buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Vihreiden puheenjohtajakisa käyntiin

Vihreiden sääntöjen mukaan Ville Niinistön on luovuttava puheenjohtajuudesta kolmen kauden tultua täyteen ensi kesäkuun puoluekokouksessa. Veikkauksissa on esiintynyt kolme nimeä ylitse muiden. Kolmannen kauden kansanedustajaa Outi Alanko-Kahiluotoa  on pidetty vahvana kandidaattina, koska haastajana näyttäytyvät Emma Kari ja Touko Aalto ovat vasta ensimmäistä kauttaan eduskunnassa. Tosin molemmilla on taustallaan avustajan tehtäviä jo aikaisemmilta kausilta. Muitakin nimiä on heitelty, mutta itse olen olettanut kisan käytävän tuon kolmikon kesken.

Tänään Outi Alanko-Kahiluoto ilmoitti Hesarin välityksellä jättävänsä kisan väliin, joten lopullinen kisa tultaneen käymään helsinkiläisen Emma Karin ja jyväskyläläisen Touko Aallon kesken.  http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005022028.html

Henkilökohtaisesti olen helpottunut siitä, että Outi ei lähde mukaan. Lähinnä vasemmistolaiseen sosiaalipolitiikkaan profiloitunut puheenjohtaja olisi Vihreiden profiloitumisen kannalta ollut erittäin haitallista. Puolue on pyrkinyt sijoittumaan hyvin väljästi vasemmisto-oikeistoakselille. Puolue on korostetusti painottanut ympäristöä, koulutusta ja liberaalia arvomaailmaa. Siksi tulevan puheenjohtajankin pitäisi edustaa näitä arvoja.

Emma Karin koulutustausta ympäristönsuojelutieteessä luo hyvän pohjan ympäristöpuolueen puheenjohtajuudelle. Lisäksi hänellä on monipuolinen kokemus mm. Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana. Eduksi nähdään tällä kertaa myös sukupuoli, sillä vihreiden kannattajien selkeä enemmistö on naisia.

Touko Aalto on puolestaan tehnyt vahvan nousun Vihreiden näkyvimpien poliitikkojen joukkoon enemmän yleispoliitikkona, jota valtio-opin opinnotkin tietysti tukevat. Toukon erityisvahvuutena, jolla on ponnistettu jo varapuheenjohtajaksi, voi pitää innostavaa ja positiivista asennetta.

Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta kumpi olisi puolueen kokonaismenestyksen kannalta parempi? Itse nostan Toukon selväksi ykköseksi, koska Emma edustaa puhtaasti stereotypiaa vihreästä poliitikosta. Emmasta muodostuu mielikuva helsinkiläisestä viherpiipertäjästä, joka fanittaa kasvissyöntiä ja kertoo besservisserinä miten sinun kuuluisi elää. Toukon etuna on profiloituminen keski-suomalaisena tavallisena perheenisänä, joka pyrkii kohti parempaa maailmaa positiivisuuden kautta. Puoluetta on merkittävästi helpompi lähestyä Toukon henkilöprofiilin kautta kun kannatuspohjaa on laajennettava koko maahan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Ajan henkeen nähden Touko Aalto sopisi paremmin puolueemme kasvoiksi. Vihreys ei ole ituhippiyttä vaan kärsivällistä tulevaisuuden rakentamista tulevien polvien ehdoilla ja sellainen mielikuva Aallosta syntyy.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Itse kannatan Emma Karia. Hän on tyypillinen vihreä populistinen totuuden jälkeisen ajan politiikko. Ei perustele faktoilla kantojaan vaan vetoaa yksittäisiin tunteisiin vetoviin tapahtumiin jatkuvasti. Olisi hyvä jatkumo Niinistölle. Näin ainakin ylen kanavilla esiintymisissään. Ei ole vaakuttanut, vaikka ylen toimittajat ovat heti kompanneet häntä aivan avoimesti.

Toisaalta se herättää kysymyksen miksi on maksettava pakkoveroilla tuotettua propagandaa.

Voi tietenkin olla, että Touko Aalto on yhtä hyvä. Mutta en ole onnistunut vain näkemään hänen esiintymisiään.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Sama persulippis ei sovi melonille ja omenalle, turha edes yrittää. Pitäkööt persut oman lippiksensä, keisarin vaatteet on jo nähty.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Persuista en tiedä. Blogin aihe olivat vihreät. Kumpiakaan en ole äänestänyt ja vihreitä en tule äänestämään koskaan. Se on ainakin varmaa. Populistisia liikkeitä molemmat. Kohderyhmä lienee eri ja persut hieman rehellisempiä.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala Vastaus kommenttiin #17

Samat huijarit ovat vuodesta toiseen toisiaan selkään taputtamassa. Nyt vihdoinkin on aidon muutoksen aika, on aika puhdistaa päätöksenteko lobbareiden sylikoirista ja antaa ääni kansalle. Vuosikaudet nuo sylikoirat ovat vieneet kansalaisten rahat ja työpaikat ulkomaille ja nauraneet räkäisesti matkallaan pankkiin. Suomen velkakello senkuin tikittää aikapommin lailla, kun valtiontalous on kuralla eivätkä Arkadianmäen puliveivarit tee mitään muuta kuin jakaa rahaa itselleen ja selkääntaputtelijakavereilleen
Nyt on muutoksen aika! Äänestä Vihreitä, tuota luonnonraikasta tuulen henkäystä, joka tuulettaa nuo ummettuneen sisäänpäinkääntyneen politiikan kammiot hyväveli-kerhoineen. Päätöksenteon tulee tapahtua ihmistä lähellä, avoimesti ja rehellisesti. Kansan ääntä on kuultu! Kansa haluaa yrittäjyyttä ja työtä, jolla on merkitystä ja jolla tulevaisuutta luodaan ja me Vihreät olemme yhtenä kansan rintamana niitä luomassa. Me haluamme hyvinvointia, turvallisuutta, yhtenäisyyttä ja avoimmuutta, siksi ihmisyys on meidän sydäntämme lähellä! Yhdessä teemme Suomesta valtion, jollaiseksi muut valtiot haluavat tulla! Me teemme Euroopasta suomalaisen! Liity meihin ja tulevaisuutesi on valoisa!

Vakuuttiko?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Pitäisiköhän teidän populisti- ja populismi-termejä joka paikassa viljelevien käydä välillä katsomassa niiden määritelmät:

"Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla ”todellista kansaa” ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan.[4] Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla. Populismi ei ole varsinainen aatejärjestelmä, vaan sille on tyypillistä aatteiden tai käsitejärjestelmien vähättely ja kansanomaisuuden korostaminen."

Iskulauseita, vastustajan räikeää pilkkaamista.. Moni muu puolue kuin Vihreät täyttää nämä kriteerit vielä paremmin. Itse asiassa puolet kommenteista tässäkin kommenttiketjussa osuu tähän paremmin - ja usein itse niiden populistikiven heittäjien kohdalle. ;-)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No jos tämän palstan vihreitä törkyturpavihaajia, kuten uimosta, tuo pilkkaaminen ainakin on hoidettu aidon populismin hengessä. Samoin kun katselee niinistön oppositio puheita ei poulismista voi erehtyä. Kohderyhmä on vain eri.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #33

Törkyturpaaja kuvaakin minua paremmin kuin populisti. Aika harvoin tulee populistisesti mielisteltyä kansaa. Jätän sen ääntenkerjuuhomman niille oikeille poliitikoille.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #36

Vihaaja lienee parempi kuvaus. Törkyjutut lähtevät siitä liikkeelle. Törkyä onkin saanut levittää melko vapaasti, kun kohderyhmä on oikea. Se on sitten taaas tämän paskalehden politiikkaa se. Populistisia vihreät ovat oppositiossa olleet. Sanat ja teot eivät tule toisiaan kohtaamaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Haastattelulla Alanko-Kahiluoto taisi tappaa myös Emma Karin haaveet, kirjoittaa Panu Laturi.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/laturi%20alank...

Täähän alkaa kohta vaikuttaa ihan persudraamalta :)

Niko Sillanpää

Jo vuosia postfaktamaailmassa elänyt emootiopopulisti Emma Kari olisi mitä sopivin vihreille. Luonnollinen jatkumo Ville Niinistölle ja johan nyt feminismikin vaatii Karin puheenjohtajuutta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomen johtava besserw... eiku kaikkien alojen ajattelija Ville Niinistöhän on ennustanut vihreillä olevan mahdollisuuksia suurimmaksi puolueeksi, joka voisi tarkoittaa myös pääministerinpestiä.

Pääministeri Emma Karilla olisi paljon annettavaa paitsi Suomelle, myös koko maailmalle. Olen varma että Kari myöntäisi muutaman vuotuisen miljardin sähköntuottajille jotta saamme tuulimyllyn joka niemeen, notkoon ja saarelmaan (poislukien pk-seutu). Luopumalla ydinvoimasta, fossiilisista, turpeesta sekä vesi-ja biovoimasta vuoteen 2021 mennessä Suomi lopettaisi samalla ilmastonmuutoksen.

Toivon todella, että vihreät ymmärtävät globaalin vastuunsa ja valitsevat Emma Karin Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Janne toiveesi saattaa hyvinkin toteutua sillä "Alanko-Kahiluodon mielestä hänellä ei olisi mahdollisuuksia pärjätä kisassa. Hän pitää puoluejohtajan tukea merkittävänä asiana.

- Olisin minä voinut yrittää keksiä jotain muita perusteluita. Mutta tuo on se oikea syy, hän sanoo lehdelle."

http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1481/426680/HS-O...

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Jos "besserwisser" on mielestäsi osuva määritelmä väistyvälle puheenjohtajalle, niin eikös Villellä ole homma aikast hyvin hallussa? Lähinnä tuulimyllyt olisi se "juttu" joka saa silmäkulmasi nykimään, vai kuinka?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei vaan se delfiinien vanhainkoti...

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Touko Aallon valinta saanee meitä joitakin kiinnittävän uteliaan katseen vasemmistoliittoon. Siellä vaan sitten riehuu ryhmä putinmielisiä johdosta huolimatta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nais-mies -asetelmasta ei oikeasti tarvitse nyt välittää yhtään, Vihreillä on ollut pidempään naispuheenjohtajia kuin miehiä. Ja koko puolueessa tasa-arvotilanne on varsin hyvällä tolalla muihin puolueisiin verrattuna. On vain fiksua päästä tuollaisenkin (Vihreiden kohdalla) menneen maailman dikotomian yläpuolelle. Pääasia, että saadaan hyvä puheenjohtaja, jonka johdolla saadaan 20 kansanedustajaa. Ja sitäpaitsi a) helsinkiläisten ja b) naispuheenjohtajien kausilla on taaplattu vaalitappiosta toiseen tai kannatus on polkenut paikallaan. Eli helsinkiläisen naispuheenjohtajan valinta olisi katastrofaalista puolueen marginalisointia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eli sukupuoli ei saa vaikuttaa, eikä tietenkään asuinpaikkakaan, kunhan ei ole helsinkiläinen nainen?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nimenomaan näin juuri kannattaa sotkea selvä asia. Yritetäänpä vielä kerran: 1. Tasa-arvoasiat ovat puolueessa kunnossa, eli näin voidaan heittää pois tuo 70-lukulainen naisasia sotkemasta 2020-luvun kuvioihin tähtäävää pj-vaalia. 2. Jotta kannatus jatkaisi vakaata nousua ja vihreys lisääntyisi joka puolella maata kannattaa valita ei-helsinkiläinen pj. 3. Naispuheenjohtajien ja helsinkiläisten puheenjohtajien kausilla ei ole mennyt kovin hyvin.
Toivottavasti Touko Aalto asettuu ehdolle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

"...tuo 70-lukulainen naisasia sotkemasta..."

Olen samaa mieltä kanssasi, hämmästyin vain miten suoraan se sanotaan nimenomaan vihreiden sisältä. Toivottavasti asia on selvä myös muissa puolueissa sekä liike-elämässä ja luottamusmiespaikkoja jaettaessa.

Pekka Iiskonmaki

Emma Karista tulee hyvä pääpapitar levittämään vihreää uskontoa ja ilosanomaa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei. Kyllä sinne pitää saada välillä mies johtoon.
Näin aikoina kun pitää tehdä kovia valintoja ja ihku höttöön ei ole varaa.
Vihreillä on ollut nostetta ja vauhti riittää uudelle johdolle ainakin kunnallisvaaleihin asti.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Alanko-Kahiluodon pois jäänti helpottaa varmasti keskusta-oikeistoon kallistuvia vihreitä, mutta johtaako se Alanko-Kahiluodon kannattajien vuotoon vasemmalle on mielenkiintoista nähdä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuskinpa niin kauan kuin Outi jatkaa vihreänä. Outi itse päätti olla lähtemättä kisaan. Hän ei hävinnyt pj-kisaa, eikä häntä syrjäytetty.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ei Outi avautumisensa perusteella ihan tyytyväinenkään puolueensa johdon toimintaan ollut, vaikkei ihan syrjäyttämisestä voi puhua. Täällä esille tulleista vaihtoehdoista Touko tuntuu eniten jalat maassa olevalta, mutta minulle Outi ja Emma sopisivat myös hyvin. Ei olisi pelkoa kannatuksen liian suuresta kasvusta. En ymmärrä miten hiilijalanjäljen pienentäminen, ympäristönsuojelu ja rajojen avaaminen isoille joukoille elintasoaan parantamaan haluavia ihmisiä yhdistetään. Minulta puuttuukin vihreää logiikkaa.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala Vastaus kommenttiin #23

Meissä on se ero, että minusta turvapaikanhakijat eivät ole elintasopakolaisia, vaan hädänalaisia ihmisiä, joita Suomen valtion tulee auttaa ja tukea, kunnes heidän on turvallista palata kotimaihinsa, eivätkä terrori-iskut muuta tätä asiaa miksikään, koska terroristit eivät lukeudu heihin, eikä turvapaikanhakijoiden henkeä voi laittaa samaan puntariin ilmastonmuutoksen torjunnan ja/tai luonnonsuojelun kanssa. Tätä keskustelua on kuitenkin turha jatkaa tämän pidemmälle, koska tämä polku ei johda mihinkään järkevään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Ihmisetkin on osaluontoa ja turvapaikanhakijatkin ovat ihmisiä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kunnallisvaalit lähestyy ja hallituspuolueet kannattajineen käyvät hyökkäykseen Vihreitä vastaan. Ei ole kovin vaikea päätellä, mistä tämä johtuu.

Vihreät ovat kannatuksellaan reilusti ylempänä kuin Perusssuomalaiset. Suuremmissa kaupungeisssa Vihreät tulevat näillä näkymin pyyhkimään lattiaa Keskustalla ja Perussuomalaisilla. Onhan esimerkiksi Vihreät (19 paikkaa) jo nyt Helsingin toiseksi suurin puolue 2 paikkaa Kokoomuksen (21 paikkaa) takana, Keskustalla on 3 ja Perussuomalaisilla 8. Helsingin sanomat kertoo artikkelissaan Vihreiden olevan Helsingin vaikutusvaltaisin puolue, jonka tavoitteet ovat toteutuneet kaupunginvaltuustossa parhaiten.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002660163.html

Kokoomuksen kannattajista osa on siirtynyt Vihreiden kannattajiksi massiivisten koulutusleikkauksien jälkeen. Aiemmin koulutus- ja tutkimusmyönteinen Kokoomus on menettänyt kannattajiaan syötyään sanansa ja aiemmat periaaatteensa. Lisäksi koko Stubb-Orpo-soppa haittaa edelleen.

Hallitushan venkoilee jo siirtämällä budjettiriihen kunnallisvaalien jälkeen, tästä Työ- ja elinkeinoministerion entinen kansliapäällikkö Erkki Virtanen toteaa:
"Tilastokeskus saa lukunsa valmiiksi maaliskuun puolivälissä. Kehysriihen normaaliaika olisi viikon päästä tästä. Jos ensi keväänä noudatettaisiin normaalia aikataulutusta, kehysriihi olisi siis maaliskuun loppupuolella. Mutta eipä ole. Riihi on vähin äänin siirretty kokonaisella kuukaudella eteenpäin, huhtikuun lopulle. Kovin läpinäkyvänä, lähes lapsellisena tekosyynä on vaivihkaa kerrottu, että valtiovarainministeriö ei saa kansantalouslaskelmiaan tätä ennen valmiiksi."

Hallituspuolueilla lieneekin syytä huoleen ja ovat näköjään muistaneet, että hyökkäys on paras puolustus. Niinistö on puheenjohtajakausinaan nostanut Vihreät nykyiseen asemaan. Vaikka puolen vuoden takaisista luvuista ollaan tultu alemmas, niin Vihreät on edelleen esim merkittävästi Perussuomalaisia ylempänä kannatukseltaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Ei ole kovin vaikea päätellä, mistä tämä johtuu."

Päättelen tämän johtuvan Vihreistä ja etenkin Ville Niinistöstä, jolla ei ole sellaista asiaa jonka varjolla ei voisi haukkua hallitusta. On kyse sitten uusiutuvien energioiden uudesta tuesta tai Särkänniemen delfinaarion lopettamisesta. Yksi hauskimmista oli, kun Ville haukkui nykyisen tuulitariffin ylisuureksi. :-D

Villen, Satun, Emman, Oraksen, Anteron sun muiden pilkkaaminen on vähän turhankin helppoa. Suorastaan koomista että porukka joka profiloituu ilmaston- ja ympäristönsuojeluun sekä energiaosaamiseen on kaikkein eniten pihalla ilmaston- ja ympäristönsuojelusta sekä energiaosaamisesta.

Jos Villen päättömimpiä väitteitä pyrkii korjaamaan, Ville ratkaisee asian panemalla bannin kommentoijalle. Näin somessa luodaan mielikuva yksimieisyydestä kun joukkoon mahtuu vain selkääntaputtelijoita.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Janne Salonen,
varsin hyvin näyttää toimivan päätellen Vihreiden kannatuksesta ja sen noususta viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Onko muuten aluetta, johon et pysty laittamaan tuulivoima-asiaa jotenkin mukaan?

Delfinaarikorttikin on nähty useasti, olisiko jotain uutta ja hitusen merkittävämpää. Tuo lausumasi ilmaston- ja ympäristönsuojelun osaamisesta on mielipiteesi, en sitten tiedä löytyykö niille joku perustelukin.

Lisää turvetta koneeseen ja metsää nurin. ;-)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #40

Gallupeissa vihreiden kannatus taisi 10 vuotta sitten olla kymmenisen prosenttia ja nyt kymmenisen prosenttia. Mitä siitä sitten pitäisi päätellä? Muuta kuin että hallitusvastuu syö aina persujen ja vihreiden kaltaisten populistiliikkeiden kannatusta, sitten kun vihreät poistuvat ovet paukkuen vastuusta kannatus nousee hetkeksi pari prosenttiykikköä.

Tietysti näppärä kortti kutsua vihreiden läpiäpäähänpuhumisen arvostelua aina milloin miksikin kortiksi. Keksisitkö muita kortteja?

Vihreät ovat muka-huolissaan ihmisen aiheuttamista co2-päästöistä ja samalla vastustavat sitä ainoaa tehokasta tapaa leikata co2-päästöjä energiatuotannossa. Tämä on vihreiden paradoksi ja itse luomansa ansa: jos myöntäisivät tosiasiat, koko liikkeeltä putoaisi pohja pois.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #41

Tarkennetaan nyt sitten lausuntoa noista prosenteista Niinistön aikana, kun kirjoitin epämääräisesti kymmenestä vuodesta, kausi on 6 vuotta. 2011 Vihreiden kannatus oli eduskuntavaaleissa noin 7,5%, kesäkuussa 2016 oli gallupissa 13,6%, joka oli ennätys. Nyt ilmeisesti viimeisin kertoo kannatuksen laskeneen 11,2 prosenttiin.

Käyriä kuvaamastasi "hetkellisestä" noususta voi katsoa vaikka tuolta:
http://www.hs.fi/aihe/puoluekannatus/

Taidan tällä sivustolla olla keksinyt kaksi korttia, nyt ei lähde uusia.. Enkä muuten niitä toistuvasti jakele.

Koko liikkeeltä pohja pois? Toki.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Vihreille kannalta olisi tärkeää että talouspoliittisesti uusi puheenjohtaja sijoittuisi keskustaan. Jos vihreät kallistuvat vasemmalle puheenjohtajansa johdolla, se vaisi puolueen lähellä Vasemmistoliittoa. Samalla se tekisi vaikeaksi houkutella nuoria kaupunkilaisia puolueeseen, jotka liikkuvat Kokoomuksen ja Vihreiden välillä. Yhden asian uskallan ennustaa: Vihreät jatkaa kasvuaan kaupungeissa, mutta on edelleen vaikeuksissa pienillä paikkakunnilla. Ei ihme että Vihreät ovat asettuneet kannattamaan maakuntauudistusta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vaikeudet pienillä paikkakunnilla eivät välttämättä johdu kannatuksen vaan paikallisten toimijoiden puutteesta. Kun ei ole kenttäorganisaatiota eikä oikein ehdokkaitakaan, niin kannatuspotentiaalia on vaikea kotiuttaa. Siinä mielessä Toukon esimerkki ensimmäisestä keski-suomalaisesta vihreästä kansanedustajasta on kannustava.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kaikki vaalit Suomessa voitetaan poliittisen keskustan liepeillä, ei reunoilla. Sitäpaitsi oikeasti tärkeät tulevaisuuden kysymykset eivät ole leimallisesti oikeistolaisia tai vasemmistolaisia. Eipä kyllä sosiaalipolitiikkaakaan voi, jos näet oikean tiedon perusteella asiaa tarkastellaan, pitää vain vasemmistolaisena teemana. No, on sitten eri asia äänestetäänkö juuri niistä tärkeistä tulevaisuusasioista vai mölistäänkö valtavien mittakaavavirheiden kanssa jonninjoutavia maahanmuutosta tai esim. kohtapuoliin hautaanmenevien ihmisten ja tukiaisvetoisten teollisuudenalojen asioista.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vihreät joutuvat valitsemaan naisen, se on selvää. Kolme kautta Villen komennossa - anteeksi aggressiivinen sanavalinta; Niinistö ei komentele - edellyttää seuraavaksi naisjohtajaa.

Vaikka Emma Kari jättäisi besserwisser-vaikutelman, mitä sitten? Moni seuraa mielellään johtajaa, joka tuntuu tietävän kaiken. Bloggaaja teki rohkean tempun kritisoidessaan Karia näin julkisella areenalla! Eikö valintatilanne yleensä esitellä ns. positiivisena ongelmana, jossa "on tehtävä ratkaisu erinomaisten ehdokkaiden välillä"?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kritiikkihän ei kohdistunut mitenkään Emman tekemään politiikkaan. Kyse on henkilöiden profiilien hyödyllisyydestä puolueen kokonaisetua ajatellen. Toukon esiintymistapa ja imago on merkittävästi laajemman äänestäjäkunnan hyväksyttävissä ja siksi selvästi hyödyllisempi matkalla suurten puolueiden joukkoon.

Olisi erittäin valitettavaa jos vihreät eivät kykenisi toimimaan irrallaan sukupuolikysymysten aiheuttamista henkisistä rajoista. Kysehän on sentään edelläkävijäpuolueesta. Joillain muilla on vielä haasteita tasa-arvon kanssa ja pitää keksiä sukupuolittuneita kiintiösääntöjä. Vihreillä niitä haasteita ei enää ole.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyse lienee siitä, kuinka Vihreät orientoituvat.

Halutaanko kasvaa muualle Suomeen ja kehittyä kohti yleispuoluetta? Tällöin Touko Aalto olisi luonnollinen valinta.

Toisaalta Emma Kari olisi oiva vastaus Vasemmistoliiton Anderssonille. Tällöin Vihreät voisivat säilyttää nykyisen imagonsa ja saada uusia kannattajia punavihreistä nuorista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihreäthän ovat loistava esimerkki siitä että he ovat kasvaneet ulos nais ja miesrooleista esimerkkinä Pekka Haavisto.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #44

Melko huono esimerkki, koska Pekka Haavisto on leimallisesti mies.

Tuo jatkuva ja tahallinen väärinymmärrys kommenttien suhteen on vähän lapsellista. Voisit välillä itse kokeilla aikuisen roolimallia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #46

Kiitos, mutta Haavistontyyliin jäänee kuitenkin kokeilematta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suurin osa äänestävistä on yli viiskymppisiä. Sinne kannattaa satsata ja paljon. Me maltillisen humaanit, hyvin koulutetut, tämän yhteiskunnan todelliset osaajat ja viitsijät, vastuulliset vanhemmat ja isovanhemmat sekä omakohtaisesti tasavertaisen hyvinvointivaltion toimivuuden kokeneet olemme hyvin suuri potentiaalinen kannattajaryhmä Vihreille. Kunhan nyt ei sössitä tilaisuutta urbaanis-hedonistisella neofilialla, nätisti sanottuna.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Esa Mäkinen, olisit maininnut,"Hyvin koulutetut ja oppineet ihmiset".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mmielestä Emma Kari olisi oiva pääministeri ja toivon Vihreille oikein rökälevoittoa vaaleissa, sillä siten tulee huvittavat ajat eteen.

Näen jo sieluni silmin Emma Karin neuvottelemassa Merkelin kanssa ja halailevan Putinia.

Ajatelkaapa kuin mukavat ajat koittaisi Suomalaisille, jos Vihreät olisivat suurin puollue, saisimme nopeasti perustulon, leipäjonot pienenisivät ja opiskelijat olisivat onnellisia, kuka tällaista ihanuutta voi vastustaa.

Sähkön hinta toisaalta moninkertaistuisi, eikä yksityisautoilla paljon enää ajeltaisi, mutta päästötöntä sähköä se olisi kuitenkin, ja mitä sen väliä mitä se maksaa, kunhan maailma pelastuu.

Nyt siis kaikki Vihreitä äänestämään, niin on taattua ohjelmaa moneksi vuodeksi, se on vähän kuin Trumpin valinta, hauskaa ja haasteellista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Seuraavan hallituksen selkärangan voisivat tosiaan muodostaa pääministeri Kari, valtiovarainministeri Ville Niinistö ja kauppa- ja teollisuusministeri Satu Hassi. Ulkoministeriksi hallituskumppanin edustaja Li Andersson. Rantaravintoloiden ja tuulimyllyjen kaavoituksesta vastaisi Antero Vartia.

Hallitusyhteistyö presidentti Haaviston kanssa olisi varmasti saumatonta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannatan, ei tarvitsisi kansan kuunnella ainaista valitusta säätöistä ja julkisesta taloudesta, Vihreäthän ovat sanoneet, että Suomen tulee olla edelläkävijä uusien energioiden käyttöönotossa, ja se on se mikä talouden nostaa uuteen kukoistukseen.

Kyllä tuolla porukalla päästään tästä kurjuudesta eroon, sittenhän Ulkoministeri Andersson voi irtisanoutua Turkin kanssa tehdystä pakolaissopimuksesta ja sitäkautta saamme Suomeenkin niitä uusia työntekijöitä lisää, jos nyt vaikka ensin miljoonan ottaisi sieltä pakolaisia, niin samalla sitten huoltosuhteemme korjaantuisi.

Kyllä tämä maailma näyttää heti valoisammalta, kun ajattelee, mitä kaikkea hyvää saammekaan Vihreiden vaalivoiton ansiosta.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Onnea ja menestystä Emmalle kisaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset