Väyrysen kannatus on epäluottamuslause Sipilän hallitukselle

Ihmettelin silmät pyöreänä aamun lukemia, joissa Paavo Väyrynen lähestyy kymmenen prosentin kannatuslukuja. Tähän saakka nekin peruskepulit, joiden kanssa olen keskustellut ovat pitäneet Väykkää jo menneen maailman reliikkinä. Kannatus näytti ohjautuvan joko Saulille tai Matille.

Ilmeisesti Sipilän hallituksen viimeiset leikkaukset työttömyysturvaan ovat katkaisseet kamelin selän ja Keskustan kenttä hakee tapaa ilmaista tyytymättömyyttään. Mikäpä olisi selkeämpi näpäytys Sipilälle kuin äänestää Väykkää. Jos ääni menisi Saulille, niin kukaan ei sitä noteeraisi. Tietysti Matin heikko tulos harmittaisi, mutta Väyrysen hyvä tulos on todellinen päänsärky. Sitä viestiä Sipilän ja puouejohdon on melko vaikea ohittaa.

Alan pitää mahdollisena, että keskustalaiset protestiäänet nostavat Paavon äänisaaliin yli kymmeneen prosenttiin. Ei siksi, että Väykkä olisi hyvä vaan siksi että Sipilä on huono. Eikä protestiäänen antaminen ensimmäisellä kierroksella muuta vaalin lopputulosta, joten se on riskitön vaihtoehto.

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu