buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Touko Aalto mukaan Vihreiden puheenjohtajakisaan

Tänä aamuna saatiin vahvistus pitkään odotetulle toiveelle, että Touko Aalto lähtisi mukaan kisaamaan Vihreiden puheenjohtajuudesta. Ei niin, etteikö kisassa olisi jo ennestään hyviä ehdokkaita, joista tehtävään voisi valita kenet tahansa. Tähän saakka mukaan ovat lähteneet jo kansanedustajat Emma Kari, Krista Mikkonen ja Olli-Poika Parviainen sekä puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo.

Puolueen puheenjohtajalla on kuitenkin nykyisessä politiikassa merkittävä rooli toimia jonkinlaisena mannekiinina, jonka persoonallisuus kuvastaa koko puoluetta. Jos persoona ei innosta, ei puoluekaan kerää kannatusta. Raadollista, mutta vastaa todellisuutta. Tiedämme hyvin miten demareilla on nyt hankalaa ja kuinka Sipilän bisnesmiehen imagolla aikanaan nostettiin Keskusta pääministeripuolueeksi.

Itse kiteytin Toukon vahvuudet facebook ryhmässä, jossa Toukoa kannustettiin lähtemään mukaan kisaan. Enkä edelleenkään osaa sitä paremmin ilmaista.

"Touko on innostava ja selkeä esiintyjä joka ei olemuksellaan ärsytä vaan saa yhä suuremman äänestäjäjoukon hyväksymään vihreät arvot. Lisäksi Touko saa oman porukan innostumaan ja liikkeelle. Tarvitsemme Toukon vetämään puolueen suurten joukkoon ja miksei aina ykköseksi saakka."

Onnea ja menestystä Toukolle kisassa. Toivottavasti juhannuksena meillä on Jyväskylän ihmeen toteuttaja joukkojemme johdossa. Silloin voidaan lähteä seuraaviin vaaleihin valtaamaan sitä suurimman puolueen asemaa yhä useamassa kaupungissa ja vaalipiirissä.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Touko-Aalto-tavoittelee-vihreiden-puheenjohta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Nyt taivas repesi.

Suomen ja vihreiden tulevaisuus on taattu. Ilmasto kylmeni pelkästä vaalivoitosta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Touko on ihan riittävän hyvä Vihreitten puheenjohtajaksi.
"Toivottavasti juhannuksena meillä on Jyväskylän ihmeen toteuttaja joukkojemme johdossa."

Ei nyt oikein vielä kannata ihmeestä hehkuttaa, jälki on jo aikaisemmiltakin vuosilta Jyväskylässä semmoista että hirvittää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Varmaan paras ehdokas jatkamaan käynnissä olevaa nostetta, kunnallisvaalien voitto Jyväskylässä taitaa antaa ison buustin tähänkin vaaliin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Thanks. Touko Tuo Vaalivoiton :)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Halla pani touon... ahon laitaa...

Pekka Iiskonmaki

Suomi on vihreänsä ansainnut ja politiikkaa voisi muutenkin viedä pari piirua vasemmalle.

Velkapiikki on auki ja eläkevarannoissa on vielä takuita. Koulutusta pitää lisätä, kun pojista alle 40% suorittaa lukion.

Lukiota pitää helpottaa ja yliopistoihin pitää kaikkien päästä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Enpä tiedä kannatanko vihreitä arvoja niin kovasti että haluaisin vihreän puolueen valta-asemiin. Minulle riittää kunhan käikki puolueet ja varsinkin valtapuolueet vihertävät riittävästi. Trumpilaista anti-vihreyttä kavahdan.

Vaikka mielessäni onkin riittävästi epäilykä vihreän ideologian tärkeimpien kysymysten totuudellisuudesta, kannatan sitä että luontoa ei saastuteta, roskat kierrätetään, energiaa säästetään ja pyritään energiatuotannossa pois fossiilisista energialähteistä jne.

En ole ihan varma tapasinko Touko Aallon kunnallisvaalien kahvittelutilaisuudessa, en tuntenut häntä vielä silloin ulkonäöltä, pitkä mies, vähän nendertal-ihmistä muistuttava kasvonpiirteiltään. Vaihdoin muutaman sanan hänen kanssaan vaalikopilla ja olisin halunnut vaihtaa enemmän mielipiteitä, mutta hän näytti siinä vaiheessa väsyneeltä ja halukkaammalta puhumaan enemmänkin pintapuolista politiikkan small-talkkia, kuin keskustelemaan syvällisemmistä kysymyksistä jonkun tuntemattoman kanssa.

Ymmärsin asenteen, luovutin, enkä painanut päälle haastamalla häntä, mutta vaikutelmaksi jäi että jos hän olisi ollut halukas, jos hän olisi ollut vähemmän väsyksissä siihen koko vaalitouhuun sillä hetkellä, keskustelu olisi voinut muodostua kiinnostavaksi.

Nyt kun olen nähnyt hänen esiintyvän TV:ssä, olen aika vakuuttunut siitä että tässä olisi vihreille paras mahdollinen vaihtoehto puheenjohtajaksi. Ei sillä etteivätkö muut olisi päteviä ja etteivätkö ehdokasnaiset olisi viehättäviäkin, mutta Touko Aallossa on sitä jotain. En tiedä voiko sitä sanoa karismaksi, mutta hänessä on juuri niitä oikeita johtajan piirteitä, sanoisin että jopa Akseli Koskelamaisia johtajapiirteitä.

Kunpa sosialidemokraatit löytäisivät tällaisen johtajatyypin. Mutta ei sillä niin väliä mikä puolue, Suomi tarvitsee Akseli Koskelamaisia johtajia, ei sillä niin väliä mistä puolueesta ne tulevat.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Arto on havainnut saman kuin minäkin. Kisassa on nyt mukana ihan hyviä yksilöitä mutta vain yksi karismaattinen johtaja, joka kykenee vetämään suomalaisen mukaansa. Touko johtaa joukkoja edestä ja menestyy itseään korostamatta muiden avulla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lopultakin, kohtahan se jo onkin TOUKOkuu!
Meitä on monia, jotka tykkäävät, että kannatuksen hyvin alkanutta nousua ei nyt missään tapauksessa pidä pilata helsinkiläisellä naispuheenjohtajalla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...helsinkiläisellä naispuheenjohtajalla."

Juuri tästä syystä Tuuliwatin mannekiini ansaitsee kaiken mahdollisen tuen. Emma Karin puheenjohtajuuden myötä tapahtuva vihreiden vaipuminen jonnekin persujen tulevalle kannatustasolle, noin viiteen prosenttiin, olisi erinomainen asia ympäristölle, ilmastolle ja koko Suomelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minä toivon, että vihreät ovat kolmen suurimman joukossa, siinä tapauksessa ei käy enää mitkään selittelyt siitä, että meillä ei ollut tarpeeksi vaikutusvaltaa.

Persut tämän karvaasti kokivat ja huomasivat, mitä se todellinen vasuunkanto on, miellelläni suon vihreillekin tilaisuuden näyttää, että vastaavatko puheet todellisuutta.

Jos demareiden alamäki jatkuu, niin siinä sitten on hallituksessa Helsingin toisinto, saapa nähdä, miten yhteistyö sujuisi kokoomuksen kanssa, ja miten saataisiin niitä inhimmillisempiä päätöksiä, tietysti niin, että velka ei kasva. :)

Voiton hetki on aina ihana, mutta sitten jos ne hallitusovet isona puolueen avautuisivat, sitten vasta on sen totuuden hetki.

Hyvää tekee Suomelle, että on erilaisia puolueita, ja kansa saa aina valita niiden väliltä, neljä vuotta hallituksessa varmasti sitten paljastaa sen totuuden, että onko puheista teoiksi.

Persut ovat oman osansa ja tekonsa nykyhallitukseen antaneet, olisiko seuraavaksi sitten vihreiden vuoro yrittää, minulla ei ole mitään sitä vastaan, ja vaaleissa se sitten nähdään.

Pekka Iiskonmaki

#9
Pitala tuskin tietää, että Virossa ei ole yhtään vihreää eduskunnassa ja talous kasvaa.

Ilmasto ei ole pahemmin silti lämmennyt.

https://et.wikipedia.org/wiki/XII_Riigikogu

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mua kiinnosta vieraiden maiden asiat, tuo on vähän samaa kuin naapurikateus.

Nauti sinä siellä autuudesa, ei mua kiinnosta sekään, mua ei kyllä Viroon saisi, minä halua asua Suomessa.

Niitä naapurin aidan takaa huutelijoita on maailma pullollaan, ja paljon on myös näitä besserwissereitä, jotka ovat aina äänessä, mutta aina väärään aikaan ja väärässä paikassa.

Kun ei ole mitään vastuuta, ja omat mielepiteet ovat aina oikeita, niin silloin se keskutelu on turhaa.

Kovasti kuitenkin tuntuu ärsyttävän vihreiden menestys, ja eipä taida puheenvuoron kirjoitukset siihen vaikuttaa.

Kun elämässä ei ole muuta sisältöä, kuin viinan hinta ja verot, niin aika masentavaa on silloin varmaan elämä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

''Kun elämässä ei ole muuta sisältöä, kuin viinan hinta ja verot, niin aika masentavaa on silloin varmaan elämä ja autokanta.

Ne kertovat paljon missä maa menee. Suomella ei kuitenkaan mene hyvin. Ei velaksi eläminen ole rikkautta.

Ps. Minä en Petteri elä toisten veroista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Karu totuus on, että Ville Niinistö on populistina täysin lyömätön.

Täysin riippumatta siitä, kuka seuraava Vihreiden puheenjohtaja onkaan, puolueen alamäki on jo alkanut.

Pekka Iiskonmaki

''Täysin riippumatta siitä, kuka seuraava Vihreiden puheenjohtaja onkaan, puolueen alamäki on jo alkanut.''

Kaiman kanssa samaa mieltä. Huippu on nyt nähty ja alkaa alamäki. Ilmasto kylmeni jo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kyllä se vihreiden esitys voi vielä petraantuakin.

Olen kyllä ollut sitä mieltä että Niinistön kaudella vihreiden huippu on nähty, mutta olen jo tainnut muuttaa mielipidettäni tässä asiassa.

Mutta niin paljon on kiinni puheenjohtajasta, silloin en vielä ollut saanut tätä Touko Aaltoa näköpiiriini.

Tässä Touko Aallossa näyttäisi olevan ainesta. Hänessä on niin monia piirteitä jotka ovat edullisia juuri vihreiden puheenjohtajuutta ajatellen, että luulenpa että jos hän tulee valituksi, se on paras vihreiden onnenpotku pitkään aikaan.

Heidän presidenttiehdokkaansa on onnenpotku, mutta pitäisin Touko Aaltoa vielä suurempana onnenpotkuna.

Mitä Suomeen tulee, niin sitä parempi mitä enemmän Touko Aallon kaltaisia tyyppejä on politiikassa mukana ja kilpailemassa parhaista paikoista siellä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Siksi onkin syytä peukuttaa Emma Karin valintaa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Aalto ottaa Soinin paikan politiikassa.Yksi karismaattinen puheenjohtaja kerrallaan on aivan riittävä määrä Suomen kokoisessa maassa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

B.U: ""Touko on innostava ja selkeä esiintyjä joka ei olemuksellaan ärsytä vaan saa yhä suuremman äänestäjäjoukon hyväksymään vihreät arvot."

Anteeksi nyt kun näin laatikon ulkopuolelta... mutta oletko varma, että miehen parta ei ärsytä siinä missä naisen vapaana roikkuvat pitkät hiukset. Eli näiden varaan rakentuva habitus vie uskottavuutta yhä edelleen vielä näinä suvaitsevaisuuden päivinä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Harmi jos parta osoittautuu Liisalle ylitsepääsemätön esteeksi. En oikein osaa ottaa kantaa, kun itsellä on ollut kokoparta kohta 30 vuotta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ymmärsit nyt vähän väärin. Viittasin somekeskustelujen ulkopuolella esitettyin mielipiteisiin julkisuudessa esiintyvien ihmisten habituksen vaikutuksesta uskottavuuteen. Omasta mielestäni sänkiparta on "viilee".

P.S. Maria Ohisalo olisi oma suosikkini.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikäli Touko Aalto sattuisi voittamaan puheenjohtajavaalit, niin ensimmäiset vaalit sitten puheenjohtajana parralla ja jatkossa seuraavien vaalien tappiokierteessä vuoronperään parratta ja parralla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #29

Touko on partamies, eikä partamies luovu karvoistaan edes tappion hetkellä. Turhaa parran pärinää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se otti jumalattoman koville joillekin kun persut voittivat, ja jos vihreät nousevat isommaksi vielä, taitaa se olla taas joillekin todella kova paikka.

Vaihtuvuus ja vaihtoehdot ovat hyväksi, ja loppujen lopuksi tässähän noudatetaan vain kansan tahtoa, eikä Liskonmäen tahtoa.

Demokratia toimii.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näin vihreäkriittisenä on tietenkin sinänsä turha kehua ketään, koska sen voi aina käsittää kehutun vahingoksi. Perussuomalaiseen tyyliini ei myöskään sovi toivoa jotakuta puheenjohtajaksi, että hän tekisi mahdollisimman paljon vahinkoa Vihreille. Luotan Börje arvioosi, että "hyviä ehdokkaita".
Jos Suomen eduskuntapuolueita jakaisi pragmaattisiin ja aatepuolueisiin, niin Vihreät menisivät minun jaossani sinne aatepuoluekastiin. Tottahan sitä joka puolueella on joitain arvoja ja aatteita, mutta jos niitä on matkalla varrella vaihdettukin, niin ehkä sitten voi puhua pragmaattisuudesta? Esimerkiksi useat KANSALLISEN Kokoomuksen edustajat nykyään solvaavat kansallismielisyyttä ihan ilman ääri-etuliitteitä. Kokoomus siis on pragmaattinen puolue. Valitettavasti en tunne ehdokkaaksi asettuneita riittän hyvin, että voisi heille antaa pragmattisuuspisteytyksen. Aatteen puolesta kaikki varmaan ovat jaloja.

Miten lienee feministipuolueen uhka koettu Vihreissä, jotka varmaan sinua Börje lukuunottamatta ovat kaikki feministejä? Tähän nähden Touko Aalto voisi olla pieni riski? Feministinä hän on ulkoisesti vielä vähemmän uskottava kuin Antti Rinne.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

MARIA OHISALO ON PÄTEVIN KAIKISTA VIHREIDEN EHDOKKAISTA

KOTISIVUILLANI esitellään PÄTEVIÄ (ja myös kauniita) NAISIA:

http://www.tapionajatukset.com/27613

TÄLLÄ ANSIOLUETTELOLLA (CV) pitäisi päästä, paitsi Vihreiden puheenjohtajaksi, seuraavan hallituksen MINISTERIKSI. Nykyisen hallituksen ministerit, ihan pääministeristä alkaen, ovat ”helppoheikkejä” tähän pätevään naiseen verrattuna:

http://www.mariaohisalo.fi/mariasta/cv/

MARIA OHISALO

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

En ole kaikissa asioissa samaa mieltä Maria Ohisalon kanssa, mutta pidän Mariaa parhaana ratkaisuna 2019 muodostettavan valtioneuvoston ministeriksi, jos Vihreät ovat mukana hallituksessa.

PIKKU VINKKI:

Tulevan hallituksen tulisi kaikin mahdollisin keinoin edistää vuokra-asuntojen tuotantoon liittyviä toimenpiteitä. Köyhyyden torjunnan lisäksi (Maria Ohisalo), myös asunnottomuutta on torjuttava. Suomi EI OLE hyvinvointivaltio, ennen kuin kaikilla kansalaisilla katto päänsä päällä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ohisalolle pointsit minultakin varsinkin sosiaalipolitiikan osaamisesta. Ei häntä turhaan oteta toistuvasti telkkariin politiikan asiantuntijakommentaattoriksi. Ihan kohta voi tituleerata itseään tohtoriksikin kun väikkäri sai juuri painoluvan. Mariasta Suomi saa pätevän ministerin kunhan ensin saadaan puolue kasvatettua hallitusvastuuseen. Siinä taas luotan Toukoon. Kuten avauksessani totesin, niin meillä ei huonoja ehdokkaita olekaan, mutta puheenjohtajalta vaadittavia ominaisuuksia ja varsinkin meriittejä löytyy Toukolta eniten.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Touko on hieno mies.
Suomen tulevaisuuden kannalta ei huonoin valinta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Oma veikkaukseni on, että ehdolla olevista ainakin kolme tullaan tulevina vuosina näkemään vihreiden puheenjohtajana. Kuka se tällä kertaa on, sitä on yllättävän vaikeaa sanoa. Itse olen vielä kahden vaiheilla ketä äänestän.

Kristaa lukuunottamatta ovat kärkiehdokkaat himpun päälle 30-kymppisiä ja useimmille tekee varmasti hyvää vielä kypsyä muutaman vuoden verran.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Emma Kari on aivan ehdoton ennakkosuosikki. Vihreiden puheenjohtajan valintapa jättää aika vähän sijaa taktikoinnille. Jos pitäisi veikata, arvioisin, että Kari voittaa 80% todennäköisyydellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset