buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Touko Aalto Vihreiden piirihallitusten suursuosikki

Muutama päivä sitten vastasin itsekin Maikkarin puolueen piirihallitusten jäsenille tekemään mielipidetiedusteluun. Kukaan ei varmasti ylläty, että minä ruksasin kyselyssä Touko Aallon suosikiksi puheenjohtajakisaan.

Melko iso yllätys oli, että koko Suomen piirihallituksissa Touko on aivan ylivoimainen suosikki 44,7% ääniosuudella. Kakkoseksi tullut Emma Kari jää täysin samaan keskikastiin muiden ehdokkaiden kanssa 15,8% osuudellaan.

Tulos kertoo hyvin sen, että piirihallitusten näköalapaikalta nähdään Toukon ylivertaiset kyvyt kasvattaa edelleen puolueen vaalimenestystä koko maassa. Kaikki muut puheenjohtajaehdokkaat nauttivat lähinnä paikallista kannatusta.

Tämä ei varmasti vielä ennusta jäsenäänestyksen lopputulosta. Moni jäsenistämme äänestää itselleen mieluisinta ehdokasta kun piirihallituksen jäsenet katsovat ensisijaisesti puolueen kokonaismenestystä. Toivottavasti tämä piirihallituksista kantautuva selkeä viesti tavoittaa myös ns rivijäsenet. Meillä kaikilla jäsenillä on lopulta vain yksi ääni. Omani menee varmasti Toukolle.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-n-kyselyssa-yllatystulos...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ihan mukavaa, että Touko pärjää. Piirihallitusten suosio ei tosiaan kerro mitään tuloksesta, johtuen siitäkin, että puolueen jäsenet eivät ole jakautuneet samalla tavalla kuin piirit. Yli puolet jäsenistä on Uudellamaalla, jossa on siis vain kaksi piirihallitusta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Siirtoäänivaali on kyllä niin hyvä keksintö, että se vie pohjan pois lähes kaikelta äänestyksiin liittyvältä taktikoinnilta ja kikkailulta. Esimerkiksi presidentinvaaleihin se sopisi oikein hyvin. Ainoa haaste on laittaa ehdokkaat suosikkijärjestykseen. Se ei ole kovin helppoa kun jokaisessa on omat hyvät puolensa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Se toimii paremmin kun valittavia on useampi kuin yksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Toukon pitäisi ajaa parta loppuun asti , puolilyhennys ei riitä. Fetsi tai se pyyheliina käädyllä päähän, mielikuva Lähi-Idästä varma. Hän on todellakin opposition (minä) mielestä pahin vaihtoehto. Pakko peukuttaa Emman puolesta ja toivoa hänelle menestystä vaalissa. Tämä on täysin vailla sarkasmia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Päinvastoin, Touko herättää jo ulkonäöllään positiivista huomiota. Hän uskaltaa näyttää itseltään, eikä slliipatulta juppi-liituraitamieheltä, kuten edeltäjänsä.

En ole kovin paljon tietoinen Toukon mielipiteistä, mutta tunne on sellainen että tuon näköisen miehen mielipiteillä on painoarvoa. Jos Touko esittäisi minulle kovin "outoja" mielipiteitä ja erilaisia kuin mitä omani ovat, panisin omat mielipiteeni vakavaan harkintaan.

Olen blogistin kanssa täsmälleen samaa mieltä siitä että Touko olisi paras valinta ja vaikka en itse niin kovin vihreä mielipiteiltäni ole, toivon että Touko valittaiaiin vihreiden puheenjohtajaksi.

En usko mihinkään vihreisiin höpöpuheisiin, minulle ne ovat vain olettamuksia, jotka kyllä olisi huomioitava päätöksenteossa, mutta niille ei nyt vain päätöksentekoa tulisi kokonaan perustaa.

Saastuttamista vastustan ja energian säästämistä ja uusiutuvan energian käyttöä kannatan, mutta myös ydinvoiman käyttöä. Saksa voi luopua ydinvoimasta, kun niillä on maaperä täynnä hiiltä ja sen käyttö tulee ydinvoimaa halvemmaksi, mutta Suomessa ei ole hiiltä, sitä pitää siis tuoda, tai vaihtoehtoisesti rakentaa ydinvoimaloita.

Suomessa pitää olla täysi kapasiteetti tuottaa kaikki tarvittava sähkö perinteisin menetelmin, tai ydinvoimalla. Tuulivoimaa ja aurinkopaneleita voidaan virittää, mutta ne vain pienentävät tavanomaisen energian ja ydinvoimaenergian käyttölapasiteettia ja nostavat perinteisesti ja ydinvoimalla tuotetun sähkön hintaa.

Toki tuuli- ja aurinkovoima pienentävät päästöjä ja säästävät fossiilisia polttoaineita tulevan varalle, mutta me maksamme siitä korkeampana sähkön hintana.

Siitäkin huolimatta kannatan vihreiden aatteita osittain ja toivon vihreille menestystä ja Touko Aallolle menestystä puheenjohtajakilvassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En ole ennenkään ollut sitä mieltä, että muiden puolueiden pitäisi valita huonoja puheenjohtajia. Joten sama linja jatkuu. Toistaiseksi näen Touko Aallon noista ehdokkaista parhaana vaihtoehtona. Tiukka mutta asiallinen. Ymmärtääkseni hän on kyennyt myös Jyväskylän kunnallispolitiikassa yhteistyöhön muiden kanssa asiapohjalta. Vastustajien tahattomiin mokiinkin saa kyllä iskeä mutta niillä ei kannata ryhtyä märehtimään.

Jos haluat kehittyä, pelaa itseäsi parempien kanssa. Tai (kuten keskustan osalta) ellei ole parempia, ainakin mahdollisimman hyvien vastapelaajien kanssa...

Minusta on toisarvoista, kykeneekö vai ei Touko lisäämään vihreiden kannatusta. Mutta tärkeää on, kykeneekö hän ohjaamaan vihreiden politiikkaa sellaiseksi, että se tuo lisäarvoa Suomen hyväksi tehtävään työhön. Niinistön ylimielisyys vei vihreitä juuri toiseen suuntaan. Muuten suhtaudun epäillen aina tilanteeseen, jossa jonkun puolueen kannatus ylittää 25%.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset