buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtionapu

Sote-veron hyödyt ja haitat

Vaaligallupien kahden suurimman puolueen SDP:n ja Kokoomuksen verolinjaukset eroavat enemmän kuin puolueiden sote-linjaukset. Verolinjauksissaan molemmat toki toivovat työn verotuksen keventämistä (ainakin jossain tuloluokissa) ja verokertymän aukon paikkaamista osin joko omistamiseen kohdistuvilla veroilla (SDP) taikka kulutukseen kohdennetuilla arvonlisäveroilla (Kokoomus). SDP on myös kannattanut verotusoikeutta sote-itsehallintoalueille (sote-kunnat), mitä Kokoomus taas on vastustanut.

Kuntien kilpailu valtion rahoilla pitää lopettaa

 Tämänpäiväinen artikkeli kuntien elinvoimaisuudesta (Yle 5.4.2017) on kirjoitettu melko yleisellä tasolla, mutta eräs timantti siitä löytyy:

"Kaikista suurin ero naapurikuntien kuntotähdityksessä löytyy Pohjois-Pohjanmaalta. Kun Liminka saa 4,5 tähteä Ylen Kuntatutkassa, Muhos jää 2,5 tähteen.

Sotehampurilainen - missä pihvi?

Soteuudistus on seisahtunut perustuslaillisiin ongelmiin kuntien oikeudesta päättää palveluista omalla alueellaan ja kysymykseen voidaanko kuntaa velvoittaa osallistumaan koko sotealueen rahoitukseen.

Sotealueet on ajateltu toteutettavan kuntayhtyminä siten että alue on kuntayhtymä joka tilaa palvelut yhdeltä tai usemmalta kuntayhtymältä tai vastuukunnalta. Kustannukset perittäisiin ensisijassa kunnilta epätasa-arvoisen kaavan mukaan.

Kuntayhtymät muodostavat itse itsestään järjestäjä-tuottajahampurilaisen, mutta missä on pihvi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä