buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Keskustan vuoro hajota ensi kesänä

Tuskin on presidentin vaalit saatu pois päiväjärjestyksestä ja Niinistö toiselle kaudelle kun Sipilä sai kovan haastajan ensi kesän Sotkamon puoluekokoukseen. Sipilän alkuperäisen SSS-hallituksen trion kohtalo on ollut karu. Ensin kokkarit veivät Stubbilta puheenjohtajan nuijan kesällä 2016. Sitten lähti Soinilta sekä nuija että puolue kesällä 2017. Viimeinen ässä poistunee nuijan varresta Sotkamossa kesällä 2018.

Toistaiseksi on pelkkää spekulaatiota kestääkö hallitus kasassa sinne saakka, mutta Sotkamossa Sipilän kohtalon hetket viimein koittavat. Itse en usko, että Väykkä oikeasti tulee sitäkään vaalia voittamaan, mutta kenttä joutuu keksimään jonkun vaihtoehtoisen ehdokkaan pj-kisaan. Voihan Sipilä vielä itsekin perua jatkohalunsa, mutta jotain muutosta on tehtävä jos halutaan pitää puolue kasassa. Muuten edessä on persujen tie kohti puolueen jakautumista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nyt kun keskustan kannatus on ollut alenemaan päin, niin Paavolla on tiettyä saumaa. Hän voi suuren osan mielestä näyttäytyä evakelisena messiaana - puolueen pelastajana. Joten hajoaminen on mahdollista sekä siinä tapauksessa, että häntä ei valita ja siinä tapauksessa, että hänet valitaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Paavo nyt ei kepua enää saa. Mutta mikäli gallupit näyttävät alle 15% kepulle piakkoin.... niin keskustalaiset ovat masokisteja mikäli jatkavat Sipilällä.

Muistaakseni Sipilä sanoi (itseensä liittyen) "tulos tai ulos"..... tosin se jätkä sanoi paljon muutakin mistä ei pitänyt kiinni, joten miksi tuostakaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös se kepunjäsenkortti tullu tilaamatta melkein jokaiselle suomalaiselle jopa hautuumaillekin ?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Juha, vaikka en olekaan keskustan fani, puolue tulee antamaan Sipilälle mandaatin tulevaisuuteen ei-K-linjalaisena puolueena kaikki YYA:t ja muun paskan unohtaneena tulevaisuuteen katsova toimijana poliittisella kartalla. Nykyaika on ymmärrettävä ja kokoomus/keskusta tulevat yhdessä hallitsemaan seuraavat 20+ vuotta apupuolueitten (kristilliset,RKP) avulla. Persut viistävät liki 10% äänivallasta elit suunnilleen puolet Ruotsin SD;n tapaan ja tosisurkimukset vasemmalla nuolevat näppejään. Blokkiasetelma ilmeinen.

Väykän olisi pitänyt vanhentua arvokkaasti, nyt ei niin käynyt, kuten ei Soininkaan osalta. Toteemipaaluja Suomen poliittisen historian osalta, kusitolppia silti useimmille nykyihmisille.

Ps Trump asian ytimessä: Äskeisessä dokumentissa, Iranissa koiran pitäminen lemmikkinä kielletty, kusetukset yöllä puistossa, älä ota autoon voit menettää parhaan kaverisi, alkoholiton olut maksaa 8 euroa, persläpi maa vai vielä pahempi?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tulevina vuosina kaupungistuminen vain jatkuu, joten Keskustan vaikutusvalta kapenee jatkuvasti. Vallasta kisaavat Kokoomus ja Vihreät. Kuntatasolla tehdään varmaan yhteistyötä, mutta valtakunnan tasolla tilanne lähtee polarisoitumaan. Keskustan ja demareiden kohtalona on jäädä apupuolueen asemaan jomman kumman puolueen hallitukseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #49

"Kaupungistuminen" tarkoittaa kutienkin Suomessa kahta eri asiaa: Helsingin seudulle tapahtuva muuttoliike ja toisaalta maakuntien kaupungistuminen.

Keskusta on selvästikin entisen Maalaisliiton pohjalta pyrkimässä yleisestikin ottaen maakuntien puolueeksi, eli Helsingin seudun ulkopuoliseksi porvarivoimaksi. Se voi ilomielin jättää stadin kokoomukselle ja vihreille, kunhan varmistaa itselleen muun Suomen. Tietysti Helsingin seudulla asuu puolitoistamiljoonaa ihmistä, mutta muualla asuu vastaavasti neljä miljoonaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #50

Ei Turun, Tampereen, Jyväskylän tai Oulun seudut oleellisesti poikkea pk-seudusta. Missään Keskusta ei ole kasvava puolue vaikka muuttajia maaseudulta tulee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Väyrysläiset irtoavat keskustasta, saa nähdä keitä Paavo saa mukaansa.

Siniset voisivat myös liittyä Paavon keskustaan, jos gallupit ei tästä parane.

Jos Väykkä saa puheenjohtajavaalissa eniten ääniä, puolue hajoaa varmasti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"saa nähdä keitä Paavo saa mukaansa."

********************************************

Väyrysen teesit ovat about samaa kuin IPUlla eli yhdistyisivät kaikin mokomin. Sinne putinlandian teeseihin mars mars...

Sinisistä pari voisi loikata Kokoomukseen. Lindström voisi loikata jonnekin myös, mutten tiedä kuka sen huolisi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#33 Voi kiitos huolenpidostasi. Miksi minun pitäisi loikata mihinkään? Tai ylipäätään kenenkään Sinisen? Meillä on jo hyvä puolue.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #36

Ennustan, Että Jari Lindström pääsee kokemaan aktiivimallia lähivuosina, tai sitten on luvattu jo jostain vakanssi tuon pelleilyn vastineeksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

Ei aktiivimallissa mitään vikaa ole.

Ei siis muuta vikaa kuin se ettei sitä annettu AY- väelle hoidettavaksi koko hommaa, ei olisi tullut tätä riitaa eikä lakkoa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos Väyrysestä ei tule keskustalle puheenjohtajaa, niin sitten meillä on kepu ja kapu. Kapu tulee kasvamaan kepun kustannuksella ja puolueista voi tulla suunnilleen yhtä suuria, tai yhtä pieniä, miten vain.

Jos taas Väyrynen vastoin odotuksia valitaan puheenjohtajaksi, niin hän vie mukanaan keräämänsä kapujoukon sekä lisäksi joukon persuja ja osan vähäisistä sinisistä. Jos Väyrysen puheenjohtajuus ei karkoita merkittävästi väkeä ulos keskustasta, siitä voi tosiaan tulla 25 prosentin puolue. Ainakin.

Inhorealistista ajattelua, mutta mielestäni mahdollista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin tai näin, kosto on suloinen ja se on jo tällä ilmoituksella onnistunut.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olisi tosiaan mielenkiintoista seurata keskustalaisten sisäistä viestiliikennettä näinä aikoina jos se vain olisi mahdollista.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Väyrynen voisi saada pääministerinä edes vähän parempaa jälkeä aikaiseksi kuin surkea Sipilä, Suomen huonoin pääministeri. Sipilän kannattaisi tyhjentää pöytänsä hyvän sään aikana, jos ei halua jättää jälkeensä pelkkää kaaosta.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Suomella menee hämmästyttävän hyvin siihen nähden, että meillä on "historian huonoin hallitus ja pääministeri" jotka "jättävät jälkeensä pelkkää kaaosta".

Mutta se talouskasvuhan ei olekaan hallituksen ansiota, vai miten se oikein oli?

Ja kun ajattelee mitä vaihtoehtoa nykyhallitukselle on... Aallon Touko taitaa olla ainoa tolkun mies oppositiossa, Halla-aholaiset eivät kelpaa kenellekään, Rinteen aika tulevana pääministerinä menee omia sanoja syödessä, ja ottaako joku muka vakavasti Li Andersonia ja kuka siellä krisuissa nyt puheenjohtajana onkaan...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Vielä menee kun huonojen päätösten vaikutukset eivät ole realisoituneet.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #9

Ja mahdollinen "hyvä" on muutenkin edellisen hallituksen ansiota, eikö vain? ;)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #14

Suomi ei ole suunnitelmatalousmaa. Hallituksen mahdollisuudet vaikuttaa talouteen ovat aika heikot. Nyt Sipilä kuitenkin yrittää pilata Suomen tulevaisuuden tuhoamalla menestyksen perustan, toimivan kansalaisyhteiskunnan ja työvoiman uusintamisen koulutuksen avulla. Yksi kelvoton poliitikko voi pilata paljon.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Suomella menee hämmästyttävän hyvin siihen nähden, että meillä on "historian huonoin hallitus ja pääministeri" jotka "jättävät jälkeensä pelkkää kaaosta"."

Esimerkiksi maailmantalous ja sää eivät ole riippuvaisia siitä, millainen hallitus Suomessa istuu. Kehtaanko kysäistä, että jos nykyinen kasvu on Sipilän ja kumppaneiden ansiota, niin kuka on syyllinen niihin menetettyihin kasvun vuosiin? Katainen vai Vanhanen?

Pelatakseni avoimilla korteilla sanon suoraan, että vaikka olen oikeistomielinen, niin toivon hallituksen kaatuvan tai edes heikkenevän ennen kuin se toteuttaa suunnittelemansa maakuntamallin, josta tulisi pysyvä ja kallis riesa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #17

Koville tuntuu ottavan edes pikkuriikkinen yritys siirtyä tsaristisesta keskusjohtoisesta hallintomuodosta eurooppalaiseen aluehallintoon...

Vanhasen hallitus jäi kv. talouskriisin jyrän alle, Kataisen hallitus lähinnä haaskasi neljä vuotta. Onhan Sipilän hallituksella ongelmansa, mutta tekemisen meininkin on sentään aivan toista kuin edellisen sekoomushallituksen aikana.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #20

"Koville tuntuu ottavan edes pikkuriikkinen yritys siirtyä tsaristisesta keskusjohtoisesta hallintomuodosta eurooppalaiseen aluehallintoon..."

Maakunnilla ei tule olemaan budjettivaltaa, koska niille ei ilmeisesti ole tulossa verotusoikeutta. Niillä ei myöskään luonnollisesti tule olemaan osa-valtio tyylistä lainsäädäntö valtaa. Kukaan ei oikein tiedä, mitä tehtäviä maakunnilla tarkalleen tulisi olemaan, mutta koska ihmiset toivovat saavansa palvelut läheltä, eikä kuntien määrää olla laskemassa, tulee näille kahdelle hallinnon tasolle oletettavasti paljon päällekäisyyksiä (nykylainsäädäntö ei tietenkään edes tunne maakuntia, mutta kuntien asema on ihan perustuslaissa). Todennäköisesti maakuntahallinnoille ei jäisi juuri muuta tehtävää kuin lobata hallitukselta rahaa ja riidellä sitten, missä määrin nämä rahat käytettäisiin kasvukeskusten ja haja-asutusalueiden kesken. Turha menoerä.

"Vanhasen hallitus jäi kv. talouskriisin jyrän alle, Kataisen hallitus lähinnä haaskasi neljä vuotta. Onhan Sipilän hallituksella ongelmansa, mutta tekemisen meininkin on sentään aivan toista kuin edellisen sekoomushallituksen aikana."

Tästä olen samaa mieltä

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #41

Minähän kirjoitinkin pikkuriikkinen siirtyminen. Rohkeampi ei nyt ole mahdollista, koska sinipunapuolueilla on jonkinlainen järjetön päähänpinttymä maakunnista 'saatanallisena kepulaisena salajuonena kepuvallan sementoimiseksi maakunnissa'

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Väyrynen voisi saada pääministerinä edes vähän parempaa jälkeä aikaiseksi kuin surkea Sipilä."

Väyrynen voi saada aikaan turhia toiveita, ei muuta. Toiveita paluusta menneeseen aikaan jota ei koskaan ollutkaan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Todennäköisesti Väyrynen ei ehtisi saada mitään aikaiseksi eli tulos olisi monin kerroin Sipilää parempi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ollaan Sipilän politiikasta mitä mieltä tahansa, nykyinen Kepu on melko lailla liberaali oikestopuolue. Väyrynen taustaryhmineen on täynnä Putinin örkkejä ja nythän hän itse kertoo tuovansa puolueensa "asiantuntijat" mukaan työhön jos menee läpi. Samanlaisia "yllätyksiä" nähtäisiin kuin Helsingin kuntavaaleissa.

Persuillehan tuo olisi maailmanloppu, mutta ääripäiden toinen kaappaus pienen ajan sisään (persuissa kävi ensimmäinen) olisi vain hajottavaa ja hyödyttäisi korkeintaan itänaapuria.

En ole kepulainen mutta kaikkien on syytä toivoa, että saavat rivinsä pidettyä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #31

"En ole kepulainen mutta kaikkien on syytä toivoa, että saavat rivinsä pidettyä."

********************************************

No en toivo. Toivon kepun kutistuvan sinne alle 10% minne se oli jo menossa Kiviniemen aikana... Paavo ja Sipilä sitä olivat vuorollaan pelastamassa, mutta jos nyt sitten vihdoin tulee se tuho.

Eli en ole joukossa "kaikkien". Kepu on kekkoslandialainen (ilman Väyrystäkin ihan täynnä putinlandia tukijoita alkaen näistä Suomi-Venäjä ystävyysseurojen puheenjohtajista Kulmuni, Lehtomäki jne. jne. ja kommenteistaan... olen seurannut ), yritystuki-sekoilija, tuulivoiman tukija, byrokratian ylläpitäjänä kärkikastissa ja lisää maakuntasekoilulla... jne. jne. jne. ei tuota enää jatkossa please. En ole enää edes vakuuttunut siitä että kepu pitäisi maaseudunkaan puolta ... ja yritys kalastella samalla "liberaalina" kaupunkilaisten ääniä on lähinnä surkuhupaisaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #31

Sipilän touhut ovat menneet jo siihen pisteeseen, että otan vaikka Putinin örkit tilalle. Joka tapauksessahan kepu syöksyy kohti oppositiota, eli ei sen suurempaa hätää pidemmällä aikavälillä. Putin on Suomesta saanut jo irti melkein kaiken mitä voi toivoa. Fennovoima, Nord Stream, Fortum, Uniper jne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Väyrynen saa muutaman prosentin kannatuksen, eikä tuo keskusta mihinkään hajoa.

Kyllä nyt vaan kannattaa sopeutua siihen, että tulee maakunnat ja tulee sote.

Kokoomus ja keskusta ei luovuta nyt missään tapauksessa, kun molempien lempilapset saadaan läpi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos maakuntalait menevät keväällä läpi, niin kepun kenttä ei enää tarvitse Sipilää. Keskustalla ei ole varaa lähteä vaaleihin Sipilän johdolla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Todellisuudessa keskustalla ei ole varaa lähteä vaaleihin kenenkään muun kuin Sipilän johdolla. Yhtään sellaista mahdollista puheenjohtajaehdokasta ei ole, joka pystyisi kokoamaan puolueen vuodessa näin voimakkaan vastakkainasettelun jälkeen.

Joten todennäköisesti te sekä kokoomuksessa että vihreissä nauratte partaanne sille, että Väyrynen saa näin suuren mediahuomion. Ilman sitä Sipilän asema olisi paljon vahvempi. Ihmeen hyvin hän näyttää keskittyvän edelleen siihen, että hallitukselle asetetut tavoitteet saataisiin toteutetuksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Zerkalo Kryma (= Krimin peili): Suomalainen presidenttiehdokas tuki Venäjää Krimin kysymyksessä.

http://zerkalokryma.ru/important/kandidat-na-post-...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luulisi, että jos Venäjän mahtava trolliarmeija pystyy hybridivaikuttamisellaan valitsemaan USA:n presidentin, niin keskustan puheenjohtajan valinta on sille piece of cake.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Konstantin Rykovin Vzgljad-lehti on jo sanonut pitäneensä Väyrystä Suomen parhaimpana presidenttiehdokkaana. Rykov on kehuskellut Facebookissa, kuinka hän oli mukana hakkeroimassa Trumpista Yhdysvaltain presidenttiä:

https://medium.com/@ScottMStedman/kremlin-propagan...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #16

Ja viimeisessä kappaleessa mureni Rykovin luotettavuus täysin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielestäni Väyrynen on aivan oikessa. Ukrainan kriisi oli EU:n masinoima konflikti jonka EU hävisi.

Ymmärrän Venäjän presidenti Putinin toimet Krimin ja Ukrainan kohdalla, geopoliitikka ja valtapolitiikka ovat palaneet.

Krimin suhteen olisin toiminut Putinin tavoin. Tämä ei tarkoia että hyväksyisin Venäjän toiminnan, kysyn olisiko ollut jokin muu vaihtoehto.

Geopolitiikka on sinäänsä ihmeelistä, sen ymmärtää jos ymmärtää, lukemalla sitä ei opi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Krimin suhteen olisin toiminut Putinin tavoin. Tämä ei tarkoia että hyväksyisin Venäjän toiminnan, kysyn olisiko ollut jokin muu vaihtoehto."

Olisivat voineet tehdä Krimistä kauppaa vaikka niillä Ukrainan maksamatta jääneillä, elikkä rästissä olleilla kaasulaskuilla.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #26

Ilmeisesti Krimin haltuunotolla velat tuli kuittattua. Tässä ei todellakaan ole kyse jostakin maksamattomasta kaasulaskusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Tässä ei todellakaan ole kyse jostakin maksamattomasta kaasulaskusta."

Tarkoitukseni oli että tuo olisi ollut satiirinen ja vertauskuvallinen heitto.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Presidentin vaalit kertoivat keskustan jo hajonneen, lopullinen vahvistus tulee kesällä Sotkamossa, Sipilän aika on ollut ja mennyt. Väyrysestä tuskin tulee seuraava keskustan puheenjohtajaa.

Keskusta tarvitsee uudet johtajat ja ajatukset. Nyt tarvitaan henkilöitä jotka eivät ole keskustan poliittisen kasvattamoon broilereita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Väyrynen voisi saada pääministerinä edes vähän parempaa jälkeä aikaiseksi kuin surkea Sipilä."

Sipilän pitäisi tehdä Halla-ahot, eli savustaa pois puoluejohdosta koko vanha kaarti ja ottaa tilalle aivan uusi kaarti.

Se olisi se uudistus mitä keskusta tarvitsisi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Onnea ja menestystä, odotellan myös muita ehdokkaita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Asia on yksinkertaisesti niin, että Väyryseltä jäi vielä niin paljon mukeja myymättä, että nuukana miehenä hänen on ne ehdottomasti saatava kaupatuiksi.

Keskustan puheenjohtavaalit ovat jo ensi kesänä, joten mukimyynnille on aivan kohta uusi otollinen tilaisuus. Väyrynen pääsee eroon mukeistaan ja Keskusta Väyrysestä.

Keskustalainen politiikanteko ei ole koskaan ollut mitään rakettitiedettä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Asia on yksinkertaisesti niin, että Väyryseltä jäi vielä niin paljon mukeja myymättä, että nuukana miehenä hänen on ne ehdottomasti saatava kaupatuiksi."

Voi olla että niitä kirjojakin on vielä jäljellä myymättä, niin paljon ettei puheenjohtajavaalia varten tarvitse ottaa uusia painoksia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt on hyviä ehdokkaita tarjolla. Harkitsen itsekin kisaan mukaan lähtöä. Sotkamossa voidaan nähdä ainakin Juha, Paavo ja Vesa. https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/d5f4ede9-3...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sie oot sen verran "puukottanut" kepua selkään (osin aiheesta) jo pelkästään Uuden Suomen blogeissa ettei siulla mahkuja oo ;) Sorry nyt vaan. Kaiken lisäksi haluat kuolevan puolueen johtoon.... hassua.

Hauskaahan noita teidän pelejänne on seurata - kun noin tosissanne ne otatte.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

No pientä maltti mukaan, ei niin ettet olisi varteen otettava ehdokas, syytä olisi tutustua jokaiseen ehdokkaasen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuntematta kovin syvällisesti kepun kenttää on vaikea arvata kenet siellä laitetaan vaaliveturiksi maakunta- ja eduskuntavaaleihin. Kaikkonen voisi olla sopivan helppo, riittävän tunnettu ja kepulaisittain jopa nuori kasvo. Mitä nimiä teille tulee mieleen Sipilän korvaajaksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset