buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Kaikki blogit puheenaiheesta Nettikauppa

Rinteen hallitus haluaa sulkea rajoja nettikaupalta

Ei tullut oikeistokonservatiiveja hallitukseen, mutta silti rajoja ollaan sulkemassa. Rinteen hallitusohjelmakirjauksen mukaan arvoltaan pienten lähetysten vapaus tullaukselta ja arvonlisäverolta lakkautetaan. Muutos tapahtuisi joka tapauksessa 2021 EU:n päätöksen myötä kun siirryttään tullausjärjestelmään, jossa kauppias hoitaa tullausbyrokratian asiakkaan puolesta.

Suomelle ehdotetaan erillisiä, netistä ostettujen alkoholijuomien jakelupisteitä

Erittäin kannatettava ajatus tuli komissiolta Suomen kysymykseen alkoholin etämyynnistä. 

Komissio esittää nuotopisteitä. 

Tämä ehdotus on kannatettava. Alkoholin etämyyntiä netin kautta vastustaa pieni äänekäs porukka, joka nyt sai näpeilleen.

Itse kannatan ajatusta, muutenkin olen sitä mieltä että Alkon coisi lakkauttaa kokonaan ja viinat ja viinit voisi hyvin ostaa ihan ruokakaupasta. Tämä ei aiheuttaisi joukko kuolemaa ja tuskin lisäsi muitakaan haittoja.

 

Surkuttelua vai toimintaa – kumman sinä valitset?

Moni kaupunkilainen on huolestuneena keskustellut kanssani kaupungin keskustassa olevista tyhjistä tiloista.  Iäkkäämmät kuhmolaiset muistelevat kaiholla Kostamuksen rakentamisen aikaa, jolloin kaupunki kasvoi ja ostovoimaa riitti. Nyt asukasmäärämme on pienentynyt, koska kuolleisuus on syntyvyyttä suurempaa eikä tulomuutossakaan ole ollut kehumista.

Alkoholilain uudistusesitys on täynnä pullonpiilottajien päiväunia

Kuukausien viivyttelyn jälkeen vastuuministeri Juha Rehulan johdolla laadittu esitysluonnos hallituspuolueiden sopimasta alkoholilain uudistuksesta on viimeinkin täällä. Lupaavasta poliittisesta sovusta huolimatta mitään erityisiä hurraa-huutoja ei kannata viritellä, sillä lausuntokierrokselle lähdössä olevassa 145-sivuisessa (!) esityksessä näkyy vahva pullonpiilottajapoliitikkojen kädenjälki.

Ruokaa netistä

Osa ruokakaupoistakin tarjoaa jo ruokaa ostettavaksi netistä kotiin tuotuna. Uskoakseni tämä palvelu tulee lisääntymään huomattavasti, ovathan ihmiset kiireisiä eivätkä halua jonotella ruokakauppojen kassoilla. Odotusaikana tai pienen vauvan tai useamman pienen lapsen perheessä tämä ruuan tuontipalvelu on varmasti tervetullut apu arjen pyörittämiseen. Sairaana ollessakaan ei aina voi lähteä kauppaan, vaikka se olisi lähelläkin.

Postilokerot rappukäytävään – 3 syytä kannattaa

Posti haluaa luopua kirjeiden jakamisesta suoraan kerrostaloasuntojen ovista sisään. Tammikuussa Postin toivetta väläytti toimitusjohtaja Heikki Malinen Uuden Suomen haastattelussa ja tänään sen toisti Ylen Aamu-tv:ssä postipalveluista vastaava johtaja Jani Jolkkonen.

Suoran jakelun sijaan Posti haluaisi Suomeenkin monesta Euroopan maasta tutut postilokerikot auloihin.

Postipaketteja ei toimiteta perille - mikä maksaa?

Olet kotona ja kuulet postiluukkusi liikahtavan. Oven takaa tai luukun välistä löytyy pakettikortti. Postin seurantapalvelusta näet, että pakettiasi on "yritetty toimittaa" ja että "vastaanottajaa ei ole tavoitettu". Kuulostaako tutulta?

Et ole yksin. Postin-Itellan-Postin pakettikuriirit tekevät näin joka päivä. Itselleni viimeksi perjantaiaamuna.

Ulkomainen nettikauppa miellyttää

Palvelun laatu saa kuluttajan valitsemaan ulkomaisen nettikaupan. Kirjoitti Heidi Hanttu Helsingin Sanomissa mielipideosastolle 17.8.2014.

Samaa mieltä olen kirjoittajan kanssa.

Viimeaikoina olen ostanut mm. vaatteni lähes vallan esimerkiksi eBaysta. Samoin olen ostanut sieltä paljon muuta tavaraa, kuten mm. astioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä