Keinotekoinen sisämeri Saharaan

Tekniikka ja Talous esitteli unohdetun idean, jossa aikoinaan Saharan autiomaassa sijainnut merialue täytettäisiin uudelleen kaivamalla kanava. Kanavaa pitkin johdettaisiin vähitellen valtameristä vettä voimalaitoksen kautta alueelle. Saharassa on laaja alue selvästi merenpinnan alapuolella. Jos sen täyttäisi kokonaan, niin valtamerten pinta laskisi jopa 1,3 metriä. Mielenkiintoinen mahdollisuus taistelussa ilmaston lämpenemisen aiheuttamaa merenpinnan nousua vastaan.

https://www.tekniikkatalous.fi/puheenvuorot/unohdettu-ratkaisu-merenpinn…

Tällä konstilla voisi vältää laajojen ranta-lueiden tuhoutuminen Aasiassa, jonka on ennustettu aiheuttavan satojen miljoonien ilmastopakolaisten liikkeellelähdön.

Ehdottomasti tutkimisen arvoinen ehdotus. Tämä ei kuitenkaan poista tarvetta vähentää rajusti hiilipäästöjä. Ravinnon tuotantoon ja biosfäärin nopeisiin muutoksiin lämpötilan noustessa tällä ei ole suurtakaan vaikutusta.

PS. Luku 1,3 metriä kopioitu Tekniikan ja Talouden jutusta. Lienee kuitenkin vahvasti liian iso. Oikea luku on senttien tasoa, mikä on enemmän ongelman tekohengitystä ja lisäajan hankintaan kuin ratkaisu. Vanha totuus siitä, että jos joku näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei ole totta.

 

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu