buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Roskaamisesta

Osallistuin tänään Tuusulan vihreiden masinoimaan roskakävelyyn Hyrylässä. Idea on melko yksinkertainen. Kasataan Fasessa tapahtuma, jossa putsataan joku pieni alue maahan heitetyistä roskista. Tämän päivän lähtöpaikka oli Hyrylän tori. Omalta sektoriltani ei kestänyt kovinkaan kauan täyttää muovikassi maahan paiskotuilla roskilla. Oli oikeastaan yllätävää kuinka saastaista kaupunkimaisessa ympäristössä onkaan. Tarvitsee vain katsoa alaspäin.

Ei pidä ihmetellä, että viime aikoina on toistuvasti uutisoitu kuinka mikromuovia alkaa olla jo puhdistetussa juomavedessäkin. Eihän kestä enää kauan kun merissämme on enemmän muoviroskaa kuin kaloja. Suomalaiset ilmeisesti kuvittelevat meidän olevan jotenkin siistiä kansaa. Ei olla. Katselkaahan ympärillenne. 

Koska tuossa Hyrylän torilla järjestettiin keväällä vaalitapahtumia, niin saaliiksi joutui myös paljon puoluekirjailtuja karkkipapereita. Kannattaisikohan puolueiden miettiä mitä vaalikarjalle kannattaa syöttää, ettei sitä muoviroskaa olisi puskat täynnä. Leikkimielisen puoluekisan ylivoimainen roskaajasakki olivat persujen kannattajat. Kakkoseksi pääsivät Kokoomuksen kannattajat. Muille puolueille tuli vain yksittäinen osuma tai ei yhtään roskaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tämän kaltaisia tilastoja, leikkimielisiäkään, ei kannata julkistaa, ellei lyö taulukoita tiskiin.

Paljonko puoluesidonaisia roskia kaiken kaikkiaan kerättiin? Mitkä kaikki puolueet olivat roska-otannassa mukana ja mikä oli kunkin puolueen prosentuaalinen osuus roskista?

Lisäksi tulee selvittää mitkä kaikki puolueet ylipäätään olivat Hyryläntorilla, jotta roskakriittinen puolueotanta olisi edes jollain mittarilla tehty etsimättä roskia ilman viherpunaisia laseja.

Joskus se roska on omassa silmässä, mutta sitä vain "ei huomaa."

Miten oli erilaisten ulosteperäisten jätösten laita torin liepeillä?

Olivatko ne mahdollisesti vihreiden aikaansaannoksia, koska ainakin osa puolueen ulosannista on silkkaa pa...(siis sitä itseään)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Totta kai tulos oli näin Börjen kohdalla.

Jos joku toisen puolueen asiamies olisi ollut paikalla ja kirjoittanut samasta asiasta, olisi "roskagallupin" tulos ollut päinvastainen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olisipa kaiken saastan poistaminen yhteiskunnastamme näin helppoa.

Toivon sydämestäni, ettei yllämainittu ajatus käynyt yhdenkään roskanpoimijan mielessä. Matka ajatuksesta tekoon saattaa olla pelottavan lyhyt.

” Tarvitsee vain katsoa alaspäin.”

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...puoluekisan ylivoimainen roskaajasakki olivat persujen kannattajat".
Johtunee vain siitä, että otos oli poliittinen.
Roskamäärällä mitattuna tupakoitsijat olisivat ilmeisesti sielläkin olleet aivan omaa luokkaansa.
Tumpit, tyhjät savuke- ja tikkuaskit ja sytkärit putoavat tupakoitsijoilta aina siihen missä käyvät tarpeettomaksi. Siivoan silloin tällöin tonttimme kohdalla olevan jalkakäytävän ja eniten työllistävät tupakoitsijat.
Tupakan hintaan pitäisikin pistää siivousmaksu, mikä tilitettäisiin kaikki kunnille. Nehän siivouksen joutuvat maksamaan.

Hyi-hyi siivottomat tupakoitsijat !

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä vihreisiin kielteisesti suhtaudun koska minulta tämänpäiväisen edullisimman atomivoiman haluavat kieltää.
Pakko minun on kuitenkin pikkuisen kittää vihreitä. Rannat ja maanteiden pientareet ovat siistiytyneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset