buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Fennovoima piristää Venäjän taloutta

Sipilä haaveili saavansa reilusti työpaikkoja Rosatomin voimalatyömaan käynnistyessä omaan vaalipiiriin. Valitettavasti ne tuhannet uudet työpaikat syntyvätkin ainoastaan venäläisille rakentajille. Saa nähdä riittääkö rippeitä edes rakennusväen muonittamisesta ja majoittamisesta vai kulkeutuvatko kaikki sadat miljoonat takaisin Venäjän valtion kassaan.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3659528/Rakennusliitto+paheksuu+Rosatom...

Minkähän vuoksi nämä Keskustan "bisnekset" osoittautuvat aina suomalaisen veronmaksajan katastrofeiksi? Pääosa Fennovoiman rahoituksestahan tulee kuntaveronmaksajan taskusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Един от основните принципи на филантропията и изискването за нейната енциклопедия е да провери предоставената информация.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa seksin ostaminen on kielletty lähinnä parituksen tai ihmiskaupan uhrilta.

Ehkä suomalaisia työllistävä vaikutus kohdistuukin hieman yllättävään ryhmään kansalaisiamme.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Parakkikylään kannattaa varmasti tuottaa myös viihdytysjoukot itärajan takaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uskoisin Sipilän hallituksen pystyvän panostamaan suomalaiseen laatuun edes tällä sektorilla.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Pelkästään suomalaisetko rakentavat Olkiluoto 3:sta, Turun telakan risteilijöitä ja Uudenkaupungin Mersuja? Eivät todellakaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Noissa kohteissa aika iso osa ulkomaalaisista tulee vapaan työvoiman liikkuvuuden EU-maista. Venäläisten taas pitäisi saada työluvat tarveharkinan kautta. Siis siksi, ettei suomalaista työvoimaa ole saatavilla. Varmasti tämänkin kähminnän Sipilän hallitus hoitaa vähin äänin.

Ohjeet voi jokainen tarkastaa täältä
http://toimistot.te-palvelut.fi/tyolupa-asioiden-o...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Venäläisissä projekteissa Venäjällä ja ulkomailla käytetään orjatyövoimaa.

Keskimäärin 80 prosenttia projektien työntekijöistä tulee ulkomailta: mm. Kirgisiasta, Uzbekistanista, Tadzikistanista, Valko-Venäjältä, Moldovasta, Ukrainasta ja muista entisen Neuvostoliiton alueen maista. Palkkaa näille ei juurikaan tarvitse maksaa. Jos joku on laskenut, että työmaa piristää paikallisten yritysten toimintaa ja luo kulutusta, on laskenut täysin väärin. Tuolla joukolla ei ole varaa maksaa mitään suomalaisen hintatason palveluita eikä tuotteita.

Useissa Venäjän valtion johtamissa projekteissa paiskii töitä myös pohjoiskorealaisia. Heille ei makseta palkkaa vaan vaatimaton palkka ohjataan suoraan "rakettimiehen" tilille.

Pohjois-Pohjanmaalle on syntymässä vuosikausiksi sähköaidoilla eristetty työleiri johon suomalaisilla ay-/työsuojelu tai viranomaisilla ei ole pääsyä puhumattakaan ihmisoikeusjärjestöistä.

Suomi pääsee tässäkin projektissa kansainvälisen median palstoille maana joka hyväksyy alueellaan epäinhimilliset toimintatavat.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

No eipä hätää Börje. TEM on jo käynnistänyt uuden tuulimyllytukihankkeen ( Kaleva, paperiversio 18.9.2017, "Tuulivoima vienee uudenkin järjestelmän tuet" ).

Edellisen tuulimyllytukipaketin piti synnyttää suomalaiseen tuulimyllyteknologiaan Tanskan malliin 15 000 - 20 000 työpaikkaa. Tämän esitti Vanhasen II -hallituksen silloinen työministeri Tarja Cronberg ( vih ) tukiessaan silloista elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen ( kesk ) tuulimyllytukiaisten ensimmäisen vaiheen läpiajamista.

Tämä uusi TEM:n valmistelema, nimeltään Uusiutuvan energian tukijärjestelmä, tarkoittaa käytännössä taas uutta tukipakettia tuulisähköfirmoille. Uuden tukipaketin kustannukset julkiselle sektorille ovat, varovaisesti perustietojen pohjalta Excelillä laskettuna, keskimäärin 50 milj. € - 90 milj. € vuodessa. Tämä tarkoittaa ko. uuden tukipaketin voimassa oloajan, 12 vuotta, kokonaiskustannuksissa 600 miljoonaa - 1000 miljoonan rasitetta julkisiin menoihin. Tuulisähkön tuotannon lisäkapasiteetiksi on rajattu 2 000 terawattituntia/v ( TWh) nykyisen tukimuodon 2 500 terawattitunnin/v ( TWh/v ) lisäksi.

No aiheenahan oli työllistäminen. Jos nyt sitten suhteutetaan uuden tulimyllypaketin työllistämisen vaikutusta ensimmäisen tukipaketin tuulivoimateknologian työllistämispaketin visioihin, niin sehän olisi:

15 000 työpaikkaa x 2 000 TWh/2 500 TWh = 12 000 työpaikkaa

ja jos Cronbergin tuulimyllytukiaisten ensimmäisen vaiheen vision mukaisesti työllistämisvaikutus on 20 000 työpaikkaa, niin tämä uusi tuulimyllypaketti työllistäisi:

20 0000 työpaikkaa x 2 000 TWh/2 500 TWh = 16 000 työpaikkaa.

Toisin sanoen, että kun tuulimyllytukiaisten ensimmäisen ja toisen vaiheen visiot työllistämisestä laskettaisiin yhteen, meillä Suomessa pitäisi sitten olla tuulivoimateknologiassa 27 000 – 36 000 työpaikkaa. Noinkohan tuota saavutetaan, kun tuulimyllytukiaisten ensimmäisen vaiheen työllistämisvaikutus jäi muutamaan sataan osa-aikaiseen työpaikkaan ?

Eli on näitä hankkeita ennenkin perusteltu työllistämisellä. Tosin Fennovoiman ydinvoimalaitoksen pääfunktio ei ole koskaan ollut työllistäminen. Tähän mennessä Fennovoiman työmaalla on ollut pääsääntöisesti suomalaisia työntekijöitä ja urakoitsijoita mm. maansiirto ja talonrakennusprojekteissa.

Niin ja onhan poliisiakin ja oikeuslaitosta työllistetty, kun mielenosoittajia on raahattu putkaan, kuulusteltu ja syytteitä käsitelty. Se kaikki on ollut pois Oulun poliisin muista tehtävistä ( Hanhikivi - Oulun putka = 104 km ).

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kiva fiktiivinen laskelma, jolla on selkeä viihdearvo.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Joo, kyllähän tuo tekemäni laskelma tuulivoimateknologian työllistämisestä on samalla pohjalla, kuin aikoinaan ne Vanhasen II -hallituksen ja hänen ministeriensä Pekkarinen ja Cronberg laskelmat tuulimyllyteknologian työllisyysvaikutuksista.

Mutta tämän TEM:n valmistelussa olevan Uusiutuvan energian tuen ( = Tuulimyllutukiaiset II ) laskelmat ovatkin sitten vähemmän fiktiivisiä ja perustuvat annettuhin ennakkotietoihin. Eli lisää julkista rahaa ollaan laittamassa tuulen viemäksi. Ja osa siitä valuu saman tien ulkomaille, kun jo nyt n. 1/3 tuulivoiman omistuksesta on ulkomaalaista.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomen-tuuliv...

Mutta tokihan me tarvitsemme lisää tuulivoimaa, kun pääkaupunkiseudullakaan ei ole vielä yhtään myllyä. Nyt kun Helsingissä on apulaiskaupunginjohtajana Anni Sinnemäki, niin eiköhän Hesaan saada myös tuulipuistoja. Niistähän maanvuokraaja saa ihan kohtuullisen vuokratulonkin.

Mauri Pekkarisen, jota Tarja Cronberg kovasti komppasi asiassa, näkemyksiin vuodeta 2010 voi tutustua oheisen linkin kautta:
https://www.slideshare.net/poulaka/uusiutuvan-ener... , työllistämiseen liittyen ks. sivu 22/22.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset