Trumpin valinta kiihdyttäisi EU:n integraatiota

Donald Trump on pitänyt linjapuheensa. Siitä voi päätellä, että eurooppalaisten turvallisuustilanne ja luottamus Natoon sen puolustusratkaisuna romahtaisi Trumpin valinnan jälkeen. Kun tähän yhdistetään Brexit ja Turkin diktaroorinen kehitys, niin Natosta tulee EU:n kannalta selvästi heikompi toimija. Baltian mailla ei ole enää mitään syytä luottaa, että jenkkivetoinen Nato lähtee niiden avuksi Putinin päättäessä tehdä niille Krimit.

Saksan ja Ranskan on panostettava EU:n omaan puolustukseen ja turvallisuuden parantamiseen. Vieläpä erittäin nopeasti. Tämä tulee kiihdyttämään EU:n integraatiota. Varsinkin kun brittien kiukuttelusta ei enää tarvitse perustaa. Suomellä on kaikki syyt pysyä integraation ytimessä. Olemme pitkän itärajamme ja suhteellisen vahvan puolustusvoimamme kanssa avainatekijä EU:n Venäjän vastaisen rajan puolustamisessa.

Jos Trump tulee valituksi, niin EU-poliitikkojen on syytä olla erittäin hereillä ja nopealiikkeisiä integraation vahvistamisen kanssa. Putin on joka hetki valmiina käyttämään Euroopan heikkoutta hyväkseen.

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu