buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailmansota

Versailles´n rauha ja Suomi

Wikipedian mukaan Versailles'n rauha solmittiin 28.6.1919, eli tänä vuonna siitä tulee kuluneeksi 100-vuotta. Sopimuksessa Saksa menetti ensimmäisen maiilmansodan aloittajana alueita Tanskalle, Ranskalle, Puolalle, Tsekkoslovakialle, Belgialle ja Liettuelle. Rauhaa pidettiin saksassa häpeärauhana ja sopimus ei tuonut vakautta Eurooppaan.  Rauhansopinusta pidetään pääsyynä toisen maailmansodan syttymiseen.

Molotov-Ribbentrop-sopimus solmittiin 23.8.1939. jossa sovittiin Suomen, Baltian maiden, Puolan ja Romania jakamisesta etupiiriin Saksan ja Neuvostoliiton kesken.

Rauhaisaa joulua

On kulunut muutama päivä yli sata vuotta siitä, kun ihmiskunta osoitti itselleen joulumielen merkityksen. Elettiin ensimmäistä maailmansotaa, mutta rintamalla joulu voitti jopa sodan.

Jouluna 1914 juoksuhaudoissaan maanneet viholliset nousivat varovasti ylös ja halailivat ja kättelivät vihollisiaan. Tupakkaa, suklaata ja muita pieniä lahjoja vaihdettiin "ei-kenenkään-maalla", pelasivatpa jotkut jopa jalkapallo-ottelun vihollisiaan vastaan. Pieni, inhimillinen pilkahdus muutoin niin tuhoisaan sotaan.

Suomen näköaloja syksyllä 1914 - Tekla Hultinin päiväkirjan lehtiä

Suomen näköaloja ensimmäisen maailmansodan vuosina

 

*

 

Yksi ihminen, yhdet silmät ja yhdet korvat, - yksi kynä. 

 

Se voi olla joskus parempi tähystysaukko historiaan kuin laajakin katsaus.  Tyydyn tässä yhteen näkökulmaan, tohtori Tekla Hultinin niin arvokkaaseen päiväkirjaan, dokumenttiin, jolla on pysyvä arvo silloin kun katsomme miten Suomi kehkeytyi ja itsenäistyi.

 

*

 

Suomi ja Eurooppa suurvaltojen sotkuissa

Suomi on jakaantunut selvästi kolmeen ryhmään;

1. Mediamanipulaatioon uskovaan jengiin, jotka ovat valmiina liittymään elävänä pikkulapsia syövään ryssä-paholaisen vastaiseen rintamaan. Ammentavat tietonsa zionistien yksipuolisista uutisista ja muista medioista, eivätkä edes halua kuulla muita mielipiteitä. Eivät tiedä median taustavoimista, joten odottavat taistelua pahuuden ruumiillistuma-Putinia vastaa, kunnes joku jättiläinen talloo heidät maan rakoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä