buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Vain kaksi prosenttia kakkossijaan

Ylen kannatusmittauksen uutisoitu aihe on persujen ja sinisten kannatusluvut. Onhan siinä jotain uutta, mutta mielenkiintoinen osio kannatusmittuksessa on kisa kakkospaikasta Kokoomuksen takana.

Olen useaan kertaan ennustanut, että tulevaisuuden vaaleissa todellinen kisa käydään kaupungeissa Kokoomuksen ja Vihreiden välillä. Pidän ennusteestani edelleen kiinni. Varsinkin kun uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Touko Aalto

Uusimmassa Ylen mittauksessa enää kaksi prosenttia erottaa Vihreät kakkostilasta. Ja edellä oleva demarit ja Keskusta ovat jatkuvassa pudotuksessa. Hyvältä näyttää.

https://yle.fi/uutiset/3-9684222

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Miten on käynyt Vihreille Saksassa ja Ruotsissa. Milloin Suomessa? Ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Onneksi Kepu vielä avittaa ja alkaa kohta riidellä keskenään.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706222200222...

Merkittävä osa keskustaa viime eduskuntavaaleissa äänestäneistä on siirtynyt kilpailevien puolueiden kannattajiksi tai arpoo mielessään muun puolueen äänestämistä taikka on aikeissa jättää seuraavat vaalit väliin.

Syy keskustan äänestäjäkatoon on todennäköisesti puolueen hallituksessa harjoittama liian liberaaliksi, markkinahenkiseksi tai muuten vääräksi koettu politiikka ja politiikan tekotapa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

" taikka on aikeissa jättää seuraavat vaalit väliin".
Siispä tyrkytän taas tätä ideaani:

Poliitikot mielellään käyttävät termiä ”nukkuvat äänestäjät” ja syyllistävät heidät.
Ei ole äänestäjän vika, jos yksikään ehdokkaista ei herätä vähääkään luottamusta.

Miksi äänestää sellaista johon ei luota edes äänen vertaa ?

Myös äänestämättömyys on kannanotto ja sen tulisi näkyä tuloksissa. Jos esimerkiksi eduskuntavaaleissa äänestysprosentti olisi 50, paikoista tulisi täyttää vain puolet eli äänestysprosentin suhteessa. Nykyinen tilanne on järjetön. Jos äänestysprosentti putoaisi lähelle nollaa valintaan riittäisi, että äänestää itse itseään. Sitten olisi muka valtuutettu hoitamaan yhteisiä asioita. Ei tietenkään ole.

Jos nuo äänettömät äänetkin hyväksyttäisiin mielipiteeksi, äänestysprosentti olisi aina täydet 100. Mittavien säästöjen lisäksi vaikkapa vain 100 edustajan toimien seuraaminen olisi helpompaa kuin 200 joukkoon piiloutuvan. Myös putoamisen vaara kasvaisi ja silläkin saattaisi olla veronmaksajien kannalta hyvä vaikutus.

Nykyinen määrä 200 ei ole mikään tae edes demokratialle, koska vain puolueen kellokkaan mielipiteellä on ryhmäkurin takia merkitystä. Sen mukaan kaikki ainakin eduskunnassa äänestävät. Kumileimasimet ovat turhakkeita.
Lisäksi vielä EU:n sanelu.

Sillä mitä poliitikot puhuvat ei ole merkitystä, koska poliitikot saavat vapaasti valehdella ilman seurauksia. Edellisissä kuntavaaleissa Ukissa kaksi jostain puolueesta valittua loikkasi heti tulosjulkistusta seuraavana päivänä toiseen puolueeseen. Eivät voi siis syyttää edes linjaerimielisyyttä, vaan teko oli harkittu petos, mikä ilmeisesti jäi täysin ilman seuraamuksia. Edes Oikeusministeriö ei kiinnostunut tapauksesta, vaan vähätteli temppua vastauksellaan ”Poliittinen vastuu toteutuu sitten seuraavissa vaaleissa”.
Mahtoiko toteutua. Kukaan ei ole Uudestakaupungista vastannut kysymykseeni.

Äsken PS hajosi, kun parikymmentä heistä petti äänestäjänsä.

Ei taida poliittinen vastuu toteutua, koska kaikilla on aina kannattajansa. Yhä edelleen jopa Hitlerillä, Stalinilla ja muilla hirviöillä on kannatusta ja loikkarit taitavat olla sankareita vastaanottavassa puolueessa.

Eduskunnassa tarvitsemme kansan edustajia emmekä ”kansan”edustajia eli kumileimasimia.

Toteuttaisi myös monen kaipaamaa julkisen sektorin leikkausta. Politiikkahan on ehdottomasti kallein osa julkista sektoria poliitikkoineen, heidän avustajineen ja poliittisine virkamiehineen.

Heikkoa tuossa esityksessäni on, että kirjoitan äänestysprosentista, vaikka pitäisi laskea hyväksyttyjen äänien osuus.
Myös kirkkovenettä äänestäneet nostavat äänestysprosenttia. Toistaiseksi kai kuitenkin kirkkovenettä äänestäneiden osuus on varsin pieni, joten jatketaan äänestysprosentilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kilpailu suosiosta näyttää siis jatkuvan. Äänestäjiä kosiskellaan, mutta missä ovat teot?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niitä kuulemma tällä hetkellä tekee Kok, Kepu ja Sintu hallituksessa huonoin tuloksin.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Voitko perustella kun sanot että hallitus hoitaa asioita huonoin tuloksin. Oletko sattunut huomaamaan, että Suomessa menee aika hyvin useilla mittareilla mitaten.
Siis millä tavalla menee huonosti?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #27

Niin, olenkin huomannut, että olet ottanut hallitukselle kaiken kunnian kasvusta. En ala tähän listaa vääntämään, menee sen verran paljon blogin aiheesta sivuun. Lähden ennemmin nostamaan lippua. Hyvät juhannukset!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Eikös Sipilän hallituksen valtakunnassa mene hyvin useilla eri indikaattoreilla mitaten. On tainnut jäädä kaikkien kohujen jalkoihin.

Kohtaan 2 Alsiolle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikös Sipilän hallituksen valtakunnassa mene hyvin useilla eri indikaattoreilla mitaten."

Kerrot vain nämä indikaattorit ja mitä hyötyä näistä on ollut kansalaisille?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #37

Varmaan olet huomannut, kuinka eri vaikuttajatahot toinen toisensa perään ovat kertoneet talouskasvuennusteista ja viennin kasvusta. Tässä ei nyt satu olemaan mitään tilastoja käden ulottuvilla, mutta et liene niin uutispimennossa ettet ole näitä noteerannut.
Päättele itse tykönäsi kummasta on kansalaisille enemmän hyötyä, jos valtakunnassa menee hyvin tai huonosti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

"Varmaan olet huomannut, kuinka eri vaikuttajatahot toinen toisensa perään ovat kertoneet talouskasvuennusteista ja viennin kasvusta."

Kaikki nyt pystyy ennustamaan, astrologit ovat oikein mestareita siinä. Kysyin mistä tavallinen suomalainen näkee nämä positiiviset muutokset?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #42

Tuotanto kasvaa, vienti kasvaa, toimeliaisuus eri aloilla vilkastuu. Eikös nämä asiat tarkoita työtä ja toimeentuloa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #42

Toukokuun tilasto verrattuna edelliseen vuoteen:kaikki työttömät -40600 ja pitkäaikaistyöttömät -18500. Lomautettuja 9100 vähemmän. Nämäkin lienevät käsittääkseni positiivisia muutoksia. Nämä henkilöt näkevät itselleen työpaikkoina nämä muutokset.

Lähde TEM työnvälitystilasto

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Vihreät menisivät Suomessa vastavirtaan kuin muualla Euroopassa.

DDR:n luoma vihreät lähtee laskuun Suomessa myöhemmin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Liittouma_90/Vihre%C...

Vihreiden kannatus on luonnollisissa uomissa yksinumeroisena.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen todennut aikaisemmin, että moni entinen kommunisti stalinistit mukaan lukien on löytänyt vihreistä uuden poliittisen kodin. Näin on näköjään käynyt myös puolueen uudelle puheenjohtaja Touko Aallolle, joka on ollut mukana Kommunistisessa nuorisoliitossa. Onko hän vielä siellä mukana? Mene ja tiedä.

Wikipedian mukaan vihreitä johtaa ateisti ja Perussuomalaisia agnostinen ateisti. Mihin tämä maa on menossa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näkyy tuo nuoruuden taistolainen Wahlroosin Nallekin löytänyt poliittisen kodin muualta. Aalto on jo julkisuudessa kertonut tuosta nuoruuden etsikkoajasta, mutta vastustajat näemmä jaksavat jauhaa sitä maailman tappiin asti.

Maa menee siinä parempaan suuntaan, että uskonto ja valtio on erotettu kuten pitääkin.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kuka Wahlroos? En tunne ketään poliitikkoa nimeltä Wahlroos.

Olin joskus nuorena opiskelijana Jyväskylässä jossain SYL:n kokouksessa, jossa puhui pitkään ja hartaasti silloinen opikelijapolitiikko Satu Hassi. Pahempaa kommunistista ja vallankumouksellista propagandaa en ole ennen enkä sen jälkeen koskaan kuullut. Hirvittää tietää, että Touko Aallolla on sama menneisyys.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #10

Vertaat siis nyt tosissasi Aallon menneisyyttä taistolaisliikkeeseen? Mitä jos alkuun tulisitte sieltä 1970-luvun traumojen muisteloista edes 2000-luvulle.

Wahlroos on kyllä vaikuttanut poliittisesti ihan selkeästi vaikkei mihinkään edustajaksi ole pyrkinyt:

Opiskeluaikanaan Wahlroos toimi taistolaisliikkeessä.[10][11][12][13] Hän kuului Finlands Svenska Skolungdomsförbundetiin (vuosina 1969–73) ja Sosialistisiin taloustieteen opiskelijoihin (1971–73) sekä työskenteli Suomen Demokraattisen Nuorisoliiton opposition julkaisemassa Toveri-lehdessä.[14]

Vuonna 1973 Wahlroos erosi kaikista poliittisista järjestöistä. 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa hän liittyi ruotsalaiseen kansanpuolueeseen.[15] Hänet nimitettiin RKP:n syyskuussa 2008 aloittaneen talouspoliittisen valiokunnan puheenjohtajaksi.[16]

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #12

Tunnut olevan asioista erittäin hyvin perillä. Siihen liittyen asiallinen kysymys: Kuuluuko Aalto vielä tähän Kommunistiseen nuorisoliittoon?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunistinen_nuoris...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #18

"Aalto kertoo toimineensa Kommunistisessa nuorisoliitossa jonkin aikaa lukion ohella. Mukaan lähtemiseen vaikutti hänen mukaansa Joensuun 1990-luvun skinheadien kulttuuri.
- Fasismi ja natsismi olivat ne, mitä piti vastustaa. Tämä toimi vastavoimana sille."
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005263410.html

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #21

Minä pidän (ainakin toistaiseksi) Touko Aallosta. Ja minun näkemykseni mukaan on hyvinkin uskottavaa, että mies, joka yhdeksäntoistavuotiaana on ollut mukana kommunistisessa liikkeessä, aikuisena toteaa, että se arvomaailma ei kuitenkaan vastaa omaa.

Toinen asia on sitten mielikuvat. Koska nykyään mikä tahansa riittävästi julkisuutta mediassa ja verkossa saava asia muuttuu totuudeksi, niin haluttasessa kommunistisesta menneisyydestä voi kyllä tehdä lyömäaseen Aaltoa vastaan. Ei nykyään totuudella ole väliä, pelkästään sillä, mikä mielikuva halutaan antaa jostain henkilöstä.

Onnea vaan Touko Aallolle, jos hän haluaa ryhtyä edes puolen kansan hyväksymäksi pääministeriksi. Siinä vaiheessa, kun vihreistä tulee pääministeripuolue, kaikki muut kääntävät kyllä viimeisenkin kiven, että kaikki mahdolliset ja mahdottomat synnit saadaan käsittelyyn.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #12

Wahlroos on liikemies/yritysjohtaja/pankkiiri/mitä muuta vain, mutta ei poliitikko.

Kerran kommunisti aina kommunisti. Mihinkä se aate nyt sieltä äidinmaidosta yht´äkkiä häviäisi. Loikkareita kaikki tyyni Satu Hassi ja muut entiset kommunistit vihreissä. Sen verran laskelmoivia ovat olleet, että ovat katsoneet vihreässä liikkeessä paremmin pääsevänsä vallan kahvaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #23

Ainahan noita peitejärjestöjen takana uinuvia soluja on ollut. :-)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos hieman viileämmin analysoit Touko Aallon linjapuhetta kokouksessa ja hänen lausuntojaan,
hänen linjansa on lähes identtinen klassisen kokoomusajattelun ( kansallinen yhtenäisyys, työ, kaikki pidettävä mukana jne) kanssa;
moderneista kokoomuslaisista lähinnä Kai Mykkäsen tai Sirpa Pietikäisen.
Kyllä kommunistien luokkataisteluopit ovat tästä miehestä yhtä kaukana kuin ne ovat Björn Wahlroosista.
Voit nukkua yösi rauhassa.
Vallankumousta ei tule. Ei edes vihreää vallankumousta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

....vihreitä johtaa ateisti ja persuja agnostinen ateisti. Mihin tämä maa on menossa?
Mitähän tällä tarkoittanet?

Tarkoitettu kohtaan kuusi

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#6
Satu Hassi on entinen stalinisti.

Satu leirittäisi kansaa mielellään jos olis valtaa, niin kuin on mieli.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kuten sanoit, niin entinen kuten Wahlrooskin - suunnittelevatkohan yhdessä kansan leirittämistä? ;-)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kannattaa lukaista Marko Hamilon kattava analyysi tämän päivän kokoomuksesta. Koska ainoa päämäärä on maksimoida äänet tuli halla-aholaista päästä eroon vihreitä vastaan toisaalta yksi kuivio olisi tehdä sinisistä uuvateista sisarpuolue suuren maailman malliin (jossei keskusta ehdin ensin) jonne taas voisi hankkia ja tuupata maahanmuuttokriittistä porukkaa millä nimellä heitä sitten haluaakaan kutsua.

https://www.suomenuutiset.fi/sisapiirilahteet-koko...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvää päivää sinne kaikukammariin. Kyllä kaikki tietää että tynkäpersut nyt sättivät kokoomusta ihan ohjelmallisesti. Kommentissasi ei ole mitään uutisarvoa. Keskustelusisältöä ei ole vanhoja virttyneitä ddrjuttuja heittävilläkään mutta eivät yritäkään vaikuttaa asioita pohtivilta.
Ei vihreistä luultavasti saa kaveria sillä että sättii jotain molemmille "toista". Kyllä ne ovat ne asiakysymykset jotka ratkaisevat.
Mitäs mestari ja mestarin Hamilo sanovat vihreistä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Börjen tapaan Havukka-ahon ajattelijakin etsi koko elämänsä ajan " sinistä ajatusta".

Unelmointi on voimavara, mutta pettymyksiin tulee varautua.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos tarkkoja ollaan, niin kaksi prosenttiyksikköä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Todellakin 2 %-yksikköä. Prosenteissa luku erosta edellä oleviin on moninkertainen!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nykyistä suomalaisten vihreiden vahvuutta kuvaavat parhaiten nämä kommentit muiden maiden vihreistä ja stallareista. Muita heikkouksia on vaikea löytää porukasta joka tekee arvopohjaista ja rehellistä politiikkaa. Ja jonka jäsenistön ikärakenteesta muut puolueet eivät kykene edes uneksimaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"joka tekee arvopohjaista ja rehellistä politiikkaa".
Mitä arvoa ja rehellisyyttä on vain Itämerta koskevassa Satu Hassin läpi ajamssa rikkidirektiivissä ?
Sehän rokottaa vain suomalaisia. Totta kai muut EU-maat siihen tarttuivat. Paransihan tuo muiden maiden kilpailukykyä Suomen kustannuksella.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

On tämä todella hämmästyttävää, kuinka tyhmiä ja nenästä vedettäviä ihmisen papereilla ihan vapaana kulkevat voivatkaan olla. Rikkidirektiivi on kansainvälisen merenkulkujärjestön päätösten toteuttamista Euroopassa, eikä mikään Satu Hassin keksintö.

Jonakin päivänä te kaikki hölmöt toivottavasti heräätte ja häpeätte, miten olette antaneet Putkosen raiskata mieliänne.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #29

http://www.talouselama.fi/uutiset/tassa-on-rikkidi... "vapauttaa" Hassin syyllisyydestä. Oli vain innokas ensimmäinen allekirjoittaja.
"Suomalaiset maksavat kovaa laskua ainakin 5–10 vuoden ajan, sillä Itämerellä sääntely kiristyy paljon aikaisemmin ja tiukemmaksi kuin maailman merillä".
Artikkeli jatkaa:
"Suomi siis siirtyy kalliiseen vähärikkiseen polttoaineeseen tai kehitysvaiheessa oleviin rikkipesureihin jo vuonna 2015, mutta esimerkiksi Välimeri saattaa jatkaa raskaalla polttoöljyllä jopa kymmenen vuotta pidempään".

Kuten sanoin: Puraisee lähinnä vain Suomea. Ja siitä vihreät iloitsevat.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #31

Satu Hassi oli puuhanaisena tässä rikkidirektiiviasiassa. Rikkidirektiivi on myrkkyä maalle, joka elää kaiken aikaa sisäisen devalvaation aikaa. Harva ymmärtää, että Suomi on melkein saarivaltio. Tullin tilaston mukaan ulkomaankaupan kuljetuksissa laivakuljetusten osuus tavaratuonnin määrästä oli 76,3 % (43,5 miljoonaa tonnia) ja tavaraviennin määrästä 92,2 prosenttia (40,8 miljoonaa tonnia) vuonna 2016.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #33

Kiitos !
"Satu Hassi oli puuhanaisena tässä rikkidirektiiviasiassa".
Ilmankos on mennyt Suomessa Hassin piikkiin. Ihan syystäkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #33

Hassi oli EU:ssa direktiivin esittelijä. Direktiivin tarkoitus on sopia miten YK:n alainen sopimus otetaan lainsäädännössä huomioon. Hassin merkitävin vaikutus oli, että Välimeren maiden siirtymäajat vedettiin minimiiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #38

"Hassin merkitävin vaikutus oli, että Välimeren maiden siirtymäajat vedettiin minimiiin."

Ja Suomen tappiot maksimiin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #38

Arvostamani Eija-Riita Korhola kirjoittaa vanhassa blogissaan tästä asiasta:

http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/201...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #40

Et kai ole niin naiivi, että uskot Korholan horinoita. Naisen viesti on, että kaikki tehdyt ratkaisut ovat vääriä, muttei hänellä koskaan ole mitään toteuttamiskelpoista tarjota tilalle.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #50

Kyllä nyt Korholan muistiinpanot ovat vakuuttavampi näyttö kuin kiihkouskovaisten kuohut.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #52

Esittelepä joku Korholan suosittelema idea, jolla on realistinen teknistaloudellinen pohja ja on vielä poliittisesti mahdollista toteuttaa. Ei ole. Mutta kaikki muut kyllä toimivat koko ajan väärin.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #54

Muilla ei ole merkitystä. Nyt on kyse rikkidirektiivistä ja sen Korhola esittää vakuuttavasti. Missä näyttö siitä, että Korhola huijaa tässä asiassa ?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #50

”Tieto luo tuskaa” silloin, kun se ei sovi omaan ajatusmaailmaan. Tieto on kuitenkin pääomaa, jota ei voi ulosmitata. Faktan ystävänä en ole naiivi, koska päätelmät perustuvat faktoihin. Oli ilo lukea tämä Eija-Riitta Korholan blogi. Hän on yksi Suomen etevimmistä asiantuntijoista näissä ilmastopoliittisissa asioissa.
Blogisti tuo esille tyypillisen käyttäytymismallin. Tosiasioita ei pystyä kumoamaan ja se vähätellään tietysti silloin ”horinoiksi.”

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #29

Asiaa on nyt selvitelty eikä Putkosella näytä olevan mitään tekemistä tuon taloudellisen maanpetoksen kanssa. Satu Hassilla sitäkin enemmän ja tietysti Suomen vahingoksi.
http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/201...

"On tämä todella hämmästyttävää, kuinka tyhmiä ja nenästä vedettäviä ihmisen papereilla ihan vapaana kulkevat voivatkaan olla".
Siltä näyttää. Uskovaiset taitavat usein olla. Viis faktoista, kun "uskonto" sanoo toisin.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Olisiko tuon ikärakenteen syynä se, että nuorempille ihmisille ei ole tuota
elämänkokemusta suuremmin kertynyt. Ajan mukaan havaitaan, että vihreä populistinene aate, ei arkielämässä toimikkaan, vaan kansakunnan menestyminen perustuu aivan muuhun kuin vihreiden utopioihin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Käsitykseni mukaan muissa Euroopan maissa toimivat vihreät puolueet ovat vasemmistolaisia, kun taas Suomen Vihreä Liitto on ilmiselvä Kokoomuksen puisto-osasto.

Tältä pohjalta ajatellen Vihreiden kannatus ei välttämättä lähde laskuun Suomessa.

Yksi mielenkiintoinen ajatus, joka tuli mieleeni pari päivää sitten, antaa hypoteesin siihen, miksi Vihreät niin sokeasti kannattavat kapitalismia.

Tuo ajatukseni lähti liikkeelle siitä olettamuksesta, että Vihreät ovat rauhantahtoisia ihmisiä, jotka haluavat välttää konflikteja.

Tämän takia he selittävät yhteiskunnassa esiintyvät ongelmat mieluummin ihmiskunnan ulkopuolisten tekijöiden kuten esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamiksi sen sijaan että he näkisivät ne johtuvaksi yhteiskunnan luokkajaosta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä luokkataisteluajattelun karttaminen voi olla oikeasti sidoksissa myös vihreän puolueen syntyhistoriaan Suomessa.

Ja juuri ne seikat, joita oikeisto tässä keskustelussa aina tuo esiin pelotteena, ovat ne, jotka ilmeisesti pysyvästi pitävät vihreät ns " eisosialistisena " puolueena.
Se on paljon enemmän asemoitunut klassista vasemmistoa vastaan kuin veljespuolueet Euroopassa.

Syntyhistoriahan liittyy juuri Suomen poliittisen kentän ja koko kulttuurielämän muutokseen 70-80 - luvuilla.
Se, että taistolaisuus jotenkin itäisi uudelleen jonnekin vihreiden uumeniin piilotetuista siemenistä, on turha painajaisuni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä minäkin luulen, että jos mitään ihmeellistä ei tapahdu, niin kokoomus on suurin ja vihreät voivat olla kakkosena vaaleissa.

Ihan hyvä juttu se on, että tulee uusia ajatuksia taas vaalien jälkeen. Se sitten on eri juttu kuka on se kolmas pyörä, joka hallitukseen tulee, ja minkälaista politiikkaa tehtäisiin vihreiden ja kokoomuksen kesken.

Aika näyttää, ja se on hienoa, että jos voittaa vaalit, niin myös saa antaa puheilleen vastinetta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vaalitulosten veikkaaminen kun ei maksa mitään, niin veikkaan, että jos mitään ihmeellistä ei tapahdu, niin seuraavissa eduskuntavaaleissa (jos ne pidetään 2019) Persut on suurin puolue mutta jätetään silti oppositioon.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Vahvasti epäilen, että vihreät Niinistön jälkeen nostasivat kannatusta Touko Aallon johdossa.
Niinistön räväkkyys, asioiden hallinta ja populismikin ovat purreet kansaan. Aallolla on pitkä matka jo persoonana päästä samalle tasolle johtajana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut voivat saada ääniä ehkä paljon, mutta sillähän nyt ei ole yhtään mitään merkitystä.

Turhaan keskitytään aina persuihin, parempi olisi keskittyä niihin puolueisiin, joilla on oikeasti merkitystä seuraavaa hallitusta muodostettaessa.

Eli tärkeimmät ovat kokoomus, keskusta, vihreät ja demarit, kolme noista on varmaan seuraavassa hallituksessa, muut ovat niitä opposition huutajia. Toisaalta joku pienistä voi olla täydentävä puolue, koska kristilliset, rkp ja sininen tulevaisuuskin kelpaavat kaikille, persut taas ei kuulu kenenkään hallituskumppaneihin.

Vihreät on ollut pitkään nosteessa, ja veikkaan, että noste vielä jatkuu, Touko Aalto oli hyvä valinta, ja varmasti johtaa puolueensa jopa kolmen parhaan joukkoon.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eikö kepun olisi luonnollista yhdistyä UV:n kanssa ja muodostaa maltillisesti EU- ja maahanmuuttokriittinen puolue? Kepuhan oli kolmesta suuresta puolueesta EU-vastaisin 1995. Mitään perussuomalaisten nousua ei olisi koskaan ehkä tapahtunutkaan, jos kepu olisi pysytellyt maltillisessa globalisaation hillitsemisessä ja oma maa mansikka -ajattelussa. SMP:kin irtaantui aikanaan kepusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset