buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Kaikki blogit puheenaiheesta Veronmaksajat maksumiehinä

Some ei ole kansa eikä veronmaksajilla ole varoja

Elämme omituisia aikoja, sillä yhä useampi poliitikko kuvittelee sosiaalisen median olevan sama asia kuin kansa. Suuria päätöksiä tehdään sen varassa mitä on kännykästä ehditty aamukahvin yhteydessä lukea, esimerkiksi täältä Puheenvuorosta. Oi siis aikoja, oi siis tapoja.

Sosiaalisesssa mediassa erittäin pieni vähemmistö tuottaa yli 90 % sisällöstä, ja tämä koskee erityisesti keskustelu- ja kommentointipalstoja, kuten Puheenvuoroakin. Suomeen on muodostunut valtava somekupla, jonka sisällä päättäjämme istuvat näkemättä todellisuutta.

EU on suuri uhka suomalaisille veronmaksajille

Mitä tarkoitan tuolla otsikolla? Otsikko pohjautuu YLEn tuottamaan CNN:n julkaisemaan uutiskirjoitukseen, jossa Euroopan komission puheenjohtaja Junckerin kerrotaan sanoneen "Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää populistipuolueita uhkana Euroopan solidaarisuudelle, mikä on hänen mukaansa EU:n tärkein tavoite." (lihavointi kirjoittajan)

Suomi–Venäjä-Seuralle yli puolet ystävyysseurojen avustuspotista!

SVS:lle myönnettiin nyt 915.000 € + eduskunnan lisäapuraha 200.000 €. Neuvostoliitto-seuran "työn"jatkajan kokonaisavustus on näin tänä vuonna 1.115.000 €. Suomalaiskansojen mailta riistettyjä oljy- ja kaasuvaroja tai Viipurin vientisatamien kolonialismituottoja ei tälle momentille tiedetä edelleenkään ohjatun. Hallituskohun alle jäänyt uutinen ei saisi jäädä huomaamatta: verkkouutiset.fi/suomi-venaja-seuralle-yli-puolet-avustuspotista 

X-vero-osuudella veronmaksajien mieltymykset huomioon!

Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Yksi tosiasia on se, että Suomi on verohelvetti. Kokonaisveroasteemme onkin yksi maailman korkeimpia. Veronalennusten toteuttaminen on kuitenkin vaikeaa, koska julkisia menoja ei uskalleta leikata vaikka valtion talousarviossa potentiaalisia vaihtoehtoja yllin kyllin riittäisi. Veronalennusten rahoittaminen valtionvelalla ei puolestaan olisi järkevää. On kuitenkin olemassa keino, jonka avulla valtiovalta voisi kohdella maamme ahkeria veronmaksajia paremmin (tai ainakin vähemmän huonosti).

Poliisi ratsasi yhden viisisenttisen kannabistaimen

Nyt joutuu toisen blogin julkaisemaan. 

Tolkku on kaukana Suomen päihdepolitiikasta. 

Yhden pienen kasvin alun takia mies päätyy vankilaan, koska ei suostu maksamaan sakkoja. Kuinka paljon tämäkin keissi maksaa veronmaksajille. Kuinka paljon poliisille on tullut asiasta kuluja. 

"Pitkäsen mukaan hän oli vastikään rakentanut viljelmänsä. Se käsitti yhden kannabiskasvin taimen. Pituutta oli Pitkäsen kertoman mukaan viisi senttiä.

Huumeen käyttörikoksesta käräjille, järjetöntä

Iltapäivälehdistä on saanut tänään lukea erään artistin joutumisesta oikeuteen kannabiksen hallussapidon vuoksi. Syyttäjä vaatii huumeenkäyttörikoksesta tuomiota.

Aivan järjetöntä toimintaa ja veronmaksajien rahojen tuhlausta. Jotain tolkkua pitäisi saada syyttäjien ja poliisin toimintaa. 

 

"Ratsian yhteydessä Nordinin autosta löytyi pieni määrä mariahuana-nimistä huumausainetta.

-Kyllä, pieni määrä löytyi, poliisista vahvistettiin Iltalehdelle heti ratsian jälkeen.

Mistä kaikesta säästämällä katetaan Talvivaaran menot?

Nykyinen hallituksemme pyrkii säästämään mm. seuraavista menoeristä. Opintotuesta 70 miljoonaa vuoteen 2019 mennessä.   Helsingin Yliopisto vuorostaan säästää kulujaan noin 86 miljoonaa € vuoteen 2020 mennessä. Se vaatii pahimmillaan 1200 työpaikan vähentämistä. Terveyskeskusmaksujen jopa 30 % nostoilla haetaan vuosittain säästöjä 150 miljoonaa €.

Näillä säästöillä, jotka koskettavat erittäin suurta osaa suomalaisista perheitä, saadaan kasaan vuoteen 2020 mennessä 750 miljoonaa euroa.

Geologinen menneisyyteni

Geologinen menneisyyteni Se, että tässä yhteiskunnassa tulee yrityksissä eteen YT-neuvotteluita, ei ole mikään ihme tai tuskinpa edes uutinen. Niin tekee myös valtiotyönantaja. Itse sain YT-neuvotteluiden jälkeen irtisanomisilmoituksen valtiotyönantajaltani sillä perusteella, että “strategia on muuttunut ja minulla ei ole enää työtä uudessa organisaatiossa”. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että Geologian tutkimuskeskus lopettaa tai ainakin vähentää runsaasti maastotöitä. Talon henkilökunnasta siivottiin maastotyöntekijät muualta paitsi geofysiikan maastomittausten osalta.

Turvapaikkabisnes tarvitsee miljardeja

"Turvapaikkahakemusten" käsittelyyn tarvitaan peräti 500 henkilöä. Lisäksi moninkertainen määrä muihin tehtäviin. Kaikki tämä tapahtuu veronmaksajien rahoilla.  Satoja miljoonia, jopa miljardeja euroja.

Nämä eurot ja henkilöt ovat jostakin muualta poissa. Toistan: jostakin muualta poissa! Onko se oikea arvovalinta?

Ei minulla nyt muuta...

.................................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Apua, pelastakaa Suomen talous liian innokkailta politiikoilta!

Omistajaohjauksesta nyt vielä vastaavana ministerinä Paaterolla (sd)  on valtuudet erottaa Solidiumin hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän. Valtio omistaa 100 prosenttia Solidiumista, joten yhtiökokouksissa omistajaa edusti Paatero täysin valtuuksin.

Paateron motiiveista voidaan olla montaa mieltä, niin kauan  kun ei edes tiedetä,  miksi hän katsoi asian niin kiireelliseksi, että päätös on tehtävä juuri ennen vallanvaihtoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä