisestä miljardista, samaan aikaan kun ympäristön kantokyku laskee. Tämä luo tulevaisuudessa valtavia pakolaisaaltoja ja murhenäytelmiä Välimerellä. Tätä voitisiin hillitä kouluttamalla erityisesti tyttöjä, mutta tulevat kehitysavun leikkaukset estävät 300 tuhannen lapsen koulunkäynin. koulutus hidasta, mutta se on kutenkin paras ratkaisu. Paras ratkaisu olisi että yhtiöt kantaisivat vastuunsa yhteiskunnille, mutta niistä laittoman pääomapaon vuoksi häiviää arviolta jopa 1 000 miljardia euroa vuodessa. Addis Abebassa Etiopiassa pidettiin YK:n kolmas kehitysrahoituskonferenssi. Rikkaat maat – Suomi niiden joukossa – torjuivat kokouksessa kehitysmaiden pyrkimyksen perustaa toimivaltainen YK-elin, joka kykenisi puuttumaan yritysten verotukseen ja pääomapakoon.

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1391232886832
https://www.unicef.fi/unicef/tyomme-paakohteet/vuo...
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1440131398154?ja...

Voi olla että elän kuplassa. En henkilökohtaisesti haluaisi ottaa vastaan pakolaisia, jotka toisin kuin jotkut väittävät eivät ole Elintaso surfareita (tosin Albaaniasta tulee elintaso Surfareita, mutta heidät pyritään käänyttämään samantien takaisin). Kuitenkaan en halua lähettää henkilöitä syyttä suotta maihin joissa he joutuvat hengenvaaraan tai joutuvat toivottomaan tilanteeseen. Etenkin nuoret miehet ovat altiit tarttumaan aseisiin ja se vain syventää konfliktia. Samat miehet ovat yli edustettuina turvapaikanhaikjoista, tämä johtuu että heillä on paras mahdollisuus onnistua matkasta eurooppaan ( joka täynnä vaaroja). Tässä palataan Kiintiöpakolaisiin, jos ottaisimme heitä enemmän olisi tulijoista suurempi osa Naisia ja Lapsia. Tosin kiintiöpakolaiset herättävät pahaa verta. Tämä tasapainottaisi tulijoita ja vähentäisi häiriökäyttäytymistä.

Loppujen lopuksi asioita ei päätetä parhaiman tiedon pohjalta, vaan sen mukaan joka kerää eniten ääniä. Populismin pohjalta.

Heli Hämäläinen

Kaksi miljoonaa nettoveronmaksajaa kiitos.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Saattaisi olla perusteltua saattaa yleisimpään tietoisuuteen ne perusteet ja perustelut, joihin perustuu käytäntö joka pakottaa Suomen viranomaiset kohtelemaan turvapaikanhakijoina jokaista muun maan kansalaista joka tulee ja ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa.
Tämä pakottaminen saattaa tuntua mielen- ja järkevyydenvastaiselta Suomen ja sen kansalaisten etua loukkaavalta kohtuuttomuudelta. Siksi olisi aikankin kaikkien, jotka eivät tähän käytäntöön ole ihastuneita, hyvä saada tietää mitkä ja ketkä henkilöt ovat tehneet siihen johaneet päätökset.
Mistä sysistä turvapaikkaa haetaankin, ei liene asiallista syytä syyllistää turvapaikanhakijoita suomalaisten tekemien päätösten seuraamuksisita.
Voihan joku esittää, että Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin ja velvotteisiin jotka edellyttävät ylläesitettyä käytäntöä.
Käsistteeseen Suomi kuuluu tietääkseni myös Suomen kansalaiset, myös ne, jotka ovat allekirjoittaneet kansaiväliset sitoomukset asianmukaistsen valtioelinten toimesta. Niille kansalaisille jotka tuntevat, että eivät voi hyväksyä valtioelinten toimesta tehtyjen joidenkin sitoomusten seuraamuksia, voisi olla hyvä tietää ketkä ja mitkä ovat ne sitoomukset voimaan saattaneet. Näin saataisiin mahdolliseksi kritiikin ja asian oikaisuvaatimutsen kohdistuminen oikein.
On olemassa esimekkejä siitä, että voidaan järjestää sitova kansanäänestys, jos valtioelinten edustajien ja kansalaisten enemmistön näkemyksillä ilmenee yhteiskuntarauhaa häiritsevä eroavuus kansaivälisitä sopimuksista ja niiden sitovuudesta.
Kansallisen edun vuoksi voidaan myös tehdä valtioelinten taholta radiaalimpiakin ratkaisuja kansaivälisistä sitoomuksista luopumiseksi, kuten presidettti Rytin ero presidentinvirasta osoitti.
Ei liene tarkoituksenmukaista, että presidentti Niinstö eroaa, hallitus eroaa tai eduskunta hajoaa ja järjestetään uudet vaalit, kainsaivälisistä sitoomuksista irtautumiseksi. Ei edes suuren ja loputtomastilisääntyvältänäyttävän turvapaikanhakijamäärän vuoksi.
Kenenkään ei kuitenkaan liene pakko luopua virastaan tai ”menettää kasvojaan” sitovan kansanäänestyksen johdosta tehtyjen toimenpiteiden vuoksi.
Heille, jotka pelkäävät Suomen menettävän kainsainväisen maineensa ja saavan syytöksiä epäsolidaarisesta omaneduntavoittelusta, voi kertoa vaikka seruaavaa.
Suomi taisteli talvisotansa käytännöllisest katsoen yksin. Suomen etu ja Suomen puolustus ei silloin ollut Euroopan suurten valtioiden etunäkemysten mukaan auttamisen arvoinen. Monet pitivät Suomen taistelua tosin sankarillisena, mutta täytenä hulluutena.
Vaikka nyt ei ole samassa mielessä kyse sodasta, ei nytkään ole Suomen etu yhtenevä Euroopan tai muiden valtioiden etunäkemysten kanssa.
Jos nyt Suomi muuttaa käytäntöjään turvapaikanhakijoiden suhteen rajoittavammaksi, saattaa siitä seruata jonkinmoisia moitteita. Ei kuitenkaan line todennäköistä, että Suomi joutuu taloudellisen tai poliittisten pakotteiden kohteeksi, ei ainakaan siinä tapauksessa jos Suomen toimenpiteet ovat sitovan kansanäänestyksen tuloksen mukaisia. Lisäksi on mahdollista, että Suomi otetaan rohkeana, kannustavana esimerkkinä ja muissakin valtioissa havahdutaan huomaamaan, ettei nykyinen käytäntö mielekästä eikä oikein kenenkään rehellisen, eikä edes turvapaikan hakijoiden ja vielä vähemmän pakolaisten edun mukaista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ikävä puoli tässä muuttorynnäkössä on tietysti se helposti ennustettavissa oleva tosiasia, että saimaannorppa, Saimaan nieriä ja liito-orava tulevat kuolemaan sukupuuttoon.

On vaikea kuvitella, että monikulttuurisessa Suomessa voitaisiin valvoa joidenkin eläinlajien säilymistä, kun taistelu ruoasta ja elintilasta muuttuu jokapäiväiseksi osaksi selviytymistä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ollaan edelleen erittäin harvaan asuttu maa, vaikka pari miljoonaa lisäasukasta muuttaisi tänne. En ennusta merkittävää nälänhätää jos emme pakota suurta ihmisryhmää elämään yhteiskunnan ulkopuolella.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Uskoisin Toivosen tarkoittaneen sitä, että jopa nykyään, kun olemme todella harvaan asuttu maa ja väestöä on sen mitä on, ovat mainitut eläinlajit uhanalaisia. Sen johdosta visioimasi kaksi miljoonaa uussuomalaista kulttuureista, joissa uhanalaisten eläinlajien suojelulla on melko olemattomat perinteet tuskin kohentavat tilannetta. Puhumattakaan siitä niin ikään ennustamasi kansainvaelluksen johdannaisesta, että jokapäiväinen toimeentulo muuttuu nykypäivän itsestäänselvyydestä (vaikkei meillä perustuloa olekaan) selviytymistaisteluksi. Tuskin kukaan alkaa hädän hetkellä syödä norppia nälkäänsä, mutta kuten vallan mainiosti tiedät, ei ainakaan verkkokalastukseen tai nuottapyyntiin kiinnitetä senkään vertaa huomiota kuin nykyään, jos ruoantuotantokapasiteettia ja edes jonkinlaista omavaraisuutta pyritään nostattamaan.

Footnotena en todellakaan tarkoita sitä, että turvapaikanhakijoiden vyöryä tulisi torpata, EU:n ulkorajavalvontaa tiukentaa ja turvapaikanhakukäytäntöä niin ikään saimaannorpan takia, vaikka toisinaan tulee mieleen, että niin harvinaisen ja ainutkertaisen eläinlajin suojelemiseksi melkein mikä tahansa olisi oikeutettua.

Terveisin,
perussuomalaisten vihertävän - tai paremminkin eläinrakkaan - siiven edustaja.

Martti Kovala

Eräs "profeetta" nimenomaisesti kielsi ottamasta "vääräuskoisia" ystäviksi.
Kyllä he muodostavat oman "ystäväpiirinsä" Suomen sisälle.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kun Venäjän armeija on nyt liittynyt Syyrian sotaan Assadin joukkojen tueksi, kapinallisten puolen sunnienemmistöllä lienee kovin vähän toivoa. Eurooppaan lähtijöitä sekä Syyrian ulkopuolla että sisäpuolella olevilta pakolaisleireiltä voi olla miljoonia. Leireillä on nyt yhteensä 11 miljoonaa syyrialaista, joiden paluuhaaveet taisivat juuri romuttua Putinin päätöksen takia.

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen

On täysin mahdoton yhtälö Euroopalle, kuten myös Suomelle, ottaa vastaan kaikki saapuvat pakolaiset saati sitten elintasopakolaiset. Afrikan väkiluku nousee nykykehityksen mukaan 4,4 miljardiin 2100 mennessä
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1391232886832

Mitä enemmän tähän suuntaan mennään, sitä suuremmat kansainvaellukset. Ei mikään liittovaltio tällaista kestä. Ihan turhaa romuttaa yhteiskuntiamme kansainvaelluksilla, kun ne lopulta romahtavat siihen ja sitten ei ole ketään auttamassa kehitysmaita (maailmanlaajuisena sosiaalitoimistona), joten vielä enemmän tulee kuolemaan ja kärsimään. On siis ihan turhaa vaihtaa eurooppalaisia 'tummemmiksi' vaikka se vihreiden unelma onkin, koska se on hyvin epäkestävää vastuutonta kehitystä, joka romahduttaa eurooppalaisen sivilisaation ja planeetan hallinta- ja pelastusmahdollisuudet.

Ratkaisu on pysäyttää Afrikan ja muiden maanosien väestöräjähdykset pakolla (keinolla millä hyvänsä) ja vakiinnuttaa ne tehostetulla kehitysavulla, hävittää ihmiskauppa ja valvoa Välimeren (ja muiden alueiden) rajoja, mikä onnistuu ihan helposti, onhan meillä asevoimat ja moderni teknologia. Näin planeetta pelastuu. Tahto vain puuttuu. Tosin nykyinen länsimainen elintaso ei voi olla mahdollinen pitkällä aikavälillä koko planeetalle, eikä ainakaan mikään "loputon kasvu loputtoman kasvun vuoksi", ei edes meille eurooppalaisille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset