buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Väyrysen kannatus on epäluottamuslause Sipilän hallitukselle

Ihmettelin silmät pyöreänä aamun lukemia, joissa Paavo Väyrynen lähestyy kymmenen prosentin kannatuslukuja. Tähän saakka nekin peruskepulit, joiden kanssa olen keskustellut ovat pitäneet Väykkää jo menneen maailman reliikkinä. Kannatus näytti ohjautuvan joko Saulille tai Matille.

Ilmeisesti Sipilän hallituksen viimeiset leikkaukset työttömyysturvaan ovat katkaisseet kamelin selän ja Keskustan kenttä hakee tapaa ilmaista tyytymättömyyttään. Mikäpä olisi selkeämpi näpäytys Sipilälle kuin äänestää Väykkää. Jos ääni menisi Saulille, niin kukaan ei sitä noteeraisi. Tietysti Matin heikko tulos harmittaisi, mutta Väyrysen hyvä tulos on todellinen päänsärky. Sitä viestiä Sipilän ja puouejohdon on melko vaikea ohittaa.

Alan pitää mahdollisena, että keskustalaiset protestiäänet nostavat Paavon äänisaaliin yli kymmeneen prosenttiin. Ei siksi, että Väykkä olisi hyvä vaan siksi että Sipilä on huono. Eikä protestiäänen antaminen ensimmäisellä kierroksella muuta vaalin lopputulosta, joten se on riskitön vaihtoehto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Väyrysen nousulla on isoja vaikutuksia. Suomen suunta muuttuu kovasta markkinaliberalistisestä ihmisten kyykyttämisestä kohti reilua kestävää kehitystä, jossa kaikilla on reilu mahdollisuus. Riippumatta asutko kaupungissa vai maaseudulla tai siinä välillä. Siksi niiden jotka vastustavat nykyistä oikeistosuuntausta kannattaa harkita Paavoa vaikka omalla puolueella on ehdokas.
Pitkän päälle keskustapuolue, perusuomalaiset, demarit, vasemmistoliitto ja vihreät hyötyisivät Paavon äänestämisestä sillä hän on ainoa, joka voi pysäyttää Niinistön ja nykymenon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perusasioita oppimalla oppii sen, että presidentti ei sisäpolitiikassa nykyisillä valtasuhteilla muuta mitään.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Sipilä ainakin näyttää olevan toista mieltä...Pääministerin meno vaihtoon, ehkä hallituksenkin...

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Börje Uimonen on avauksessaan oikeilla jäljillä. Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen mahdollisuuksiaan heikentää Juha Sipilän (keskustan puheenjohtaja) hallituksen politiikka. Alue- ja paikallissairaaloita ajetaan alas. Vähimmäisturvaa leikataan ja taitaa siellä olla kivenä kengässä HE 124/2017 vp:n kumoamista ajava kansalaisaloite, joka on kerännyt lähes 130 000 allekirjoitusta.

Sipilä kytki jatkonsa keskustan puheenjohtajana Vanhasen vaalimenestykseen, mikä ei innosta äänestämään Vanhasta vaan päinvastoin houkuttaa äänestämään jotain muuta ehdokasta. Ääni Niinistölle, Huhtasaarelle tai Väyryselle on ääni keskustan puheenjohtajan vaihdokselle. Enkä ihmettelisi, vaikka Pekka Haavistokin saisi ääniä keskustan peruskannattajilta. Keskustan viimeinen ongelma on pääministerin haastattelutunnilla annettu lausunto, jossa vihjataan yrittäjien olevan lampaita.

Asiaan liittyviä linkkejä:

https://yle.fi/uutiset/3-10022272

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005525626.html

https://demokraatti.fi/kommentti-aanesta-vayrysta-...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801162200671517...

http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2492...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

12-13% Huhtasaaren ja Väyrysen kannatus yhteensä, eli kaksi puhdasta populistiehdokasta saavat tuon verran yhteensä kannatusta.

Melko heikko tulos, siihen nähden, kuinka suuria luuloja saa täältäkin lukea.

Sipilä on hirttäytynyt turhaan Vanhaseen, eikä oiken taida ymmärtää, että puoluekannatuksen lainalaisuudet eivät presidentinvaaleissa päde.

Keskutassa Väyrysen touhut ovat kuin piikki lihassa, mutta jos kannatus jää kuitenkin noihin lukemiin, eikä toiselle kierrokselle ole asiaa, niin se helpottaa Sipilänkin elämää.

Sinne se Paavo sitten katoaa taas seuraaviin vaaleihin asti, ja sitten alkaa taas uusi meteli. Sitkeä kaveri, mutta aika ajanut jo ikävä kyllä ohi. Hänen sukunsa on niin pitkäikäistä, että varmasti Paavo nähdään vielä seuraavissakin presidentivaaleissa metelöimässä, että miten kaikki on tehty väärin. Saas nähdä millainen muki silloin on myynnissä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuskin monikaan Väykän äänestäjä uskoo hänen olevan presidenttiainesta. Käytännössä vain kanava kertoa pahaa mieltään nykymenosta.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Eiköhän lasketa äänet ensin ja katsotaan sitten lopputulos.

Itse veikkaan Paavolle noin 15 - 20 % prosentin kannatusta ja tämä yhdessä Haaviston noin 13 -15 prosentin kannatuksella jo tekee 35 prosenttiä äänistä. Muiden osuus on sitten 15 prosenttia joten on hyvin todennäköistä se että näemme toisen kierroksen kisassa johon laitettiin nobody ja kehäraakkeja ehdokkaita istuvaa presidenttiä vastaan.

Ketkä on sitten istuvaa presidenttiä toisella kieroksella niin se ratkeaa vaalipäivän äänillä. Selvää on että massat liikkuu kohti Väyrystä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu odotellaan rauhassa, mutta haaveiden mukaan ei onneksi ääniä anneta. Ei mitään mahdollisuutta Paavolla taas kerran, ehkä sitten taas kuuden vuoden päästä ja eri mukeilla :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voin jopa nyt tykätä sinun mielipiteestäsi Börje. Nyt olen samaa mieltä kaikesta paitsi viimeisestä lauseesta, kunhan vain saadaan toinen kierros presidentinvaaleihin ja kansa on arvaamaton tälläkin kertaa. Keskustaa on johdettu väärin ja Sipilälle saattaa tulla vielä tukalat paikat eteen, kun kansan syvät rivit kokoaa rivinsä. Paavo presidentiksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

US/Trendi: Niinistön suosio laskee jyrkästi ja Väyrysen kannatus nousee kohisten. Toinen kierros häämöttää, vaikka HS-gallup yrittäisi vaikuttaa ostetulla bluffigalluptuloksellaan (Niinistö 68%) asiaan. AlmaMedian gallup näytti samaan aikaan tehdyssä mittauksessa vain 58 prosenttia Niinistölle.

Peukaloinnin makua selvästikin HS-gallupin prosenttilukemissa! Hihasta vedetyt prosentit.

Niinistön kannattajat siksi peloissaan. "Ei pidä koskaan nuolaista ennen kuin tipahtaa." Toinen kierros häämöttää vakuuttavasti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eipä Sipilää taida voida paremmin potkia näissä vaaleissa kuin Väyrystä äänestämällä, joskin Huhtasaaren Laura on melko hyvä tähänkin tarkoitukseen. Vaan Väyrysen osalta riittää Matin tappio Paavolle. Lauran pitää päästä pressaksi, että syntyy täysi teho hänelle annetuista äänistä Sipilää vastaan.

"Ilmeisesti Sipilän hallituksen viimeiset leikkaukset työttömyysturvaan ovat katkaisseet kamelin selän..."
Sipilänkin vastainen kansalaisaloite kerää edelleen nimiä viidensadan päivävauhdilla ollen juuri näinä päivinä ylittämässä 130 000 rajaa.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730
Tarkoitin, että olet varmaan oikeilla jäljillä, Börje.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tärkein asia joka tässäkin unohtuu: Gallupit eivät äänestä!

Niinistön gallup-suosion tippuminen ei yllätä tutkijaa: "Sama ilmiö on tuttu aikaisemmistakin vaaleista." Toinen kierros häämöttää taas.

https://yle.fi/uutiset/3-10030964

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset