buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Vuosi vaaleihin - hallituksen syöksy kiihtyy

Kovin ihmeellinen ennustaja ei tarvitse olla nähdäkseen millaisilla asetelmilla vuoden päästä koittaviin ek-vaaleihin ollaan menossa. Viimeinen Hesarin kannatusmittaus näyttää Demareiden vievän Kokoomuksen ykköspaikan jo kesään mennessä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005608179.html

Melkein sama mihin lopputulokseen sote-vääntö päättyy, niin se ei tule hallituksen kannatusta nostamaan. Epäonnistuminen olisi epäonnistuminen ja onnistuminen maakuntavaaleineen taas sellainen kaaos, ettei siitä meriittejä synny. 

Olivatpa seuraavat ek-vaalit aikataulussa tai jopa ennenaikaiset, niin maaliintulojärjestys on SDP, Kokoomus, Vihreät ja Keskusta. Kiva nähdä Vihreät ekaa kertaa podiumilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei hallitus tule hajoamaan enää, siitä pitää huolen viimeistä kertaa audin penkkiä kuluttavat siniset, joita aktiivimalli pian odottaa. Kepu ja kokoomus saavat tehdä omia lehmänkauppojaan rauhassa. Nyt on viimeisten iltalypsyjen aika ja vielä paljon voi jakaa veronmaksajien miljardeja kavereille.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuo selviää kun eduskunta äänestää valinnanvapaudesta. Jos Orpo selviää kiirastulestaan kuivin jaloin, niin hallitus jatkanee kauden loppuun.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Muutokset mahtuvat virhemarginaaliin. Kokoomuksella on tuo hieman päälle 20% peruskannatus eläkeläisiä ja virkamiehiä, jotka äänestävät puoluetta vaikka mitä tapahtuisi.

Touko Aallon kontribuutio Vihreiden kannatukseen on sellainen tasainen -0,4 %-yksikköä per kuukausi.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ihan sama, että ketkä puolueet eduskuntavaaleissa kärjessä ovat. Mikään ei muutu, kun samat vallanhimon kaipaajat ja audin lämpimät penkit tulevat tarpeeseen.

Todellinen muutos on jättää kaikki eduskunnassa istuvat puolueet ulos ja ottaa tilalle ulkopuoliset puolueet.

Minä en tasan tarkkaan koskaan äänestä vanhoja, kun ne eivät kykene uudistumaan.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mikä estäisi näitä ulkopuolisten puolueiden korruptoitumisen heti kun perse koskee Audin penkkiä? Tai sen puoleen minkään ulkopuolisen tahon, mukaan lukien asiantuntijat ja virkamiehet.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@12. Sen tiedän, että Piraattipuolue ja Liberaalipuolue haluavat perustaa itsenäisen perustuslakituomioistuimen, jossa myös käsitellään korruptioita ja annetaan tuntuvia rangaistuksia. Pitäisi perustaa myös korruptioyksikkö paljastamaan kaikki epäilykset.

Ilman selkeää ulkopuolisten puolueiden kasvua eivät nämä vanhat puolueet halua koskaan perustaa vaikka kansa niitä vaatisi.

Jos joku lobbari tai etuja tarjoava yrittää päättäjiä lähestyä lahjuksilla, niin niistä menee heti rikosilmoituksina.

Minä vain olen kyllästynyt, että vanhat puolueet vain vaihtuvat hallituksissa ja ovat niin tottuneita kaikenlaisiin etuuksiin tekemättä niille mitään. Siksi en luota pätkääkään eduskunnassa istuviin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Epäiletkö että vihreiden kannatus laskee kun linkkasit kuukausi sitten julkaistun gallupin sen sijaan että olisit odottanut seuraavaa?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mitäs ennustamista se on jos valmiita tuloksia selostaa :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa ;)

"Kiva nähdä Vihreät ekaa kertaa podiumilla."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos noin menee, niin sittenpähän se ilo alkaa, kun hallituksessa yrittää kokoomuksen ja demareiden kanssa ajaa tavoitteitaan läpi.

Siinä sitä on työsarkaa. :)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vaalimenestyksellä on kieltämättä kääntöpuolensakin. Joutuu tekemään yhteistyötä ihmisten kanssa, joilla on kovin erilaiset arvot ja tavoitteet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin se menee, ja sen ymmärtävät lähes kaikki puolueet, ainostaan persut kauhistuivat, kun eivät saaneetkaan kaikkia omia tavoitteitaan läpi, no lopputulos nähtiin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Saamme sitten nähdä, kuinka Kokoomus syleilee hallitusyhteistyössä Vihreät minipuolueeksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskustan kannatuksen romahdus näkyy puoluesihteeri Jouni Ovaskan lopettamispäätöksenä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005644747.html

Uutisessa on varsin kuvaava sisäpiirissä pyörineen Ovaskan kommentti.

”Olen huomannut että on paljon asioita, uudistustyötä ja modernisointia jota esimerkiksi Liisa Hyssälä ja Jouni Backman ovat esittäneet. Olen huomannut että sitä uudistustyötä ei pysty puolueen sisällä tekemään, siihen ei olla vielä valmiita.”

Eikä muuten olla valmiita tulevaisuudessakaan. Keskusta on vähitellen muuttumassa lestadiolaisten puolueeksi. Siellä tuo uudistusmielisyys ei ole trendi.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Nyt särähtää pahasti. Suomessa kun on niin vähän juutalaisia, niin meillä ei koskaan ole ollut mitään "juutalaisongelmaa", mutta jotenkin tällä vaalikaudella on tuntunut siltä, että puheissa rakennetaan kotimaista vaihtoehtoa juutalaisille, ja sen kunnian ovat saamassa lestadiolaiset. Ulottuu se somen lisäksi jo lehdistöönkin. Iltalehti repäisi Sillanpään konsertista, puhuen "syvästi uskonnollisesta Kempeleestä" ja mainiten (tietysti) Kempeleen olevan (lestadiolaisen) pääministeri Sipilän kotikunta. Silmäkulmat lievästi sanoen kohosivat täälläpäin. Kempelettä voi kutsua monella nimellä, mutta "syvästi uskonnollinen" ei kyllä tule ensinnä mieleen. Sen kunnian saisi naapurikunta Oulunsalo, paitsi ettei se ole enää kunta, vaan kaupunginosa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Löytyy täältä etelästäkin vahvoja keskustalais-lestadiolaisia pesäkkeitä, kuten vaikka Pornainen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #18

Mitenkähän saadaan Helsingin suuri lestadiolainen yhteisö kepulaiseksi?

Muutoin pidän sitkeää pyrkimystäsi yhdistää keskusta ja yksi tietty herätysliike (tai herätysliikkeiden ryhmä) iljettävänä. Minä sentään asun lestadiolaisseudulla ja tiedän heidän olevan vähemmistö, niin asukkaissa kuin puolueissakin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vihreät on sitten ilmeisesti muuttumassa muslimien puolueeksi. Kieltämättä, kannattaa panostaa siihen väestönosaan, joka lisääntyy eniten.

"Suurimmista puolueista hankkeeseen lämpimimmin suhtautuu vihreät. Puolueen vastanneista ehdokkaista 58 vuokraisi suurmoskeijalle tontin, 12 ei ja 10 empii."
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/499094-s...

BA:n kapteeni laskeutuessaan viimeistä kertaa Riadiin: 'Please, turn your watches 500 years back'... Että se siitä uudistusmielisyydestä.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Kokkeskusdeepee tulee jälleen muodostamaan hallituksen enemmistön, niin kuin viimeiset 50 vuotta, ja mikään ei muutu.

Eipä tässä auta kuin äänestää kokkeskusdeepeetä vastaan ja toivoa parasta.

Jonkun mielestä kokkeskusdpee on kolme eri puoluetta, mutta ei tarvitse kuin vähän raottaa laitaa niin sieltä alta paljastuu samat reptiliaani- ...siis linjaukset. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun aina maristaan ns. "vanhoista puolueista" niin olisi myös joskus syytä pysähtymään tutkimaan Suomen sadan vuoden ajan kehitystä. Nämä "vanhat puolueet" kun ovat nostaneet Suomen Euroopan takapajulasta maailman ehdottomaan elittiin sadassa vuodessa. Vihreillä on kova hinku viedä Suomea takaisin kohti köyhyyttä, laittamalla kapuloita vientiteollisuuden rattaisiin, eritoten Satu Hassi on tässä työssä kunnostautunut. Vihreä liike sai alkunsa Saksassa, Ruotsin kautta se tuli Suomeen, Saksassa ja Ruotsissa Vihreät ovat jo markinaalissa ja sama se on, viiveellä, edessä myös Suomen Vihreille

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset