buimonen Turhan kitinän kuunteleminen turmelee aivosi

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

Miksi Kompensäätiö on hyvä asia

Antero Vartian ilmastonmuutoksen torjuntaan perustama Kompensäätiö sr on puhuttanut paitsi mediassa, myös ilmastoskeptisissä piireissä. Skeptikoiden keskuudessa hanke on kohdannut yllättävän paljon vastustusta, vaikka ajatus on mitä kannatettavin.

Ilmasto-oppia ikä kaikki

Kansalaisaloitepalvelussa vireillä olevan aloitteen, jossa esitetään peruskoulujen ainevalikoimaan lisättäväksi erityinen ilmasto-oppi, jossa kootaan yhtenäisesti ajantasalla oleva tietous ilmastonmuutoksesta sekä ihmisen tekojen vaikutuksesta sen kehittymiseen, siivittämänä varmaankin  OAJ ja Kehittämiskeskus Opinkirjo ovat nyt kehittämässä  uudenlaista opetusmallia, jossa ilmastonmuutosta käsitellään kouluissa yhtenäisesti ja aikaisempaa rakentavammin.

Siirtyminen teknologiauskosta arvouskoon ei ratkaise maailman ongelmia

Kuunnellessani viime yönä töissä puolella korvalla Yle Puhetta, sieltä tuli ohjelma Arkisto: Mainonta yhteiskunnassa, jonka eräänä osana oli haastattelu, jossa puhuttiin siirtymisestä teknologiauskosta arvouskoon. Valitettavasti kesti jonkin aikaa, ennen kuin ajatuksen selittävä voima selkeni, joten haastateltavan nimi ei jäänyt mieleeni. Tietäisikö joku sen?

Voi pyhä yksinkertaisuus

Väestötieteen dosentti Ismo Söderling on kommentoinut hirmuista ongelmaa: Suomen väkiluku uhkaa joskus tulevaisuudessa laskea. Dosentti on "madonluvuista" järkyttynyt: ”Suomi on häviämässä pohjoismaisen väestökilvan. Suomesta on tulossa Pohjoismaiden lilliputtivaltio tällä menolla." (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006079125.html)

Ilmastonmuutos/vaihtoehtoinen strategia

Sipilä totesi pääministeriytensä alkaessa:

 

”Aloitamme uudistustyön hallitusohjelmasta ja työskentelytavoistamme. Strategista johtamista noudatetaan jo lähes kaikille muilla elämänaloilla, nyt oli korkea aika tuoda se myös politiikkaan.”

 

Esimerkkinä Sipilän hallituksen strategisesta johtamisesta on mm. työllisyyden kohoaminen tavoitteen mukaiseen 72 prosenttiin.

 

Vastustajasta kannattajaksi - äänestin Perussuomalaisia

Ilmoitusluontoisena asiana äänestin ensimmäistä kertaa Perussuomalaisia. About kymmenisen vuotta sitten olin sen verran puolueen vastustaja että Puheenvuoron Ritalakin kalpenisi.

Mikäli kommenttejani on viime vuosina katsonut sen ei kai pitäisi tulla liian suurena yllätyksenä. Kannatan hyvin vapaata sananvapautta... ja kaikki muut puolueet haluavat vain pahentaa tätä hulluutta :
https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_1227,f_auto,fl_lossy,q_...

Pari sanaa ilmastohysteriasta

Viime viikkoina ja kuukausina on puhuttu paljon ilmastonmuutoksesta. Nuoret ovat käyneet ilmastolakkoon, ja ilmastomarsseille on kokoontunut tuhansia ihmisiä. Toisaalta on puhuttu ilmastohysteriasta ja kannettu huolta Suomen kansantaloudesta.

Minun näkökulmastani ilmastohysteria- ja taloushuolipuheet vaikuttavat oudoilta.

Ilmastonmuutoksen kieltäminen on miljardibisnes

Ilmaston lämpeneminen, syystä tai toisesta, on ainakin eläinlajien pohjoiseen päin tapahtuvan leviämisen perusteella selvä juttu. Yhä uusia lajeja leviää pohjoisemmaksi ja moni arktinen eläinlaji kärsii tuntuvasti muutoksesta. Huolimatta tuosta ilmiöstä erityisesti USA:ssa on hyvin voimakas Climate Change Counter Movement -liike (CCCM), joka puhtaimmillaan kieltää koko ilmastonmuutoksen ja miedoimmillaan ihmisen toiminnan vaikutuksen ilmaston lämpenemiseen.

Politiikassa saa tuloksia yhteistyöllä

Osallistuin aiemmin yhteiskunnan kehittämiseen kuten moni muukin: valittamalla asioista somessa. Kun valittaminen alkoi kyllästyttää, muistin mitä peruskoulussa oli opetettu: demokraattisessa järjestelmässä asioihin voi vaikuttaa äänestämällä – tai hakemalla itse päätöksentekijäksi.

Vuonna 2012 printtasin kuntavaaleja varten vihreitä sydäntarroja tekstillä "Rakkauden puolesta" ja menin kaupungille niitä jakamaan :) Samaa olen tehnyt nyt näissä vaaleissa, paitsi että tarroissa lukee “Vapaus, Järki ja Rakkaus!”

Rakasta ihmiskuntaa, arvosta ydinvoimaa

Eräs vihreä kaveri totesi hiljattain minulle piikikkäästi, että minä kai rakastan ydinvoimaa, kun olen sen puolella. Totesin, että on vaikea rakastaa teknologiaa. Mutta ihmisiä ja ihmiskuntaa rakastan, ja haluan meille hyvän tulevaisuuden. Se tarkoittaa ilmastonmuutoksen torjumista, ja silloin joudumme luopumaan fossiilisista polttoaineista. Ilmastonmuutoksen torjumisen täytyy olla aivan ehdoton ykköstavoite. Sen jälkeen voimme puhua keinoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä