Älä lennä

Hesari kirjoitti tänään laajan artikkelin ruotsalaisten vähittäisestä heräämisestä hupilentämisen ja ilmastonmuutoksen väliseen ristiriitaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005613110.html

Siellä on viimein saatu aikaan naurettavan pieni lentovero, jolla toivotaan olevan edes vähäistä vaikutusta räjähdysmäisesti kasvaneeseen lentomatkustamiseen. Suomi ei tietenkään vielä edes harkitse. Aina ollaan reilusti takamatkalla joka asiassa.

Tässä asiassa jos missä ihmisten oma käyttäytyminen on ratkaisevassa roolissa. Lähes jokainen lomalento on täysin turha. Tehty vain omien mielihalujen tyydyttämiseksi. Todella harvoilla kyse on terveydellisistä syistä. Eikä nykytekniikan aikana kaikki bisnesmatkatkaan ole perusteltuja. Videoneuvottelut ovat toimineet hyvin ainakin viimeiset 20 vuotta. 90-luvun lopulta saakka minä niitä olen käyttänyt.

En minäkään ole kokonaan lentämistä jättänyt, mutta lomalentoja viimeisen kymmenen vuoden aikana taitaa olla vain yksi. Helsingistä Ivaloon hiihtolomalla muutama vuosi sitten ja vieläkin se vähän harmittaa. Taivuin kuitenkin seuralaisen toiveeseen.

Erityisen paljon harmittaa katsella vihreäksi itsensä tituleeranneiden lomakuvia facebookista. On jokseenkin tekopyhää höpöttää jostain kierrätyksestä, vegaanisesta ruokavaliosta ja joukkoliikenteen auvoisuudesta kun omaa lentorötväilyään ei edes yritä saada kuriin. Noilla arjen tekemisillä kun et kompensoi yhtä ainoaa lomareissua lentäen.

Älä lennä. Älä ainakaan turhaan. Tulevat sukupolvet tulevat vihaamaan sinun aiheuttamaasi ilmastonmuutosta. 

 

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu