Biopolttoaineet pk-seudun julkiseen liikenteeseen

On ollut väsyttävää ja masentavaa lukea hössötystä kuinka vain sähköautoilla pelastetaan maailma ja erityisesti ilmasto. En edelleenkään vastusta sähköautojen tai hybridien käyttöä niille soveltuvassa käytössä. Karu tosiasia on, ettei sähköautoja saada liikenteeseen läheskään siinä tahdissa kuin ilmastomuutoksen vastainen kamppailu edellyttäisi. Toinen vaihtoehto "asiantuntijoilla" näyttäisi olevan liikkumisen lopettaminen muuten kuin kävellen tai fillarilla.

Nyt ollaan viimein etenemässä oikeaan suuntaan ainakin pk-seudulla. Biopolttoaineilla voidaan vähentää oleellisesti hiilipäästöjä, mutta myös dieselin pienhiukkaspäästöjä. 

BioSata-projektissa on ymmärretty, että olemassa olevaa kalustoa käyttäen päästään nopeasti ekologisesti ja taloudellisesti kestävään ratkaisuun. 

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liikenne/helsingin-seudun-bussit-ja-tyokoneet-siirtyvat-biopolttoaineisiin-seka-hiilidioksidipaastot-etta-hiukkaspaastot-vahenevat-6765058?utm_source=Teta_Aamukirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Aamukirje 

buimonen
Vihreät Loviisa

Töitä teen liiketoiminnan ja tietotekniikan välimaastossa järjestelmähankkeita suunnitellen ja vetäen. Vapaa-ajankalastuksen järjestö- ja nuorisotoiminta vie erittäin paljon vapaa-ajasta. Lempiaiheitani ovat luonnonsuojelu, tiede ja talous. Olen myös suvakki ja federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu