buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Enemmistöhallitus persuloikkareiden varaan?

Enemmistöhallituksen muodostaminen vain KD:n ja RKP:n varassa tuntuu turhan nihkeältä. Oma ennuste on, että persuista erkanee joko itsenäinen ryhmä, joka tulee tukemaan Sipilän vahvistettua hallitusta tai sitten kohtuullisen iso joukko kansanedustajia loikkaa Keskustaan tai Kokoomukseen. Sen verran kyyti oli kylmää Jyväskylässä, ettei läheskään kaikille ole sijaa puolueessa ja sen eduskuntaryhmässä.

Nyt vaan veikkaamaa ketkä loikkaavat. Itse toivon Lindströmin tajuavan mahdollisimman pian mitä pitää tehdä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuskin jokaisesta persuloikkarista voi ministeriä sentään tehdä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Persut jää yksin oppositioon ja kaikki muut eduskuntapuolueet muodostavat hallituksen vanhan politiikan jatkamiseksi.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...kohtuullisen iso joukko kansanedustajia loikkaa...".
Edellisten kuntavaalien jälkeen kaksi PS:n listalta Ukissa valittua loikkasi heti tulosjulkistuksen jälkeen muuhun puolueeseen.
Edes kuluttajansuojalaki ei auttanut. Se kyllä pysäyttää jonkun 5 euron hintaisen väärin markkinoidun tuotteen myynnin, mutta ei äänestäjien pettämistä. Poliittinen vastuu on siis ankara.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos Jussi Halla-aho olisi kova jätkä, niin hän palaisi neuvottelupöytään tarjoutumalla ulkoministeriksi, pääministerin sijaiseksi ja "trion" jäseneksi. Senhän mahdollisuuden Juha Sipilä jätti persuille auki.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Mistä sellaiset loikkarit sen jälkeen saisivat ääniä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Persujen peruskannattajilta, eli niiltä soinilaisilta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

En usko tähän skenaarioon. Jos persuministerit nyt loikkaavat, he näyttävät huonoilta häviäjiltä ja Sipilän ja Orpon puudeleilta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Riippuu vähän katsojasta, miltä he näyttävät. Puolueen äänestäjissä on varmasti myös niitä, jotka pitäisivät tekoa ainoastaan ryhdikkäänä oman linjan pitämisenä.

Eihän se niin voi olla, että, jos puolueen linja vaihtuu sellaiseksi, jota ei itse voi hyväksyä, on silti pakko pysyä puolueessa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No niin, olinpa taas perusteellisesti väärässä. Jos joku haluaa varman tavan ennustaa, kysyköön minulta ja kääntäköön päinvastoin!

Börje muuten ennusti Trumpin voitonkin, mitä pidin lähes mahdottomana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lindström ei kai loikkaa ellei yllätä. Näyttää ihan sopivalta nuiville ja jos sanotaan hyppää, niin kysyy vain kuinka korkealle. Ei tosin ikinä yllä ministeriksi enää, se on selvää. Voi yllättääkin mikäli joku muukin loikkaa... yksin ei uskalla.

Ikävältä kuulostaa, mutta mitä katselin hänen työministeriduunejaan, ja oppejaan USA:sta (ilman kritiikkiä), niin odotukset eivät ole erikoiset. Pisteet siitä kuitenkin että oli yksi ainuita joka kirjoitteli blogeihin esim. Uudessa Suomessa itsekin. Parempi siltä osin kuin useimmat muut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Se että loikkausten kautta muut puolueet saisivat persut hajoamaan on järkevää heidän kannaltaan.

Muuten edessä on viimeistään 2019 jytky ilman Soinia (ja Soininkin kanssa se oli monelle traumaattista... nyt jytky tulee Halla-Ahon porukoilta).

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kymmenkunta persuista erkanevaa kansanedustajaa toisi Sipilän kaipaaman lisätuen. Totta kai se on houkutteleva vaihtoehto.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se tarkoittaisi sitä, että Soini loikkaisi ensimmäisenä, eli unohda koko juttu. Jos Timo loikkaa kyllä perässähiihtäjiä sitten tulee. Soinin loikka keskustaan tai kokoomukseen olisi yhtä hölmöä, kuin loikka krisuihin tai RKP:hen.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ainahan on mahdollista, että SMP polkaistaan poliittisena puolueena henkiin. Ei Soinin tarvitse olla sen puheenjohtaja. Lindström olisi varmasti tarpeeksi hyvä mies johtoon. Tai Arja Juvonen hyvä nainen johtoon! Muistankohan oikein, että säätiönkin säännöissä puhutaan jotakin SMP:stä?

Todennäköisesti sinne lähtisi riittävä määrä edustajia, jotta hallituksen enemmistö olisi riittävä yhdessä RKP:n ja KD:n kanssa. Ja tarvittaessa vain toinenkin (RKP) niistä saattaisi riittää.

Täytyy siellä taustalla jotain tapahtua, kun kuuntelee Sipilänkin lausuntoja.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Entä jos Soini perustaa uuden puolueen?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Säätiössä on varat mihin vaan operaatioon Halla-ahon persujen tavoittamattomissa. Soini vaan taitaa olla jo niin valmis kehäraakki, ettei edes rasistisiiven nöyryytys enää saa barrikaadeille.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Saa nähdä, kuinka monta kommunisteista tuttua hyödyllistä idioottia löytyy.
Kaksi vuotta kumileimaisijoina ja mahtavan vittuilun kohteena eduskunnassa kunnes areenan portit avataan ja leijonille, joilla menuussa päivän lounas, hyödylliset idiootit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset