Biokaasua raskasta liikennettä varten

Suomessa on kiusallinen tarve uskoa vain yhteen totuuteen, vaikka parhaiten kuhunkin käyttöön soveltuvan ratkaisun suosiminen olisi paras ratkaisu. Nyt poliitikoilla on vahva mielikuva siitä, että autoilun tulevaisuus on sähköautoissa tai ladattavissa hybrideissä. Raskaan liikenteen puolella päästöt ovat suuria ja sähköinen tulevaisuus pääosin näkymättömissä. Jonkin verran sähköautoja voidaan tuoda kaupunkien jakeluliikenteeseen ja lyhyiden reittien bussiliikenteeseen. Muussa käytössä diesel tai biokaasu ovat vielä käytännössä ainoat toimivat ratkaisut.

Aiheesta Yle on julkaissut niin hyvät tekstin, että se kannattaa jakaa edelleen.

https://yle.fi/uutiset/3-10489942

Itsekin biokaasulla ajavana tiedän varsin hyvin, että jakeluasemaverkosto on tässä maassa edelleen säälittävällä tasolla. Naapurimme Ruotsi on päässyt kehityksessä paljon pidemmälle. Poliitikkojen pitäisi viimein herätä edistämään biokaasun käyttöä liikenteessä. Jyväskylän kaupungin ostopolitiikka, jossa biokaasulla ajavia firmoja suositaan hankinnoissa, on hyvä esimerkki kuinka päästötöntä liikennettä voi edistää.

 

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu