buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Aallon myrskyvaroitus

Toisin kuin persuilla on Vihreiden puheenjohtajakisan käynnistyminen antanut odottaa itseään kuntavaalin yli. Todellisuudessa Vihreiden seuraava puheenjohtaja valitaan jo parin kuukauden kuluttua Tampereella. Vaikka nykyinen varapuheenjohtaja Touko Aalto ei ole virallisesti ilmoittautunut mukaan kisaan, niin Jyväskylän kuntavaalitulos on todellinen myrskyvaroitus.

HyökyAalto on lähtenyt liikkeelle ja siinä kisassa Jyväskylän vaalitulosta on vaikea jättää noteeraamatta. Jyväskylä on ensimmäinen kaupunki, jossa Vihreät on suurin puolue valtuustossa. Kannatuksen +8,8%:n kasvu 19,8%:iin on järkyttävän kova suoritus. Jos Vihreät haluaa joskus olla pääministeripuolue, niin Toukon johdolla se onnistuu. Ei vielä 2019, mutta viimeistään 2023. Sinne saakka kolmen kaksivuotiskauden puheenjohtajuuspesti hyvin kantaisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vihreät pääministeripuolue? Tirsk.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Miksei vaikka vuonna 2019? Kyllä Touko Aallossa selvästi enemmän pääministeriainesta on kuin Sipilässä, Orvossa ja Rinteessä (tai Niinistössä).

En pidä itsestään selvänä, että seuraavan hallituskoalition pääministeri tulisi suurimmasta ryhmästä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän tuota mihinkään lakiin ole kirjoitettu, että pääministerin pitäisi tulla suurimmasta puolueesta, mutta se on viimeisten parin vuosikymmenen aikana vakiintunut normaalikäytännöksi eikä juuri mitään muuta kriteeriä päääministerin valinnalle voidakaan asettaa.

Ainoa poikkeus olisi sellainen, jossa jokin populistipuolue ilman yhteistyökykyä tai -halua muiden puolueiden taholta nousisi suurimmaksi puolueeksi ja se jätettäisiin oppositioon, kun ei itse pystyisi kokoamaan enemmistöhallitusta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #8

Eihän tuota mihinkään lakiin ole kirjoitettu, etteikö vihreät voisi nousta suurimmaksi puolueeksi muuallakin kuin Jyväskylässä. Vaikka koko Suomessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

Vihreissä on hyvää heidän arvoliberaaliutensa ja kansainvälinen suuntautuminen. Eikä luonnonsuojelussa tai sen huomioon ottamisessa päätösten teossa mitään pahaa myöskään ole.

Ongelma on vain siinä, että vihreillä ei ole kykyä ottaa huomioon taloudellisia realiteetteja eikä hahmotusta siitä missä määrin Suomen kannattaa olla eturivissä maailmoja syleilevissä idealistisissa tavoitteissa, jotka nakertavat taloutta, mikä puolestaan meille jokaiselle omassa arkielämässä on kaiken perusta.

Varsinaiset tolkun ihmiset löytyvät kokoomuksen arvoliberilistisesta siivestä samoin kuin RKP:stä. Yksittäisiä tolkun ihmisiä on jostain syystä jäänyt muihinkin puolueisiin, myös vihreisiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #31

Varsinaiset tolkun ihmiset ajattelevat kuten Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/p%C3...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #39

Ei näytä vihreilläkään olevan rivit aivan ojennuksessa:

"Kansa on sitä mieltä, että maaseudun vihreätkin ovat viherpiipertäjiä niin kuin Helsingissä ja vihreät ovat pellepuolue", Tykkyläinen kuvailee.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kaks...

;););)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #41

Kansa ei ole mitään mieltä. Joka muuta väittää on populisti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Vihreissä on hyvää heidän arvoliberaaliutensa ja kansainvälinen suuntautuminen"

Pakkoruotsin kannattaminen ei ole arvoliberaalia, ei kyllä Islaminkaan myötäileminen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48

Tosin kukaan vihreä ei myötäile islamia. Eikä pakkoruotsista jaksa vouhottaa sen enempää kuin pakkoenglannistakaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Tarkoitatko, että muslimit eivät saa kuulua vihreisiin? Et tarkoita, mutta "myötäilet" Makkosen tapaa käyttää sanaa "islam".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

No enpä tosiaan arvannut että se noin sitä käyttää. Silloinhan se tarkoittaisi aivan muuta kuin mitä se sanoo.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Touko Aallolle täysi kunnia, mutta ei yksi pääsky kesää tee. Tarja Gronberg valloitti aikoinaan, mutta työministeriötä ylemmäksi ei hänkään päässyt.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Puolueiden ongelma on mielestäni siinä, että kaikki pyrkivät valtaan ja pääministeripuolueiksi, eikä kukaan halua tehdä mitään yhteiskunnan hyväksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #9

Ilman valtaa ei voi tehdä paljonkaan yhteiskunnan hyväksi. Kysy vaikka "kettutytöiltä".

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Yksi populistipuolue uppos. Toinen pulpahti pintaan katteettomilla argumenteilla. Herää kysymys, tiesivätkö opiskelijat, mitä olivat tekemässä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Touko Aalto olisi kyllä vihreille hyvä puheenjohtaja, paljon parempi kuin nuo julkisuudessa olleet naisehdokkaat.

Ja se vihreiden mahdollisuus pääministeriksi, eipä siitä kauan ole kun naurettiin persuja, että eipä tuosta mitään tule, ja nyt on ulkoministeripuolue.

Suomessa on meneillään isojako, kun demarit eivät ymmärrä uusiutua, ja persut ovat jymähtäneet yhden asian liikkeeksi. Paljon siirtymiä äänissä voi tapahtua, mutta toisaalta kokoomus ja keskusta ovat aika vahvalla pohjalla.

Aika näyttää kuinka käy, mutta ei mikään mahdotonta ole.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Touko olisikin hyvä puheenjohtaja vihreille, toivottavasti kuitenkin valitsevat Emma Karin niin painuvat takaisin marginaaliin. Emma kun vetoaa hard core -väkeen, ei tolkun vihreisiin joita sisäpiirissä on vähemmistö.

Sen sijaan uho pääministeriydestä tuo elävästi mieleen perujen jytkynjälkeiset puheet.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Miksi tavoite olisi joku muu? Kuuden vuoden kuluttua demareiden nykyisistä äänestäjistä neljäsosa on jo kokenut luonnollisen poistuman. Silloin Keskustan perinteisillä kannatusalueilla asuu myös paljon nykyistä vähemmän asukkaita. Eikä kaupunkiin muuttanut kepun äänestäjien jälkikasvu koe enää samaa sosiaalista painetta, eikä välttämättä näe Keskustan äänestämistä itsellleen mitään hyötyäkään. Puoluehan ei päätä mistään suurissa kaupungeissa.

2020-luvun pääministerikisat käydään Kokoomuksen ja Vihreiden välillä kuten jo nyt Uudenmaan "maakunnassa", jossa asuu tuolloin kolmasosa suomalaisista äänestäjistä. https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/maakunna...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Meinaatko oikeasti Börje että vihreät antavat puheenjohtajuuden 6v jälkeen Helsingin ulkopuolelle ja taas miehelle?

Sen verran minullakin on vihreistä kokemusta, että Helsingin vihreät ja Vino ovat melkoisia vallankäyttäjiä. Nyt kun pormestarin pesti meni hesan vihreille sivusuun, niin eiköhän sieltä Emma Kari nosteta puheenjohtajaksi. Saihan Emma yli tuplasti enempi ääniäkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suosiohan on suhteellista. Emma Kari sai 1,8% kaikkien helsinkiläisten äänistä. Touko Aalto puolestaan sai 3,8% kaikkien jyväskyläläisten antamista äänistä.

Touko oli myös suhteellisesti suositumpi kuin pormestariehdokas ja ääniharava Sinnemäki, joka sai 2,74% helsinkiläisten äänipotista. Noilla meriiteillä sukupuolen ei pitäisi olla Toukolle rasite edes Vihreissä. Varsinkin kun on tiedossa, että Touko on se todellinen primus motor.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Toukolla on katu-uskottavuuta, joka piisaa stadin kunteillekin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mielenkiintoistaa on, että Vihreät saivat vaalivoittonsa Soinin opeilla, populismilla. Siinä kun Soini vetosi aikoinaan vähävaraiseen kansanosaan, vihreät yhteiskuntamme hyväosasiin, luomalla utopitioita joka upposi heihin joille ihmisten arkitodellisuus on vierasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei nyt kannata pelkästään vihreitä populismista haukkua, kyllä Rinnekin parhaansa sillä saralla yritti, mutta niinkuin yritin sinullekin paljon ennen vaaleja perustella, että Rinteen johdolla uppoatte suohon, mutta ei mene perille.

Siinä Börje on oikeassa, että demarit ovat katoamassa kokonaan, mikäli nykyinen suunta jatkuu, ei sitä tarvitse uskoa, mutta katsoppa vaaleja vaikka 20 vuotta taaksepäin, ja mieti siitä.

Vieläkään en usko, että demareissa järki voittaa, ay-liike haluaa roikkua Rinteessä viimeiseen hengenvetooan asti, ja se hengenveto ei ole enää kaukana.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No, jos nyt vertaamme tuloksia SDP 19,4 (-0,2) ja PS 8,8 (-3,5), voidaan tietysti keskustella siitä, kenen viimeinen hengenveto on lähimpänä. Parinkymmenen vuoden sisällä jonkinlainen punavihreä aate hallitsee ylivoimaisesti. Minkä niminen puolue hedelmät korjaa, on poliittisen kyvykkyyden kysymys.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #14

Tottakai persut paljon hävisivät, mutta kun kaikilla on ollut se harha, että he ovat ''iso'' puolue, peruskannatus on tuo, eikä se mikään ihme ole.

Demarit ovat suurin oppositiopuolue, ja nyt on oikeistolaisin hallitus ikinä, ja tulos on surkea, huonoin tulos 64 vuoteen.

Persut menevät tulevaisuudessakin noissa lukemissa, mutta demarit ovat se puolue, jonka pitäisi nyt kasvaa, siinä se iso ongelma on, ja persut ovat täysin väärä vertailukohta, yhden miehen taidolla nostettu puolue, eikä se enää sinne ylös palaa.

Punavihreä voi olla, mutta voi olla paremminkin sinivihreä, en usko kokoomuksen putoavan pois, ja keskusta jaksaa vielä vuosikausia. Demarit pikkuhiljaa kuihtuvat, ja vihreät ja vasemmistoliitto kasvavat.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #16

Esimerkiksi Jari Lindström ja Tiina Elovaara edustavat sitä punertavaa vihreyttä tulevaisuuden politiikassa, koska eivät he Halla-ahon puolueeseen jää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Kyllä Vihreillä ihan kuntatasollakin on vielä parantamisen varaa aika reilusti, sillä jaossa oli nyt 8999 paikkaa, joista puolue sai ainoastaan 536.

Jopa Perussuomalaisilla on nyt yli 200 edustajaa enemmän !

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Suomessa on 100 kepulaista kuntaa liikaa. Demarit ja kokkarit epäonnistuivat säälittävästi niiden lakkauttamisessa. Mutta ehkä tuo pitää muuttaa muotoon "ovat tähän asti epäonnistuneet", mikäli vihreät näkevät valon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Tuosta voit tehdä valituksen vaikka oikeuskanslerille.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #29

Ja vielä kaksi kertaa.Edellinen 80-luvulta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mihin suohon, demareiden äänimäärä kasvoi viime kuntavaaleista. SDP:a ei ole koskaan harrastettu, eikä hyväksytty populismia ja juuri tämä vastuullisuus, aikana jolloin vastuuttomat lupaukset ovat muotia, syövät juuri tällä SDP:n kannatusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se peili olisi tarpeen demareille, huonoin tulos 64 vuoteen?

Jatkakaa vaan tätä selittelyä, ja katsotaan sitten eduskuntavaalien jälkeen tilanne. Jos kulkee laput silmillä, eikä vieläkään herää todellisuuteen, se on sääli.

Oikealta ja vasemmalta ajetaan kohta ohi, ja vihreät vievät demareilta vielä loputkin äänet.

Miten voi olla noin sokea Rinteen populistisille puheille, ihan samaa, mitä Soini ja Niinistö harrastivat.

Demarit ovat vaan yksinkertisesti menneiden aikojen suuruus, mikäli linja jatkuu näin. Se on täysin teidän oma valinta, eikä se muille kuulu, veikkaan, että vasemmistoliitossa ja vihreissä ollaan hiljaa tyytyväisiä, että ette itse asiaa ymmärrä.

Jatkakaa Rinteen johdolla vaan, se on kuitenkin varma, että edelleenkään ette ole tulevissa vaaleissa pääministeripuolue, voi tehdä taas tiukkaa hallituspaikkakin.

Onnea ja menestystä vaan. :)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vastasiko demareiden odotuksia? Miksi vihreät kykenivät löytämään 106340 lisä-ääntä demareiden 9539 vastaan. Oppositiossa molemmat.

Varsinkin kun demareiden ja persujen välillä tapahtuu jatkuvaa liikettä liikettä vaaleista toiseen. Johonkin persuilta katosi 81094 ääntä. Nukkuviin vai osin demareille? Jos demareille, niin mihin ne aikaisemmat äänestäjät ovat kadonneet. Äänestysaktiivisuus ei kuitenkaan oleellisesti muuttunut. Nyt oli jaossa jopa hiukan enemmän ääniä kuin aikaisemmin.

Mitenkään tämä ei liity Aallon mahdolliseen puheenjohtajavalintaan, mutta Toukoa kuunneltuani en pidä häntä kovin populistisena.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olisio se mahdollista, että aina ennen gallupeista kuokkaavat vihreät saivat äänestäjiään liikkeelle ja gallupsuosio realisoitui ensimmäistä kertaa? Sitten taas osa persuista jäi kotiin?

Täällä kaakossa siirtymä oli selkeästi persuista demareihin päin, mutta erot eivät kokonaan selity siirtymällä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se nyt on varma, että Halla-Ahon kanssa persut hyppää äärioikealle, ja tämä vaalitulos todennäköisesti muuttaa puolueen juuri Halla-Ahon suuntaan.

Se, että kokoomuksen ja keskustan lempilapsi sote on nyt vaarassa, jos persut uhkaavat lähdöllä hallituksesta, niin se voi saada Sipilän ja Orpon tekemään diilin Halla-Ahon kanssa. Hampaita kiristellen tehdään joitain isompia muutoksia maahanmuuttopolitiikkaan, jotta sote säilyisi ja hallitus pysyisi kasassa.

Mielnkiintoiset ajat on kesällä edessä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itse olen miettinyt että mikä on tämä äärioikea? Natseiksi toki nimittelevät mutta mitä itse muutamia korkean profiilin nuivia tunnen niin en heitä äärioikeistolaisiksi kyllä luonnehtisi.

Toki tiukkaa linjaa pitävät sen suhteen, että tänne ei tulisi perusteettomia turvapaikanhakijoita tai varsinkaan eivät jäisi maahan kun kielteinen päätös on oikeusasteista tullut.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tämö vihreiden voitto kuvaa kyllä hyvin meitä suomalaisia. Realismi ei kyllä kannatusta luo. Hyvin kaukana on vihreitten politiikka todellisuudesta ollut. Niinistö on kyllä "ansiokkaasti" huutanut televisiossa, populismia parhaimmillaan. Niinistöhän on viime ajat Suomen selkein populisti ollut.Emme me kai parempaa ansaitsekkaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eduskunnan olisi laadittava laki äänestyspakosta, jotta tietäisimme mitä puolueita äänioikeutetut kansalaisemme kannattavat.

Nyt neljä kymmenestä äänioikeutetusta kieltäytyi käyttämästä äänioikeuttaan.

Pakkodemokratia vähentäisi Suomen demokratiavajetta merkittävästi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos voisivat, vaihtaisivat vihreät Turun ja Jyväskylän vaalivoitot Helsingin vastaavaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei, en minä tätä vaalivoittoa mihinkään vaihtaisi. Terveisin turkulainen vihreä.

P.S. Vihreiden vaalivoitto Helsingissä jäi odotettua vähän pienemmäksi sen takia kun kokoomuksen suurin populisti Vapaavuori elämöi sillä että Sinnemäki kannattaa moskeijaa. Ei se kyllä kannata (minkä Vapaavuorikin hyvin tietää), mutta eihän totuudella väliä ole.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen (vihr) mukaan Helsingin muslimiyhteisö on kasvanut sen verran suureksi, että Helsingin kaupunki haluaa etsiä kaupungista näkyvän ja arvokkaan paikan moskeijalle.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002827310.html

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

Joo, saahan sille arvokkaan paikan etsiä. Ja sitten kun Suomen sunnit vielä keräävät rahat (omiensa keskuudesta, ei Saudi-Arabiasta) ja rakentavat moskeijansa itse kerätyillä varoilla, niin siitä vaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ritala, demarikammoisena ei näköjään ole huomannut tai halua tuoda ainakaan esiin , sitä, että kepu/maalaisliito sai huonomman kuntavaalituloksen sitten v-53.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Helpottaako se, jos siirtää sitä tuskaa toisaalle :)

Ole hyvä vaan, jos se helpottaa. Miten se liittyy demareihin, jos toinenkin häviää, ei se voitoksi silti muutu.

No jatkakaa "ansiokasta" politiikkaa Rinteen kanssa, niin eduskuntavaaleissa sitten se tuomio taas tulee.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Demarit itsenäisyyden ajan huonoimman. Äänestäjät eivät taaskaan ymmärtäneet viestiä
Muutoin meni tosi hyvin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Demaritkin voittivat, kuten kaikki muutkin puolueet, kun sopiva tulkinta tehdään. Demarit nimittäin lisäsivät äänimääräänsä valtakunnallisesti viime kuntavaaaaleihin verrattuna.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #38

Äänioikeutettujakin oli nyt vähemmän !

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #44

Absoluuttinen lisäyshän on silloin sitä merkittävämpi kun jaettavien äänien määrä on pienentynyt .

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #42

Itse asiassa nyt taisi olla 78 494 enemmän (4 391 558 – 4 303 064).

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #46

Aina kun yritän esittää asioita demareiden parhaaksi, minut saadaan kiinni virheellisistä luvuista tai suoranaisesta valehtelusta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #46

Tuossa on vielä lyöntivirhekin :) Siis 88 494.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Sinänsä hassua että virheät populisoi Vapaavuorella että ilmam sitä kokoomus ja helsinki olisi Virheiden.
Ja samalla karvattomalla rintaäänellä riemuitsevat Jyväskylän virheästä aallosta. Vaikka aivan sama jyväshyvän versio vapaavuoresta touko-pouko on.

Kunnon ajattelemattomuutta taas kerran, heh.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Juu, sitä kommenttisi tosiaan oli. Kyllä vihreitten vaalivoitto voi nyppiä, heh. Näiden vaalien hauskimpia näkyjä oli kyllä Soini naama nutturalla.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Muhun nää vaalivoitot suoraan vaikuta. Voitolle en koskaan jää.

Sen sijaan luonnon puolesta olen pahoillani ja toivoin sille parasta.
Sen toteutuminen on nyt epävarmempaa.
Virheistäkin valittiin suurimmaksi osaksi ne foliohatut, jotka esim. Kielsi glyfosaarin käytön espoossa. Siitä on asiantuntiuus ihan uitun kaukana.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Turussa ainakin oli mitä parhain vaalitulos. Ainakin ympäristö kiittää.

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235493...

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

#57

No ei kiitä.
Persutkin olisi ollut puolet parempi ympäristöpuolue. Ne ei ehdottaneet kuin puolet vähemmän vähähiilisen poistamista, kuin vihreät.
Ja kuten sanottu, kaikista hörhöimmät vihreät meni valtuustoon, kun taas ne ajattelevat, eli viite, aniharva pääsi läpi.

Huomaa muuten että FB sivuillaan esim. Ville ei ottanut osaa/kantaa pietarin terrorismiin kun taas Tukholmaa voivoteltiin niin tunteella. Pthyi, hävettää oikein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset